Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Stormy)

Ora husky team
Megosztás: f

Ora husky team

Tényleg igaz Mentol elmondása, nem igazán foglalkoznak az itt élő kutyákkal. Napi kétszer kapunk enni, reggel és este. A táp nagyon száraz, szinte meg se lehet rágni, ráadásul répa íze van. A ketrecünk aljára puha takarók vannak leterítve vastag rétegben amit időnként elvesznek tőlünk és újat tesznek a helyére. A ketrec fala rácsokból van ami közt akkora részek vannak hogy ne tudjunk kiférni rajta. A tető be van fedve így semmikép sem tud beesni az eső, kivéve ha oldalról esik, mert fúj a szél. A ketrecünk az udvaron van, gyakran lehet látni innen kóbor macskákat amint az egerek után szaladnak, majd megfogják és megeszik őket. Ma este kivételesen hűvös volt és hamarabb besötétedett, ez azt jelentette hogy ma sötétben kell vacsoráznunk.
- Ma este szökünk, mondom a tervet: mikor kinyitják az ajtót hogy a tálunkba ételt tudjanak önteni és az ember leguggol hozzánk akkor elfutunk mellette és a kerítésen lévő lyukon kiszökünk - mondta Mentol majd leült és várta hogy ételt hozzanak. Egy bólintással jeleztem neki hogy felfogtam amit mondott és én is leültem mellé várva a tökéletes alkalmat. A gondozó jött hogy megetessen minket, és tényleg leguggolt hogy hozzáférjen a tányérunkhoz.
- Most! - kiáltotta a társam és rögtön kirohantunk az udvarra. Követtem Mentát a kerítésen lévő lyukig, ő bújt át először alatta és most én próbáltam meg, de a nyakörvem beakadt.
- Beszorultam! - mondtam kétségbeesetten és megpróbáltam kiszabadulni. Menta elkezdte rágni a nyakörvem hátha szétszakad, de a gondozó vészesen közelített felénk. Már csak pár cérna választotta el a nyakörvem anyagját, és egy nagy lendülettel mind szétszakadt és pont időben sikerült kimásznom a kerítés lyukán.
- Ez nagyon veszélyes volt - nézett rám Mentol.
- Tudom, és sajnálom hogy majdnem lebuktunk miattam. De már tényleg ideje indulni, és sötét is van szóval kéne találni valami barlangot vagy odút ahol aludhatunk - mondtam és elkezdtem keresni egy üreget.
- Az ott megfelel? - mutatott Mentol egy barlang felé.
- Igen, tökéletes! - válaszoltam és elkezdtünk szaladni a barlang felé.
A barlang belseje sötét, hideg és nedves volt, de nem találtunk másik helyet ahol aludhatnánk szóval kénytelenek voltunk itt maradni. A barlangból más állatok szaga is érződött, hasonlított a kutyákéhoz de nem azok voltak. A sötétségből előlépett egy nálunk kissé magasabb termetű fehér színű állat aki látszólag nem tűnt túl veszélyesnek.
- Sziasztok! Hogyhogy itt vagytok? Ha a falka vezér megtalál titeket akkor darabokra fog tépni - mondta figyelmeztetően de barátságosan a szuka.
- Éppen most szabadultunk ki a menhelyről, és alvó helyet keresünk. Megszállhatunk itt egy éjszakára? - nézett Mentol a szuka szemébe, de a fehér állat mellé oda lépett egy nagyobb fekete kan aki viszont a szukával ellentétben morgott.
- Silver ne bántsd őket! Csak eltévedtek és egy éjszakára maradnának - nézett a szuka a kan szemébe.
- Oké, de csak egy éjszakára - mondta a Silver nevű kan, majd abba hagyta a morgást és bevezetett minket a barlang belsejébe ahol körülbelül még tíz állat pihent. Kényelmesen letelepedtünk hogy kipihenjük magunkat mielőtt elindulunk megkeresni a gazdánkat.

( 21 megtekintés )

Szólj hozzá:

Swedy 2020. 07. 29. 21:36  
Ja, jó ötlet volt farkasokat bele tenni, így talán azok is olvasni fogják, akik a farkasokat szeretik jobban.

Swedy 2020. 07. 29. 21:34  
A hatodik részhez a hozzáfűznivalóm: Négy csillagot adtam rá, mert ugyan izgalmas, de nincsen annyira leírva a történet. A két kutya nem beszélt egymással, hanem te foglaltad össze mit mondott,és azt sem értem miért magyarázta el a sárga husky hogy a menhelyen vannak, ha a főszereplő tudta. (Legalábbis szerintem) Volt egy pár vessző, és mondatvégi írásjel hiba, ezekre érdemes lesz figyelni. Egyébként még mindig tetszik a sorozat.

A hetedik részhez a hozzáfűznivalóm: Itt is van egy pár vesszőhiba és mondatvégi írásjel hiba, pl.:
- Ma este szökünk, mondom a tervet: mikor kinyitják az ajtót hogy a tálunkba ételt tudjanak önteni és az ember leguggol hozzánk akkor elfutunk mellette és a kerítésen lévő lyukon kiszökünk. - mondta Mentol, majd leült és várta hogy ételt hozzanak.
Szerintem össze kellett volna vonnod ezt a két részt. Úgy hosszabb lenne. Így tovább!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat