Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

A suttogó
Megosztás: f

A suttogó

Kristian figyelte, miközben a lány elmegy. Szomorú volt, mert jobban meg akarta ismerni.
"De vajon miért olyan ismerős?" morfondírozott magában.
- Kristian, hall engem? - kérdezte Sarah anyja.
- Öhm, igen persze! - tért vissza a valóságba Kristian.
- Na szóval, itt fog lakni ebben a házban. Be szeretne nézni?
- Hát persze! - vágta rá a fekete hajú fiú. Mikor Mrs. Bullin kinyitotta az ajtót, belépett és körülnézett. Mindenhol lovas képek voltak, kivéve az egyiken. Ott egy vörös hajú kislány, és egy vidám férfi szerepelt. Alatta egy cikk volt:
A sokak által kedvelt, és népszerű lovas, Jack Bullin, részt akart venni a legnagyobb lóversenyen, a Triple Palm-on (Hármas Koronán). De előtte egy nappal leesett a lóról, és csúnyán megsebesült a lába. Az orvosok próbáltak a lelkére beszélni, de a férfi hajthatatlan volt, és indult a versenyen. A verseny közepe felé a dicső Legenda elbotlott, mert Jack nem tudta rendesen irányítani lovát a sérült lábával. Bullin leesett, és Legenda eltaposta. De mindkettőnek volt utódja. Vajon Legenda visszatér az utódja testében? És lovasa a lánya testében?
Kristian körül minden elhallgatott. Hát ezért volt olyan ismerős a lány! Hisz Jack az ő edzője volt, és csak Kris tudta megingatni a hitében, hogy sérült lábbal menni fog. De a makacs edző nem hallgatott rá sem, és sajnos ezért halt meg. De azon a versenyen jelen volt Sarah is!
- ...És erre van a fürdőszoba. Kristian? Kristian nézzen már ide! - hallatszott Sarah anyjának az ingerült hangja. Kristian hűvösen odafordult, mire Mrs. Bullin abbahagyta a beszédet.
- Valami... Gond van? - kérdezte félrebillent fejjel.
- Igen, van. Sarah hol fog aludni?
- Ő a legelőn. Szeret ott lenni! - csicseregte vidáman Annie Bullin.
- Oh, értem! - kiáltott fel Kristian. Magában azonban tombolt. Hogy lehet valaki ilyen gonosz, hogy a saját lánya nem érdekli!? Ősz vége van, kint röpködnek a mínuszok, ő meg kiküldi a legelőre Sarah-t.
- Köszönöm, de ennyi elég volt ebből a házból. - mondta udvariasan Kristian.
Azzal megfordult, és magára hagyta az értetlen tulajt.
Rögtön az istálló felé ment, hogy kivigye szeretett lovát a legelőre. Mikor odaért, a lova a boksz ajtajánál várakozott, de mikor meghallotta az ismerős füttyentést, kihajolt, és nyerített egyet.
- Szia Kastra! - köszöntötte Kris vidáman a fekete csődört, és megsimogatta a hókáját. Kastra erre elkezdett dobogni, és Kristian csak figyelte, ahogy a hókái csapódnak le a friss szalmára. De mikor a ló elkezdte enni a fekete hajat, Kristian észbe kapott és gyorsan arréb ment.
- Kasi! Ezt nem szeretem! - dorgálta meg lovát, mire az ártatlan szemekkel nézett gazdájára. - Na gyere! Megyünk a legelőre!
Erre a mondatra a csődör felkapta fejét, és fogaival a reteszt kezdte el piszkálni. Kris mosolyogva segített neki, és mikor kinyílt az ajtó, ráült a ló csupasz hátára.
- Gyerünk Kas... - kezdte Kris, de a ló rögtön vágtába ugrott. Hamarosan a legelőre értek. Amint Kris leszállt Kastráról, megpillantott egy barna lovat.
- Gyilkos? Te mit keresel itt? - kérdezte csodálkozva. - Azt hittem, hogy Justin elköltözött Amerikába.
Kastra is észrevette a barna csődört, és dühösen nyerített egyet. Gyilkos viszont nem vele foglalkozott, mert észre vette Starlight-ot. A kanca békésen legelészett, de Gyilkos vágtatni kezdett felé, és hirtelen megrúgta. Starlight fájdalmasan felnyerített. Kristian megpróbálta leállítani, de nem sikerült.
- Neeem! Hagyd békén őt Gyilkos!
Egyszer csak Sarah-t látta közeledni. A lány rohanva érkezett, és simán bemászott a legelőre a kerítésen keresztül.
- Sarah! Ne gyere közelebb! - ordította Kristian, de a lány meg se hallotta. Gyorsan rácsatlakoztatta Star kötőfékjéhez a kezében lévő vezetőszárat, és elkezdte vezetni a rémült kancát távol Gyilkostól. Közben Kris egy földön talált kötelet rákötött a veszélyes csődör nyakára, és kikötötte egy kerítés oszlophoz. Megfordult, hogy beszéljen a lánnyal, de rémülten látta, hogy Gyilkos egyszerűen elszakította a kötelet, és Sarah felé futott.
- Vigyázz! - kiáltotta, de amikor Sarah megfordult, akkor már késő volt. Gyilkos pont egy sziklának lökte Sarah-t. A lány feje koppant egyet, és Sarah összerogyott. Gyilkos felágaskodott, de valami ellökte, így felborult. Mikor Kristian jobban megnézte azt a valamit, az ő saját lovát látta. Kastra odament Sarahhoz, és bökdösni kezdte, hogy ébredjen fel. Kris gyorsan odafutott a lányhoz, és megnézte a pulzusát. Megkönnyebülten sóhajtott, mikor érezte, hogy él.
- Kastra! Gyere ide! - hívta lovát, aki engedelmesen odajött. - Most felteszem őt a hátadra. Sajnálom, de muszáj!
Kastra egyetértően horkantott egyet és lefeküdt, hogy segítsen gazdájának.
Mikor sikerült, Kris felpattant az egyik ló hátára, és elkezdte vezetni Kastrát.
Hamarosan embereket látott meg. Kristian elkezdett ordítani.
- Segítség! Gyorsan!
Az emberek odamentek, és valaki tárcsázta a mentőket. Hamarosan megérkeztek, és elvitték Sarah-t.

( 41 megtekintés )

Szólj hozzá:

Lupuz 2020. 10. 16. 19:14  
Én is olvastam és nagyszerűen fogalmazol, őszintén szólva ez tényleg olyan, mintha egy rendes könyvet olvasnék.
Az újságcikknél igaza van Sonarának, de egyébként tényleg nincs benne hiba.

Sarah Phoenix 2020. 10. 16. 19:11  
Köszönöm Sonara. Ezt tényleg elfelejtettem, ezért most elmondom: lóverseny volt.
Ezenkívül megpróbálom megfogadni a tanácsaidat, ha jól megy akár már ma is be tudom küldeni a harmadik részt.
Mindenkinek aki írt kommentet: köszönöm szépen, hogy egyáltalán elolvastátok!

Sonara 2020. 10. 16. 19:07  
Izgalmasabb, és jó volt a leírások mértéke és a történet hossza is.

Egy pici kritika:
Ha egy újságcikkel vágsz be (mármint, szó szerint) akkor:
- egy kicsit hivatalosabb szavakat használj, például konkrét dátumokat ( nem feltétlenül évszám, ha nem akarod így időben elhelyezni, de hónap nap az szükségesebb) ahelyett, hogy "előző nap".
- Ilyen még az, hogy a verseny típusát is megemlítheted benne, hiszen a lovas versenyek ága szerteágazó ( díjugratás, díjlovaglás stb) ezzel is kicsit tudsz pontosítani.
-  “nem tudta rendesen irányítani „ ehelyett én mást használnék. Pl: ha ugró versenyt veszünk alapul akkor van olyan, hogy elhibázza az ugrást: túl közelről vagy távolról kezdi, vagy akkorát ugrik a ló, hogy a lovasnak nincs ereje megtartani magát, nem tudja kiülni, rossz az érkezés, valami ilyesmit. Röviden: konkretizálnám az esetet.

Egy kis apróság: Ha új lovat hoznak először "beszokatják" és nem viszik a legelőre a többi közé rögtön, vagy ha igen, akkor távolabb tőlük elkerített helyre. Szépen fokozatosan engedik össze őket a baj elkerülése véget. Ez csak említés szintén mondom és nem kötekedésből. (Hiszen a történetedben sem lett pozitív hatása a dolognak, úgy hogy ez viszonylag korrekt.) 
Egyébként tényleg ügyes, ez nekem őszintén jobban tetszett mint az előző rész

Sarah Phoenix 2020. 10. 16. 16:02  
Köszönöm szépen! Természetesen folytatom

Swedy 2020. 10. 16. 15:48  
Folyti hamar!

Aurora kutya kennel 2020. 10. 16. 15:34  
Nagyon jó! Folytasd!
Hibákat nem találtam benne, szépen fogalmazol és a történet érdekes (:


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat