Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Stormy)

Ora husky team
Megosztás: f

Ora husky team

Az időjárás megbolondult, esett az eső, dörgött az ég és nagyon hideg szél fújt mindenfele. Elgondolkodtam rajta hogy ma esetleg jobb lenne ha itt maradok a fa üregében de aztán arra a következtetésre jutottam, hogy ez is csak idő pazarlás lenne. Kikúsztam az üregből és elindultam a havas hegy felé. A mancsaim tocsogtak a saras pocsolyákban és percek alatt nedvesre ázott az egész bundám. Az erdő mélyéről vonyítást és kutya ugatást hallottam, a hang irányába fordítottam a fejem és megláttam egy felém közeledő alakot, a járása alapján inkább tűnt boldognak mint agresszívnek. Ahogy közelebb ért kirajzolódtak a körvonalai, és a színe is egyre élénkebbé vált, már tisztán láttam hogy ki szalad felém.
- Juno! Annyira nagyon hiányoztál! Hogyhogy nem mentél vissza a gazdádhoz? - hadarta Menta, majd átölelt. A szőre nedves és mocskos volt akárcsak az enyém, de több helyen sebek voltak rajta, és vérzett is.
- Eltévedtem, rossz irányba indultam el és feleslegesen megmásztam egy hegyet. Veled mi történt, miért vérzel és miért nem vagy a falkával? - kérdeztem.
- Éppen a kölykökkel játszottam közel egy folyóhoz mikor az egyik nekem akart ugrani, én kikerültem de a nagy lendülettel érkező kölyök egyenesen bele repült a folyóba és leesett a vízesésen amit biztos hogy nem élt túl. Emiatt a falka megbüntetett és elkergetett a területükről és most én is kóbor lettem akár csak te - nézett a szemembe komolyan - de ideje elindulnunk valahova, mit mondtál hol is lakik az a Kate? - mosolygott. Felmutattam a magas hegy tetejére, ő felállt és intett hogy kövessem. Vajon elmegyünk haza?
- Ismerek egy rövidebb utat ahol könnyebb feljutni, de ott néha autókkal és kutya szánokkal közlekednek az emberek szóval óvatosnak kell lennünk ha arra megyünk - néztem a társamra a válaszra várva.
- Oké akkor menjünk arra, de akkor te mutatod az utat - mondta majd megállt hogy elé tudjak menni. Út közben elmeséltem neki minden tudnivalót a hegyről és a szánhúzásról, és mikor már a csúszós hó fedte hegy közepénél jártunk megláttam egy autót amiben a gazdám ült. Az ablak le volt engedve, és hangosan ugatni kezdtem hogy észrevegyen engem.
- Ááááá farkas! - üvöltötte és gyorsan félre rántotta a kormányt hogy el ne üssön minket.
- Ki volt ez a nő akit megugattál? - nézett rám Menta.
- Ő Kate, de tényleg úgy nézek ki mint egy farkas? - kérdeztem szomorúan és hátrapillantottam a távolodó autó fele.
- Igen, nagyon hasonlítunk egy farkasra. De hamarosan felérünk, szóval nyomás! - mondta és biztatóan meglökdösött felfele. Az út nagyon csúszós, jeges és havas volt de estére felértünk a hegy tetejére. Mivel Kate elment autóval valahova azért vele nem találkozhattam. Gyorsan megmutattam Mentolnak hol van egy rég nem használt itatóvályú és megfürödtünk benne. Leráztuk a bundánkról a vizet és elindultunk a kutya házak közé, hátha ébren van még valaki.
- Juno? - nézett fel rám Bella - hogyhogy itt vagy? - kérdezte.
- Megszöktem a menhelyről az egyik barátommal. Mikor jön vissza Kate? És mikor kezdődik a verseny?
- Kate holnap reggel jön vissza, elment vásárolni friss kutya tápot, és holnap délben kezdődik a verseny.
- Szuper, akkor pont időben értünk vissza. Elmegyek aludni, nagyon késő van már. Menta, jössz?
- Igen jövök - válaszolta Menta, majd elindultunk a házam felé.
- Kik ezek a kölykök? - mutatott a két alvó kölyköm felé, akiket eddig valószínűleg Kate etetett cumis üvegből.
- Ők az én kölykeim. De gyere be, mert itt kint nagyon hideg van. Elférünk ketten is benne, nagyon nagy ház - mutattam Mentának a kissé túlméretezett kutya házam. Mentol bejött a házba és összekuporodott, a fáradtságtól nagyon hamar elaludtunk.

( 131 megtekintés )

Szólj hozzá:

Swedy 2020. 08. 10. 12:33  
Folytasd, de Itsmének igaza van.

Itsme 2020. 08. 04. 13:05  
Főbb hiba a mostanában kiadott részekkel, hogy nincs bennük izgalom. Egyszerűen elhadarsz egy cselekménysort egy részen belül és hiába várnánk, hogy izgalmas résznél hagyod abba, lezárod annyival, hogy "elaludtunk". Ez neked nem unalmas? Csak így mellékesen kérdezem, mert nem tudom elképzelni, hogy egy történetíró lelkesedéssel írna egy történetet, aminek a következő részében nincs semmi olyan, amit ő maga is izgatottan várna, hogy megmutassa az olvasónak, és az olvasó számára sincs a végén olyan dolog, amiért tűkön ülve várná a folytatást.
A következő pontommal az előző részekre szeretnék visszalépni. Te sorozatosan elfelejted, hogy Junonak kölykei vannak? Mert én egyszerűen kegyetlenségnek tartom, hogy egy anyát elszakísanak a kölykeitől (aki nem mellesleg nem is hiányolja őket). Folyamatosan. És a gazdától is felelőtlenség, hogy az anyakutyáját menhelyre adja. Juno ugye a történet során eddig egy csepp anyai szeretetet/törődést nem mutatott, SŐT, eddig mintha nem is lépett volna kapcsolatba velük. Említette őket, rendben van, megsiratta a halott kicsit, rendben van, de ezen kívül mi? Márpedig nem hazudok, ha azt mondom, hogy Juno legalább egy hónapig bent volt a kórházban, majd rögtön amint hazatér, menhelyre adják. Azok a kölykök ismerik egyáltalán az anyjukat?
Illetveeee, nem tudom, hogy manapság mi az alap elképzelés a menhelyekről, de azok nem rossz helyek. Nem altatják el a kutyákat, csak ha veszett, idős, vagy nagyon beteg. A menhely teljes neve menedékhely, nem halálsor. Szerintem te valamit összekevertél a sintérteleppel, vagy félre lettél vezetve.
És most ejtsünk szót arról, hogy Juno Doloreshez való vonzódásáról az első rész óta nem hallottunk. Lerendezted egy mondatban, hogy "amúgy Junonak bejön Dolores, csak hogy tudjátok", majd el is lett felejtve ez az aprócska szál. Van az írók közt egy szállóige, vagy mi a kutya, miszerint "ne mondd, hanem mutasd". Oké, elmondhatod, hogy Junonak bejön Dolores, de mutasd is meg! Néha a semmiből lehetnek ábrándjai, hogy "mi lenne ha", vagy arról, hogy Dolores mit csinálhat éppen, vagy képzelegjen róla, vagy amikor találkoznak, jöjjön zavarba, pl dadogjon, vagy épp ellenkezőleg kezdjen idióta zagyvaságokat hadarni mint Eminem (az, hogy mi jellemző rá, ha zavarban van, az is a karakterépítéseden múlik). Most ne feltétlen ezeket valósítsd meg, legyél kreatív, bár ezek alap dolgok, ha tetszik valakinek valaki.
Aztán. Rengeteg cselekményszálat random elhagytál a történet vezetése során. Volt az elején egy kölyök, akit Juno melegített, plusz egy hulla. Máig nem tudjuk, mi lett a kölyökkel és hogy ki a gyilkos. Volt az első részben egy buli. Nem derült ki, hogy végül megtartották- e vagy sem. Juno párjáról sem sokat hallunk (igaz szerelem lehet). Ezekre próbálj meg rátérni.
Olyan, mintha menet közben találnád ki a történetet. Nincs hozzá semmi elképzelésed, hogy mit szeretnél? Komolyan, a cselekmény ugrál, gyakoriak a helyszín váltások, egymás hátán üldögélnek a kalandok és nehézségek, nincs főszál, nincs konfliktus, tele van a történet pozitív szereplővel, de egyik sincs megfelelően ábrázolva, még a cselekedeteik alapján sem ismerjük meg őket, nem tudnék három tulajdonságot sem írni Junoról, pedig ez már a 10. rész.

Itt a kritika, most jön a tanács.
Ha hosszútávra tervezed a történetet, akkor vezess róla akár telefonon, akár füzetben egy ismertetőt magadnak. Írd össze az összes szereplőt, akit a történet folyamán meg szeretnél ismertetni az olvasókkal (de ne a klubba! Oda csak akkor, ha véglegesen be is mutatod őket a sztoriban!), azokat is, akik még nem jelentek meg. Odaírhatod, hogy milyen körülmények között fognak találkozni Junoval, de ha fejben tudod tartani, ez nem fontos. Aztán építs fel egy konfliktust. Juno új életet akar keresni egy felelősségteljesebb gazda mellett? Vagy be akarja bizonyítani, hogy a sérülései ellenére jó szánhúzó? A lényeg, hogy legyen tanulsága! Majd építs mellékszálakat. Pl Juno szerelmes volt Doloresbe, de Dolores Moanit szerette. Majd Juno beleszeret Mentába és Dolores ekkor ébred rá, hogy él-hal Junoért. Az ilyen szerelmi sokszögek nagyon tudják vonzani a kíváncsi, romantikára vágyó olvasókat. Több mellékszálat szeretnél? Garázdálkodik egy gyilkos a faluban (? Gondolom faluban élnek), akit meg kell találniuk. Majd kb a 80. epizódban (csak mondtam egy számot xD) feltűnik a kölyök, akit Juno az elején melegített, elmondja, hogy ecet meg sajtostészta, jönnek a bonyodalmak, miszerint megvádolja Junot, hogy otthagyta volna meghalni, majd mikor Juno tisztázza magát, az immár felnőtt kölyök beáll, hogy segítsen megkeresni a gyilkost. Ez eddig három mellékszál, de te annyit hozol létre, amennyit akarsz, a végén (megoldás) úgyis minden összekapcsolódik, Juno eldönti kivel akar együtt lenni, majd Juno élete versenyén leleplezik a gyilkost és közben megnyeri a versenyt, ezzel bebizonyítva, hogy sérülten is nagyon jó szánhúzó.
Bocsi, szárnyat kapott a fantáziám, most lehet, hogy elvettem egy lehetőséget, de hidd el, annyi módja van annak, hogy izgalmasra írd a sztorid. Én legalábbis ezen kívül még látok négy-öt módot, hogy hogyan lehetne egy normálisan felépített történet ebből.
Sok sikert a folytatáshoz!^^ Igyekszem majd elolvasni és nem lemaradni megint x"d


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2021 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat