Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Ashley, a rendíthetetlen ~ IX. rész
Megosztás: f

Ashley, a rendíthetetlen ~ IX. rész

Elindultunk a szagnyomokon. Éreztük a fiú illatát, alig egy órája járhatott itt. A gazdáink futva követtek minket, de még így is húzta a hám a bőrünket, és feszes volt a póráz, vagyis nem tudtunk gyorsan haladni. Az eső is egyre jobban esett, de ez minket, kutyákat nem zavart, mert nem a szemünkre, hanem az orrunkra hagyatkoztunk.
Hamarosan erősebb lett a szag, vagyis közeledtünk az eltűnt emberke felé. Mikor már közel voltunk, ugatni kezdtünk, mire lecsatolták rólunk a pórázt, mi pedig kilőttünk, mint az ágyugolyók.
Kerestük a fiút, de hiábba. Nem találtuk, de éreztük. Én egyre jobban kétségbe estem, mert az eső zuhogni kezdett, és féltem, hogy elmossa a szagokat. Az esőtől már az orromig is alig láttam, de nem adtam fel: továbbra is a földet szaglásztam. Aztán a fiú szagához más, idegen, mégis ismerős szag társult. Aztán előbukkant egy barnaás - szürkés, kutyaformájú test. De nagyobb volt egy kutyánál, és erősebb. Zöld szemei csak úgy villogtak, miközben találkozott a tekintetünk. És a fogai közt tartotta az eszméletlen fiút!
- Anya. - suttogtam, de a szél elvitte a hangom. Ám ő így is meghallotta, és biccentett felém, majd letette a fiút, és eltűnt.
- Ne, anya várj! - kiáltottam kétségbeesve, és éreztem, hogy a könnyeim végig csordulnak a pofikámon. Nem törődve a fiúval, rohanni kezdtem abba az irányba, amerre sejtettem anyámat. De nem találtam.
Zokogva ültem le a földre, és hagytam, a könnyeim had csorogjanak végig az orromon. Olyan fájdalom hasított a lelkembe, mint még soha. Úgy éreztem, meg akarok halni, és találkozni vele, hozzábújni, és megnyalogatni. De ez nem történt meg. Körülöttem minden halk volt, a zuhogó esőt is csak távoli neszként érzékeltem. Másodszor éreztem úgy, hogy elvesztek valakit, akit szeretek.
Aztán egy villámcsapás visszarántott a jelenbe. Eszembe jutott a küldetésem, ezért felpattantam, és visszaszaladtam a fiúhoz. De akkor már Bagira ottált, és dühösen meredt rám.
- Te mi a csudát csináltál?! - kérdezte ordítva - A fiú meg is halhatna felőled?
- Nem. - morogtam, majd odamentem hozzá, és segítettem neki. Körbevettük a fiút, és eszeveszettül ugatni kezdtünk. Pár perc múlva odarohantak hozzánk, és megdícsértek minket. Utána a gazdi felvette a gyereket, Bagira gazdája pedig ránk csatolta a pórázt, és elvezetett minket. Én még utoljára körülnéztem, de nem láttam semmit, így az út további részében némán, lehajtott fejjel mentem.
Mikor visszaérkeztünk a rendőrségre, alaposan megtöröltek minket egy száraz törülközővel, utána a kennelbe vittek minket, ugyanis itt várakoztak azok a kutyák, akiket nem tudott hazavinni még a gazdija. Engem, és Bagirát is bevezettek egy - egy ketrecbe, és mikor kiment az ember, rögtön kitört a lárma, ugyanis mindenki hallani akarta, mi történt.
Mivel én mogorván lefeküdtem, és nem válaszoltam senkinek, mindenki Bagira felé fordult, aki mindent elmondott.
- ... és akkor megláttam a földön fekvő fiút. Eszméletlen volt, ezért körülnéztem. És képzeljétek, - itt gonoszan elvigyorodott, és rám nézett - Ashley csak ült, és nézett ki a nagy dagadt fejéből, pedig érezni lehetett, hogy már járt a fiúnál.
Mindenki gúnyosan röhögött, kivéve én. Ugyanis én felpattantam, és vicsorogva rámeredtem a fekete kanra.
- Mit mondtál? Nem hallottam jól! - mondtam negédesen, mire ő a szemembe nézett, és lassan megismételte.
- Azt, hogy a fejed ronda, és te meg csigaagyú vagy. - mondta mosolyogva. Erre morogni kezdtem, és vicsorogva mondtam.
- Meglátjuk ki a csigaagyú, te fekete lyuk! - ezt a sértést már nem bírta ki. Lesunyta fülét, és kimutatta agyarait.
- Ezt kihívásnak vegyem? - kérdezte.
- Igen. - morogtam vissza, mire egyre hangosabban dobolni, és kántálni kezdtek a többiek.
- Harc! Harc! Harc! Harc! Harc! Harc! Harc! - mondogatták ütemesen. Egy golden retriever - aki eszének köszönhetően ki tudta nyitni a reteszt - kiengedett engem, aztán Bagirát is. Mindeközben folyamatosan hallatszott a Harc! Harc! Harc! szöveg. Aztán egyszer csak mindenki elhallgatott, és Bagira nekem ugrott.

Itt a klub linkje, az előzőé rossz link, elnézést! Kritikákat kérek!

( 35 megtekintés )

Szólj hozzá:

Sarah Phoenix 2020. 10. 17. 11:54  
Erre nem tudok mit mondani. Csodás! Nagyon várom kövi részt!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat