Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Küszöb és lépcső
Megosztás: f

Küszöb és lépcső

Az iskolában töltött idő szép lassan, de eltelt. Nem annyira izgalmas még, hiszen mindenből az elején járunk és egyenlőre dolgozatok sincsenek kitűzve a közeljövőben. Bár miket beszélek? Az iskola izgalmas? Jó persze a szünetek, amiket a barátokkal tölt az ember az igen, lehet izgalmas, de mindenek előtt kellemes. De a tanórák? A dolgozatok? Na azok biztos nem, de lényegtelen... Említettem, hogy nem vagyok valami szorgalmas, így a tanórákon is nehéz a koncentráció, bár tartom magam, jegyzetelek rendesen és figyelek. Hébe-hóba a jegyzetek mellett kisebb firkák is vannak, ami néha részben kapcsolódik a tananyaghoz, de leginkább arra a célra szolgál, hogy jobban teljen az idő. Mire észe kaptam, kicsengettek az utolsó óráról is, ekkorra már inkább feküdtem a padon és többet néztem a füzetemet, mint az adott órát tartó tanárt. De eljött a délután kettő és mehetünk haza. Mindenki a lehető leghamarabb szabadult az osztályteremből, és sietett haza vagy épp amerre dolga akadt. A magam nyugodt tempómban bár kissé fáradtan, de valamelyest gyorsan belepakoltam  a füzetet és a tolltartót a táskámba, amit indulásra készen lendületesen a vállamra is dobtam.
- Hé, ez közel volt ám!- Szólalt fel egy mély hang a hátam mögül. Kissé meglepetten fordultam a hang irányába és néztem a tulajdonosát.
- Bocsi, már leszívta az agyamat ez a hetedik órai kémia, magamon kívűl vagyok.- A tarkómra tettem az egyik kezemet és a fáratságnak köszönhetően kissé erőltetettnek tűnően vigyorogtam.
- Ne is mondd..., de ügyesen rajzolsz. - Furcsán néztem rá, nem értettem az összefüggést. - Itt ültem mögötted és mivel a padon feküdtél, így premier plánba láttam a füzetedet, amibe több volt a rajz, mint a kémia.- arcomat látva kérdés nélkül folytatta a mondandóját és elismerően mosolygott.
- Ooh, köszö...
- Zárnám a termet fiatalok!- szólt közbe a tanár, aki türelmetlenül állt az ajtóban, kezében a terem kulcsát lóbálva, hiszen márcsak mi ketten álltunk a terem közepén.
- Bocsánat, viszlát!- szólaltam meg az ajtóban, miközben elmentem a tanár előtt.
- Viszlát.- hallatszott a mély hang ismét.
- Sziasztok. - köszönt el a tanár is, majd hallatszott, ahogy nyikorogva bezárja a terem ajtaját és ahogy kattan egyet...kettőt a kulcs a zárban. Ezután csendben sétáltunk le az emeletről a kijárat felé, bár nem egymás mellett, de a szemem sarkából láttam, hogy kicsit srégen, de mögöttem jön ő is, hiszen csak egy kijárat van és csak egy út vezet afelé. Belegondolva nem is tudom, hogy mi a neve a...fiúnak, de lehet ő se tudja engem hogy hívnak. Személyszerint viszont én amúgyis rossz voltam mindig és vagyok is a nevek megjegyzésében, emelett, ez még csak az első tanítási nap. Ha jól tudom kereken harminc az osztálylétszám, na ebből lejövök én, meg Detti és Zacki, marad huszonhét ember, vagyis huszonhét név, amit meg kéne jegyeznem. Egy nap alatt ez nem igazán fog sikerülni, kelleni fog legalább egy hét. Na igen, mondjuk rákérdezhetnék a nevére, de lehet nem is arra fog menni hazafelé, mint én. Lehet nem is vagyok szimpatikus neki, sőt az is lehet, hogy ez volt az első és utolsó nap, hogy hozzámszólt, hiszen most is csak azért beszéltünk egy pár szót, mert valószínűleg majdnem arcon csaptam a táskámmal. Na és persze most fognak kialakulni az osztályon belüli kisebb csoportok, akik az egész gimis éveket együtt fogják tölteni. A tanórákon egymás mellett, vagy egymás közelében fognak ülni, iskola után pedig együtt töltik az időt, illetve a szünteket.

-Következő rész: Kakaóscsiga lányok-

( 50 megtekintés )

Szólj hozzá:

Raccoonicorn 2020. 10. 05. 17:04  
Köszönöm számtalanszor átszoktam olvasni, de előfordulhat, hogy azért marad egy-kettő hiba, figyelni fogok rá Ahogy látom, a Debbi-ből is véletlen Detti lett...:|

Swedy 2020. 10. 05. 15:49  
Bravó, nagyon szépen fejlődsz! Örülök hogy megfogadtad a tanácsomat, az eredmény csodálatos. Persze továbbra is van vesszőhiba, de szépen fogalmazol. Várom a kövi részt!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat