Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Ilona bajor hercegnő élete
Megosztás: f

Ilona bajor hercegnő élete

 1834. árilis 4.-e.
Egy gyönyörű szép napon, München városában világra jött egy kislány, akinek érkezését már nagyon várták, hiszen alig egy évvel ezelőtt elveszítették bátyját mindössze néhány hónaposan. A szülei Miksa herceg és felesége, Ludovika Vilma bajor hercegnő fiatal házasok voltak és azt akarták, hogy házukat gyermekekkel népesítsék be. Egy kisfiuk már volt a hároméves Lajos személyében, de a kis Vilmos herceget sajnos elveszítették. Ezért nagyon féltek az újabb várandósságtól, de tudták jól, hogy a természet és a sors nem büntetheti őket állandóan. Bár nagyon nehéz volt az elmúlt hónapokat átvészelniük mégis sejtették, hogy ezúttal talán másképp történhet minden. Az öreg Kepler doktor is bátorította őket, hogy még fiatalok mindketten és még sok gyermekük lehet. Miksa a családfő, aki őszintén s szerelemmel szerette párját bizony néha magára hagyta fiatal kedvesét. Magának sem tudta megmagyarázni miért, de úgy érezte hívja őt a messzeség, a tenger és a különböző kontinensek.
Ludovika a felesége, azonban csak nagyon ritka alkalmakkor kísérte el, mert egyáltalán nem kedvelte ezeket az utazásokat. Jobban érezte magát családi birtokukon gyermekük a kis Lajos társaságában. Bár mindketten ellentétes jellemmel rendelkeztek és nem ők döntöttek házasságukról, hanem szüleik, azért idővel megtalálták a közös hangot és igyekeztek boldogok s elégedettek lenni.
A fiatal édesanya szülei szerint igencsak előnytelen házasságot kötött a bajor herceggel, nővéréhez képest, aki az osztrák trón egyik várományosával kötött házasságot. Őt azonban kevésbé érdekelte, hogy kinek mi a rangja neki csupán az volt a fontos, hogy önmagáért szeressék s nem más miatt. Nővére Zsófia, azonban mindennél fontosabbra tartotta a származást és a rangokat, hiszen ez juttatja előbbre őket, legalábbis testvére szerint. Szinte sajnálta nővére párját, Ferenc Károlyt, hiszen világosan lehetett látni, mikor látogatóba mentek hozzájuk, hogy voltaképpen testvére az igazi főnök házasságukban. Cseppet sem tetszett neki ez a fajta viselkedés, úgy vélte a férfi bár gyenge jellemmel rendelkezik mégsem érdemli meg ezt a féle bánásmódot. Miksa herceg eközben idegesen járkált fel - alá a folyosón, míg egyszer csak ki nyílt az oly régóta "bűvölt" ajtó, majd kilépett rajta az orvos és így szólt:
- Hercegem egy gyönyörű kislány boldog apukája lehet - kezdte.
- Ludovika, hogy viselte? - kérdezte.
- Ne aggódjon mindketten egészségesek. Menjen és nézze meg őket - mondta, majd távozott.
Az apuka pedig idegesen lépett a szobába, de szemében könnyek csillogtak, mikor megpillantotta kedvesét, amint a kisbabát karjában tartotta. Az anyuka mosolyogva fogadta társát, és így beszélgettek:
- Nagyon szép kislány - jegyezte meg.
- Bizony. Mi legyen a neve uram? - érdeklődött.
- Ilona az egyik távoli nagynéném után - felelte.
- Nené lesz a beceneve ő lesz a mi kis hercegnőnk - tette hozzá.
- Legyen úgy, ahogy mondod Ludovika, de egy legyen a fontos, hogy egészséges s boldog élete lehessen - kívánta az apuka gyermekének.
Még sokáig elnézték újszülött kislányukat szinte el sem merték hinni, hogy a világra érkezett. Igazi csoda volt a számukra és remélték, hogy sok örömet és vidámságot hoz családjukba.

( 39 megtekintés )

Szólj hozzá:

A Győztes 2020. 09. 16. 0:20  
Nekem személy szerint tetszik, imádom a történelmi töltetű sztorikat

~Különleges~ 2020. 09. 15. 21:34  
Karácsony! Gyönyörűen fogalmazol, sokat írsz, és hiba nélkül. Egy gond azonban van. Nem jól választod meg a témát. Az a gond, hogy ez a legtöbb embert nem érdekli. Remélem normális kritikával szolgáltam.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat