Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: torna)

URR Anyák napi különkiadás
Megosztás: f

URR Anyák napi különkiadás

Az URR-ből nem találtam anyák napi témát, de gondolom egy egy gyerekoldalra nem is olyan fontos.

Kidolgozás: Magát az ötletet szólóban kezdtem kidolgozni. Amikor már megírtam a királyságokról a tudnivalókat (számuk, elhelyezkedésük, uralkodóik, néhány fontosabb hely, ősinyelvek, fővárosok, skogeldek és skogeld-erdők), képbe jött a legjobb fiúhaverom, felajánlva, hogy csatlakozna. Hogy tudta meg, hogy írok, kérdezed te. Mert beszéltem róla a suliban a haverok között. Ez a haverom egyre többet kérdezgetett az ötleteimről, a történetről, szóval nagyon érdekelte, így elmondtam neki, hogy nem akarok sok munkát belefektetni, csak olyan dolgokat írok meg, amik a történetben is használva lesznek. Aztán nemsokára becsatlakozott, mert nem tetszett neki, hogy nem akarom annyira kidolgozni, mint amennyit érdemelne a történet cselekményszála, mondanivalója és felnőttes témákat feszegető jelenetei. Hát igen, szóval diktatúra volt és nem volt más választásom, bevettem a projektbe. Azonban pokolra jussak, nem bántam meg, mert tényleg nagyon komolyan vette a dolgot. Több istent talált ki a valláshoz, állatfajokat (nem mindet, mert az állatokat én kezdtem el, de például az övé az orn és a klubban, a mortautirrnál található gyógyító kígyó is, amit a skandináv mitológiából a világkígyóról mintázott) és olyan háborúkat hozott létre a történetbe, amik említve sem lesznek (most biztos nem), de nagyon ki akarta dolgozni a világot. Megalkotta a mortautirrt, mert "a járványok menők" (ha ezt ma mondaná, péppé vernék az utcán) és először úgy akarta, hogy semmilyen ellenszere ne legyen, de az unszolásomra létrehozta a gyógyító kígyót. Sőt, már annyira tetszett neki a dolog, hogy dalokat kezdett el hozzá írni, MINDEN EGYES ORSZÁGHOZ, hogy színesítse a királyságok kultúráját. Ő alkotta meg Nastrak karakterét, bár a nevet én választottam, mert ő Yggdrasil-nak akarta elnevezni (wtf), amikor meg közöltem vele, hogy a történetem nem a skandináv mitológián alapszik, persze összevesztünk és szüneteltettük a kidolgozást. Egyedül folytattam ismét, de megtartottam az ötleteit, elkezdtem kidolgozni különféle csavarokat a történetbe, létrehoztam az összes szereplőt, eldöntöttem ki, mikor, hogyan fog meghalni és persze folytattam az állatok kitalálását. Aztán persze kibékültünk és eldöntöttük, hogy ketten fogjuk eldönteni, hogy ki kivel jöjjön majd össze, mikor és hogyan. Aztán azonban felvetette, hogy legyen még felnőttesebb a téma és létrehozott egy pszichológiai gondokkal küzdő karaktert és megkért, hogy lehessen főszereplő. Rávágtam, hogy nem, de akkor meg diszkriminációval vádolt és pokolra küldött, pedig egyáltalán nem volt ilyenről szó, csak éppen elég főszereplőnk volt. Persze a vád miatt megint nem maradt más választásom, főszereplő lett. Úgyhogy megoszlottak a munkák ;)

Változtatások: Verkun halála az eredetiben le van írva, így sokat kellett agyalnom azon, hogy ezt hogyan kerüljem el anélkül, hogy mellőzném a leírásokat. Itt magam voltam, úgyhogy nem kaphattam tanácsokat a kreatív igazgatómtól...
Haverom több dalát el kell hogy hagyjam a történetből, de igyekszem párat bemutatni, hogy ne vesszen kárba a munkája. Párat azonban sajnálok, mert pl. a Nava királyság dalai nagyon jól sikerültek, de ez a királyság lehet, hogy még említve sem lesz.

Alapötletek: Először Wattpadra akaruk írni, de miután elkezdtük kidolgozni az első részt, fogyott az önbizalmunk és egyikünk sem merte bevállalni a feltöltését. (xD)
A haverom, miután visszajött a munkálatokba, nem értett velem egyet azon, hogy Vizuma már az elején meghaljon anélkül, hogy megismernénk. Azonban mivel nem volt itt, amikor a halálokat írtam, nem lehetett beleszólása.
Itt vannak az eredetileg adott nevek pár karakternek:
Karpentehr = Laerto. Azért lett végül Karpentehr, mert angolból a foglalkozásokat tanultuk és a legtöbb szó nem ment a fejembe, így a Carpenter, vagyis asztalos szót választottam és így meg is jegyeztem. A kiejtésükben is vannak hasonlóságok, a Carpenter ejtése Kárpenter (talán xd), Karpentehr pedig Kárpénter.
Vizuma = Brania. Ezt a nevet választottam volna neki, de a haverom szerint a Brania túlságosan tükrözi a nevének a jelentését, így egy másik szót fordított le több nyelvre, majd ötvözte őket, a név jelentését viszont megtartotta. Ez is: wtf
Nastrak = Kartager. Erre a szóra tisztán emlékszek, a "hódító" szó német és görög nyelvre volt lefordítva és ötvözve. Aztán viszont a "Kart" jobban tetszett visszafele, mint "Trak" és a szó végére került. Utána már csak hozzáadtam a "Nas"-tot és egy jobb nevet kaptam.
Raito = Ez a név azért más, mert nem a "varjú" szó volt lefordítva más nyelvekre, hanem a "holló". Aztán mégis varjú lett a jelentése.

Balesetek írás közben: Haveromnak bajai vannak a laptopom tacspadjának a kezelésével, így a nyolc éves gépemet használtuk a részek írásához. Na most arról a gépről tudni kell, hogy mindig véletlenszerűen kikapcsol és a nem mentett adatok úgy elvesznek, ahogy vannak. Na most a részeket úgy kezdtük el írni, hogy mondjuk ami nekem Kutyatanyán három rész, az nekünk fél rész a gépen. Így történt az, hogy miközben írtunk, a gép hirtelen kikapcsolt és az egész rész odalett És elég nehéz volt visszaírni, hogy ugyanazon a színvonalon legyen, mert a gép szemétkedése miatt a kedvünk is elment, haverom már azon volt, hogy feladja az egészet és közben imádkozott, hogy többet ne kapcsoljon ki a gép, meg minden egyes szó után mentette. Szerintem amúgy a gépem tette kereszténnyé xD

Napjainkban: Eldöntöttük, hogy trilógiát csinálunk belőle és már a második részét írjuk.
Az első részt már megírtuk ember és oroszlán (hehe ;)) verzióban is, a történet ugyanaz, mindössze a szereplők neveit változtattuk (az emberek természetesen ember nevet kaptak, az oroszlánok meg szuahéli nyelvűt). Illetve még van benne változás, hogy mondjak néhány non-spoilert, az ember verzióban már úgy indul a történet, hogy nincsen király, vagyis az ország szabad elvű. Az oroszlán verzióban Verkun megöli Nastrakot, de Nova megöli Verkunt, így Nova lesz a gonosz király.

Mint látjátok, a történet nagy része az enyém, a haverom túlságosan elfoglalta magát a kultúrákkal és olyan dolgokat alkotott, amik nem fognak szerepelni, de pár ötletet megpróbálok felhasználni abból is. Viszont én azt mondom, hogy csapatban dolgozni könnyebb, mint egyedül;) Több ember ízlésére tehetsz azzal, ha két ember ízlése van összekeverve, hamarabb végzel és nem kell annyit dolgozni vele, illetve könnyebben meglátod, hogy miben hibázol (persze csak ha a másik fél nem azt mondja, amit hallani akarsz, hanem kerekperec megmondja, hogy ez így nem jó).

( 168 megtekintés )

Szólj hozzá:

SnowyDay 2020. 05. 16. 18:46  
Hát, csak idézőjelesen ketten, de igen
Az ismertetőben írtam is, hogy emberesben szerettem volna elkezdeni, de vannak emberi mozdulatok, amiket én nem tudok pontosan leírni és a leírásaimmal elég furán jöttek volna ki a szituk, vagy nem illettek volna xd
Gyűjtjük az önbizalmat a Wattpadhoz xd Amúgy az én saram, ő feltöltötte volna, de elbizonytalanítottam, hogy mi van ha nem tetszik senkinek, stb.

Kriza 2020. 05. 14. 13:35  
Először nem értettem, hogy miért a cikkekbe tetted, de aztán ahogy elolvastam megvilágosodtam. Szeretem a kulissza titkokat, nem gondoltam volna, hogy ketten vagytok ebben a remekműben! Engem személy szerint nagyon érdekelne az emberes verzió is. A Wattpadról szólva meg szerintem nyugodtan oda is felrakhattátok volna, mert megállná  a helyét (bár én bevallom jobban kedvelem ezt az oldalt).


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat