Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

UtahReglaRaita
Megosztás: f

UtahReglaRaita

Noreka szavaira Nastrak mit sem vetve Novához fordult, aki komoly tekintetekkel nézett rá. Mint akinek nem tetszett, amit Nastrak eddig tett, vagy aki sajnálta, hogy Raito elment, mert a szíve mélyén meg akarta ismerni. Vagy más miatt nézett rá ilyen megvetően, ilyen félvállról, ilyen semlegesen?
- Novakan, keríts nekem egy orvost - mondta a hím érzéketlenül, parancsoló arckifejezéssel. Az orrán lévő harapás tényleg csúnyán nézett ki, a vér viszont egyre lassabban szivárgott belőle, mert kezdett megalvadni és elzárni a folyadék útját.
- A Regan orvos halott, uram, akárcsak a két kölyke - mondta Nova, hangjában érezhető volt némi elfojtott harag. Nem csoda, hiszen ismerte Nomkát, nagyon is jól. Sajnálta, hogy így végezte, a kölyök gyilkosságot pedig kegyetlenségnek tartotta. - Most jelentették a járőreink, akiket a városba küldött, hogy végeztek velük, ahogyan három Regan járőrrel, egy őrrel, pár rangtalan családdal és a hercegnővel is. Ha kéri, idehívom Vaniát, a mi orvosunkat - mondta Nova, maga elé nézve, nem mert Norekára pillantani. A királynő is félrenézve, hitetlenkedve rázta a fejét. Mennyi ártatlan halott... mennyi régi jó ismerős, akik meghaltak. És a kölykök is... ezt sosem bocsájtja meg a vándoroknak.
- Hát persze. Averus, hívd Vaniát! Nova, tőlünk hány halott van? - kérdezte Nastrak, Noreka erre felpillantott. Egy nagy számra számított, ami talán több, mint a Regan halottak. Igen, rossz akarásból, mert nehezen hitte el, hogy nagy túlerővel győzött pár Novak vándor a Reganok ellen. Úgy gondolta, a Novakok megérdemlik a nagy veszteséget.
- Három holttestet találtak. Ruoke tizedes, akit a három Regan járőr ölt meg, Hildir tizedes, akire a hercegnő barlangjában találtak rá, illetve Brams százados, akit a Regan orvos ölt meg - magyarázta Nova, továbbra se pillantva sem Nastrakra, sem Norekára. A királynő szemeiben bánat volt felfedezhető. Hiszen annyi Regan harcolhatott volna ellenük és mégis, ennyi halott után csak három Novak halt meg?
- Annyi baj legyen! - sziszegte Nastrak szórakozottan. - Eltemetni a halottakat! Az összeset! - adta ki a parancsot.
- A Regan halottakat is, uram? - kérdezte Nova, immáron az új királyra nézve, aki ekkor már hátat fordított neki, de a kérdés hallatán visszabillentette a fejét, hogy fél szemmel láthassa a csíkos hímet.
- Ha azt akarod, hogy pár nap múlva vérszag és rothadó hulla bűz lengje be a fővárost, majd fertőző járványok kezdjenek terjedni, akkor nem - mondta hidegen, fenyegetően, kicsit kimutatva a fogait. - Ellenkező esetben, igen.
Újra megpróbálkozott azzal, hogy elhagyja végre a szónokló sziklát, amikor hat Novak őr jelent meg, két foltos kutyát bekerítve. Noreka azonnal felismerte a két őrt, Ates és Kaeva voltak azok.
- Királyom, ezt a két rangost az uralkodói barlangban találtuk, bujkáltak. Mit parancsol, mit tegyünk velük? - kérdezte a legelöl álló őr készségesen, célozva arra, hogy vért akar a fogaira.
- Nastrak - lépett Noreka Nastrak mellé, újból kérlelően nézve fel rá. A kan lágy tekintettel nézett le rá. - Adj nekik egy esélyt. Nem ártottak neked semmit. Kérlek, ígyis túl sok már a halott, ne kelljen még több gödröt ásni! - kérlelte Noreka, a legnagyobb, legfényesebb, legtisztább kiskutya szemeivel nézve fel a kanra. Nastrak egy ideig hagyta magát elveszni az égkék szempárban, de végül megadóan elfordította a fejét a királynőtől.
- A Novak királyság tömegsírokba temeti a harcban elhunyt halottakat - mormogta halkan, Noreka is éppen hogy értette a lényeget. Éppen mérgelődni akart, amikor Nastrak újra felszólalt. - Jól van! Két lehetőségetek van! Vagy elfogadtok új királyotokként és élhettek, vagy nem fogadtok el és meghaltok! Bölcsen válasszatok! - mondta, elég hangosan, hogy minden erlai lakos hallja a jóságát és kegyelmességét. A legtöbben azonban csak egy szemforgatás kíséretében a két királyi őrre néztek. Noreka parancsolóan pislogott rájuk, szemeivel is üzent nekik, hogy ne ölessék meg magukat feleslegesen.

( 35 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat