Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Ashley, a rendíthetetlen ~ VII. rész
Megosztás: f

Ashley, a rendíthetetlen ~ VII. rész

Elszédültem. Fire? Az nem lehet. Hogy pont találkozzunk? Erre mégis mennyi esély van?
- Ummm... Véletlenül nincs egy halott szukád? - kérdeztem puhatolózva. Erre meglepődött képet vágott.
- De, de, volt egy gyönyörű fark... - elharapta a mondat végét, és ijedten rám nézett. Erre az örömkönnyeimmel küszködve odabújtam hozzá. Mérhetetlen boldogság öntött el, és remegett a hangom a rám törő érzelmektől.
- Apa. Én vagyok az, Ashley! A kölyköd. - suttogtam.
- Ash - Ashley? Te hogy kerülsz ide? Mi történt? Honnan tudod? - teljesen meg volt zavarodva. Elmeséltem hát eddigi kalandjaimat. Erre ő szeretetteljesen megnyalogatott. A nyelve puha volt, és erős. Biztonságérzetet keltett bennem.
- De te mit keresel itt? Azt hittem, téged már kiképeztek.
- Igen, igen, őrző kutya vagyok. A városban járőrözök a gazdámmal. Te nyomkövető kutya leszel, fél évig fogsz tanulni. Én a gazdám miatt vagyok itt, eljött megnézni valamit. Ó, úgy látom menned kell! - intett fejével a gazdik felé, akik felálltak, és hívogatni kezdtek minket.
- Kérlek mond el, hogy hogyan találkoztatok anyával! - kérleltem.
- Hát jó, rendben. - sóhajtott egyet, felkapott, és észrevétlenül elszaladt velem, egy rejtett helyre. Ott letett, és megszólalt.
- Na jó, elmondom. Egyszer, régebben az erdőben bóklásztam a régi gazdámmal. Tudod, a régi munkám az erdész kutyája volt. Egyszer épp az erdőben sétáltunk, amikor az öreg összeesett. Szívrohamot kaphatott. Ott ugattam segítségre várva, mire előbukkant a falka. Erősebbek voltak nálam, de elhatároztam, hogy megvédem a gazdámat. De szerencsére nem volt szükség erre, mert segítettek. Az egyikük meggyógyította a gazdim. Egy napig ott maradtunk. Ezalatt megismerkettem egy aranyszínű szukával. Miután hazavonszoltam a gazdám, esténként eljött hozzám Rainy, mert ez volt a neve, és együtt voltunk. Hamarosan megszülettetek ti. Sajnos elvitték őket az emberek. Csak te maradtál, viszont én nem tudtalak szoptatni, így odaadtalak Cassinek, akinek már voltak kölykei. Sajnálom, hogy ez történt. - fejezte be. Nem tudtam mi higgyek. Dühös voltam, hogy így lepasszolt, sajnáltam, hogy ennyire bántja a dolog, és boldog voltam, hogy viszont láthatom.
- Nem haragszom. - mondtam nagy sóhajjal - Megértelek, a rendőri teendőid mellett elég nehéz lehetett volna eltartani. De nézd a jó oldalát: együtt vagyunk! És ez a lényeg. Van egy szuper gazdim, egy apukám, és valóra vált az álmom. Kell ennél több?
- Nem. Nem kell. - mosolygott. Mégegyszer megöleltük egymást, aztán megfogott, és visszavitt a gazdámhoz. Lerakott oda, mire a gazdi felkiáltott.
- Ashley! Te meg hova tűntél? Jó fiú vagy Fire! - az utolsó mondatnál leguggolt, és megsimogatta apát. Erre nyüszítve én is követeltem a simogatást, mire nevetve rajtam is végighúzta a kezét néhányszor.
Mivel apa indult a gazdájával, engem meg tartott az a nyomvatt póráz, csak a tekintetünkkel búcsúztunk el. Reméltem, hogy még össze fogunk futni. Valamikor.
Na de, ezek után folytatódott a kiképzés. Továbbra is az ül, fekszik, maradj parancsokat gyakoroltuk. Sokmindenkinek nem ment még jól. Egészen délután hatig gyakoroltunk, amikor hazamehettünk.
Otthon aztán kidőltem a fáradságtól. Ice halkan nevetve leült mellém.
- Milyen volt az első nap? - kérdezte.
- Fárasztó. - válaszoltam - De találkoztam apámmal. Azt hittem nem látom többé. - elmeséltem neki mi történt, persze azt kihagyva, hogy félig farkas vagyok.
- Egyszóval jó napod volt. - mondta komolyan - Nem is baj, ha élvezed a munkát, mert akkor jól teljesítessz. Én is élveztem, de már kiöregedtem ebből a munkából.
Ránéztem. Ő olyan sok mindent megélt. Sokkal tapasztaltabb mint én.
- Kérlek mesélj a feladataidról! - kérleltem kiskutyaszemekkel.
- Hát jó. - adta be a derekát és elkezdett mesélni. Én csodálva hallgattam, és éreztem, nem lesz nyugodt életem. De ez nem gond.

Komikat légyszi!

( 39 megtekintés )

Szólj hozzá:


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat