Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Stormy)

Végtelen Erdő - Gyógyítók könyve
Megosztás: f

Végtelen Erdő - Gyógyítók könyve

A gyógyítók talán nem a leg harcra foghatóbb tagjai a csoportoknak, de kétségkívül a legerősebb „fegyvert” birtokolják az erdőben. Ez pedig nem más, mint az a könyv, amit ébredésük óta maguknál tartanak. Szeretnék néhány dolgot tisztázni ezzel az eszközzel kapcsolatban, mivel kevés szót ejtettem róla, holott nagyon is fontos, mert azért ez mégsem csak egy kard vagy íj. ( Köszönöm még egyszer Cegelil, hogy segítetted ennek a cikknek a megjelenését.)

A könyv működése:
Minden gyógyító talál egy üres könyvet magánál az ébredéskor, amit ha magával visz, felfedezheti, hogy szörnyek és növények rajza és tömör leírásai jelenek meg a fehér lapokon.
A rajzok: A klubban mindegyik élőlényhez tartozik kép, de a könyvben nem ilyen formában jelenik meg. Tussal/ tintával készülnek, és csak is fekete-fehérek, semmi más szín nincs a papíron.
A leírások: Csak röviden, a felleléshez és túléléshez szükséges adatokat tartalmazza. A róluk újonnan felfedezett információkat a gyógyító mellé írhatja, ha szükségesnek érzi. Továbbá receptek leírásával is tudja bővíteni a könyvét.
Minden könyv csakis a saját tulajdonosával áll kapcsolatban! Ahogy találkoznak a mutánsokkal, elhaladnak a növényfajok mellett, megjelenik róluk az információ. Van egy hatótávja a könyvnek, kb. 8-10 méter sugarú kör. (Sajnos azt nem tudtam megoldani, hogy a klubban csak azok jelenjenek meg, ami a kanadaiak könyvében le van írva, mert a régebben itt tartózkodók sokkal több helyet bejártak már, emiatt több lénnyel is találkoztak, így az ő könyvüket sem hagyhatom figyelmen kívül.) Minden könyv egyedi, és az idővel egyre értékesebbé válik. Illetve nem véletlen, hogy egyediségük miatt nem tudja rögtön használni egy gyógyító egy másik idegen gyógyítónak a könyvét.

A könyv felépítése és külső megjelenése:
Körülbelül 14x21 cm-es sötétbarna bőrborítású könyv, melynek elején egy nagyjából 8cm-es nagyságban, pontosan középen a gyógyító száma áll fekete karcolattal.
Vastagsága változó: A könyvből sosem fogynak ki a lapok, mindig egyharmada üres, ahogy bővülnek a leírások, gyarapszik a könyv is, így ha egy régebbi játékos könyvét és egy most kezdőét összehasonlítjuk, az utóbbié jobban hasonlít inkább csak egy füzetre.
A lapjaik elszakíthatóak, de nem igen kitéphetőek, mert csak kis cafatokban lehet eltávolítani a bizonyos oldalt/oldalakat, egészben nem (ez is védelem a tolvajokkal szemben).
A könyv első felében találhatóak az élőlényekről szóló tömör információ blokkok és rajzok.
Az utolsó lapokon pedig tartalomjegyzék olvasható, mivel több száz lénynél már nem nyomon követhető, hogy pontosan mi merre van. Ez a jegyzék ugyanúgy bővül akárcsak a szörnyek és a növények listája.

Mi történik, ha egy gyógyító könyvét ellopják?
A legnagyobb veszteség, ha egy csapat gyógyítója elveszíti a könyvét, ha pedig ez a gyógyító netalántán egyedül lenne, akkor egyenesen halálra is van ítélve, mivel a könyv nélkül nem csak képtelen az emlékeire hagyatkozni, hanem „röghöz kötött” lesz. Könyv nélkül új területekre tévedni olyan, mint vasmacskához kötve tóba ugrani. Ennek elkerülése érdekében 2 dolog is történik:

1. Ha elveszik a gyógyítótól a könyvét, az nem „íródik” tovább, gazdája nélkül nem használható, csak az eddig leírtak visszakereshetőek.

2. Ha a „gazda” meghal, a lapok mind üressé válnak, minden információ oda lesz jegyzetekkel együtt, így értékét veszti. Szóval így lehet lopni, de nem érdemes, mert nem lehet sokáig használni (fentiekben ezt már kifejtettem, hogy csoport és gyógyító egyaránt nehezen boldogul a könyv nélkül).

A cikket támogatta: Gaster Mame

Még egy fontos dolog, a szereppel kapcsolatban: Nem haladunk gyorsan ezt mindenki tudja, de igazából szeretnénk, ha úgy, mint a kezdéskor egyszer összegyűlnénk a régi szerep alatt, ezáltal hátha kicsit gyorsabban haladnának az események. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, gondoltam, ha már úgy is cikket írok, akkor előhozom ezt is. Nektek esetleg melyik nap lenne jó, ha támogatjátok ezt az ötletet?

( 38 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2021 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat