Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

White Winged Wolf Team
Megosztás: f

White Winged Wolf Team

3 órával ez ellőt.

Ádám fáradtan ébredt fel. Nem tudta mi történt vele. Felállt és körülnézett. Mindenfelé farkasok vették körül. Legelöl egy mudi szuka volt. Valami barlangféleségben voltak. Az egyetlen bejáratánál víz volt. Egyszer csak mikor felnézett, látott egy rést, amin simán kirepülhetett volna. Felkészült, hogy repülni fog. De amikor ki kellett volna jönnie a szárnyainak, akkor semmi sem történt.
- Látom, azt hiszed, hogy tudsz repülni. – zendült Szilvia hangja. – De én elvettem az erödet. – azzal a mudi szuka oda repült Ádámhoz. Ádám döbbenten nézett Szilviára, de aztán meglátott egy rést a farkasok sorai között. Úgy csinált, mintha rá akarná vetni magát Szilviára, s mikor a szuka elhúzódott, ő egyenesen a vízbe esett. Villámgyorsan elkezdett úezni a szabadság felé. A farkasok utána vetették magukat, de Ádám egy óriási kőomlást zúdított eléjük, így azok nem tudták követni. Utána felúszott a felszínre. Amint kimászott a partra, elkezdett rohanni. A hegy kb. 5 kilóméterre volt a barlangtól. Ádám csak rohant és rohant. Nemsokára már a hegy lábánál pihent. Aztán elkezdett felmászni a hegy tetején lévő barlanghoz. Hamarosan felért az otthonuk alatti kiszögelléshez. Tudta, már közel a cél, de nem bírta tovább és elaludt.

                                                                              *

Amikor felébredt, Ádám látta, hogy egy kőomlás történt a felfelé vezető úton.
„ Jaj, ne már, már csak ez hiányzott!” Gondolta, és nekiállt legurítani a köveket a hegyről. De ez nem volt olyan egyszerű, mert a kövek hatalmasak voltak. Végül, mikor már azt hitte, soha nem jut fel, támadt egy ötlete. Elkezdett felmászni a legalacsonyabb kő tetejére, és azt egy indával odakötötte a legnagyobb kőhöz. Így ha legurította volna a legkissebbet, az összes kő legurult volna. Ádám egyszer csak nekiveselkedett a kis köveknek és így szabad lett az útja. Elkezdett rohanni fel a barlang szájához. Pár perc múlva meglátta a bent lévőket. Kettő kutya és egy harmadik, akit körül ültek.
- Emma, Kajsa, Boldizsár! – kiáltotta Ádám és odarohant barátaihoz.
- Ádám! – kiáltotta a maradék három kutya. – Mi történt? Miért nem repültél?
- Mert Szilvia kiszívta az erőmet. – válaszolta szomorúan amaz.
- MICSODA? DE HISZ AZ LEHETETLENSÉG! MI AZ ERŐNKKEL SZÜLETTÜNK! – kiabálta Kajsa.
- Tudom és nem is értem, hogy hogy csinálta. – rázta a fejét tanácstalanul a kuvasz kan.
- Na, jó… Ki kell találnunk, hogy mit csinált veled Szilvia. – szólalt meg csöndesen Emma.
- Igen, de először gyógyuljon be a seb az oldaladon. És addig ne merészelj felállni! – figyelmeztette a sérült szukát Ádám.
- Oké! – felelte bujkáló mosollyal Emma.

( 127 megtekintés )

Szólj hozzá:

Itsme 2020. 06. 12. 16:13  
Aurorával egyetértek, hozzáteszem, az "ezelőtt" egy "l" két "tt", egybe (pontosabban). "Erődet" és nem "erödet". "Odarepült" és nem "oda repült". "Utánavetették" és nem "utána vetették".
Sok a tőmondat, így akadozik a történet. Mutatok egy példát.
Valami barlangféleségben voltak. Az egyetlen bejáratánál víz volt.
Ehelyett:
Valami barlangféleségben voltak, az egyetlen bejáratot víz töltötte meg. „ csakhogy ne legyen szóismétlés, ami szintén sok volt benne.
Több leírás sem ártana. Például honnan szerzett indát? Körülbelül mekkora volt az a "kisebb kő"?
Ne írj folytonos nagybetűvel, mert nagyon elrontja az olvasási élményt. Helyette csináld így:
- Micsoda?! De hisz az lehetetlenség! Mi az erőnkkel születtünk! - kiabálta meglepően hangosan Kajsa, láthatólag nagyon kiakadt.
A végére sok a párbeszéd. Töltsd fel őket leírásokkal! (Érzelem leírásokkal)
Fejlődsz, de nem olyan látható a fejlődés. Lemaradtam amúgy az előző részről, majd visszaolvasom.

Aurora kutya kennel 2020. 06. 12. 10:35  
5 kilóméterre „ A számokat írd betűvel, így szebb és nem akad meg az olvasó.
3 órával ez ellőt. „ Itt is a számot betűvel és az “ez ellőt „ -et egybe kell írni, egy l-vel és két t-vel. Kicsit lehetne még több tájleírás. Az előző részekhez képest ez sokkal jobb, látom, próbálkozol fejlődni és ez sikerül is! Csak így tovább! Várom a kövi részt!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat