Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

A suttogó
Megosztás: f

A suttogó

Szépen sütött a nap a lovarda pályájára. A lovak akiket hamar kiengedtek a legelőre, vígan legelésztek. Egyikük azonban felemelt füllel várakozott. A sárga kanca kihajolt a kerítésen és pipált. Furcsa szagokat érzett. Kíváncsian nyerített, mire egy lány lépett elő mosolyogva az egyik fa takarása mögül.
- Szia Starlight! - köszöntötte vidáman a kíváncsi kancát. Zsebéből elővarázsolt egy almát, amit Starlight hálásan el is fogadott. Beleprüszkölt a lány vörös hajába, mire amaz felnevetett.
- Sarah! - kiáltotta egy parancsoló hang. - Sarah!
Sarah ijedten ugrott hátra.
- Mennem kell, sajnálom! - simogatta meg Star fejét utoljára, majd elrohant.

                                            *   

Sarah rohant mint az őrült.
- Igen anya? - lihegte, miközben lefékezett anyja előtt. Míg a kislány haja kócós és rendezetlen volt, ruhája pedig rongyos és koszos, addig az anyja haja gondosan fésült, ruhája pedig kifogástalan volt. Sötétkék ruhát, hozzá ugyanolyan színű magassarkút viselt.
- Még nem pucoltad ki az istállót! - förmedt rá az anyja Sarahra. - Már sokan jelezték, hogy koszosak a boxok. Ez így nagyon nem lesz jó! Ha panaszkodnak, akkor elmennek, ha elmennek kevesebb lesz a pénz!
- Viszont az idő amit a boxtakarításra áldozok, az is pénz! - vágott vissza Sarah.
- De nem az én pénzem! - riparkodott rá lányára. - Úgyhogy vagy most mész takarítani, vagy Starlight bánja!
Sarah elsápadt.
- Azt... Nem teheted! - hebegte. Tudta az anyjáról, hogy őt nem érdeklik a lovak, csak a pénz, de azt hitte, annyira szereti őt, hogy Starlightot békén hagyja.
- De megtehetem! Én vagyok a lovarda tulajdonosa, te meg csak egy istállóslány! - ordította a szőke nő.
Miközben az istálló felé tartott, az anyja szavain gondolkozott. "Te meg csak egy istállóslány!" Saraht végtelenül elkeseredett. A saját anyja! De ekkor eszébe jutott valami.
- Igen... Ez jó lesz! - motyogta magában. Ekkor viszont egy kocsi zörejét hallotta.
- Már megint? - kérdezte ingerülten Sarah. - Miért pont ide jönnek a lovasok?
Elindult a parkoló felé. Ott egy rozoga lószállító és előtte egy kopott autó. Az anyósülésről egy tizenéves fiú szállt ki. A fiú flegmán beletúrt hollófekete hajába, és körülnézett. Azúrkék szemei megakadtak Sarah tekintetén, és a fiú nyurga léptekkel elindult felé. Ekkor viszont egy kék ruha eltakarta Sarah elől a fiút.
- Kristian Debas? - hallotta meg az anyja hangját.
- Igen, én vagyok. De szeretném megkérdezni, hogy miért írta azt nekem levélben, hogy nincs hely a szállóban? - kezdte rögtön Kristian a kérdéssel.
- Mert a szálló megtelt. De szerencsére találtam egy helyet ahol aludhatsz! - mosolyodott el Mrs. Bullin. - Gyere velem! Sarah, te is gyere! - intett oda lányának. Sarah kelletlenül követte. Nemsokára elértek Sarah kedvenc helyéhez, a kis faházhoz. Sarah megtorpant.
- Itt nem lakhat! - fakadt ki a kislány. - Ezt még Apa építette Nekem!
- Nem érdekel!
- És én hol fogok aludni? - kérdezte Sarah a sírással küszködve.
- Majd még meglátom! - az anyja gonoszan elvigyorodott.
Sarah dühösen elcsörtetett. Nem érdekelte, hogy merre, csak ment amerre a lábai vitték. De ekkor fájdalmas nyerítéseket hallott.
- Neeem! - ordította valaki. - Hagyd békén őt Gyilkos!
Sarah elsápadt.
Starlight.

( 62 megtekintés )

Szólj hozzá:

Sarah Phoenix 2020. 10. 11. 13:58  
Megpróbálok javítani. Próbálom kicsit részletezni, de valahogy nem megy. És igen, az anyja egy ilyen... Gonosz.

Sonara 2020. 10. 11. 13:47  
Egészen jó lett, az elején sok a tőmondat, ezeket a tájleírásokat nyugodtan kösd össze. Egy picit jobban kifejthetnéd a lány csalódottságát és akkor azzal lassíthatják az eseményeket, mert így egy picit gyors. Meg az picit meglepett, hogy az anyja egy idegen előtt így lenézi a lányát, hogy még ilyenkor sem játsza meg magát, mindenesetre érdekes karakternek néz ki. Várom hogy mit hozol ki belőle!^^


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat