Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

UtahReglaRaita
Megosztás: f

UtahReglaRaita

Verkun nem volt túl büszke magára, hogy ezt kimondta. Úgy érezte, ezzel elismerte a királyság gyengeségét és hogy végül tényleg Nastrak fogja átvenni a vezetést. Hitt abban, hogy sikerül legyőzniük őket, de tudta, hogy lesznek, akik meghalnak. Lesznek, akik majd gyászolnak. És a királyság többé már nem lesz ugyanaz, miután ez a harc véget ér. És hiába ide mindenféle hit, egy királynak mindig számítania kell a bukásra.
- Úgy tűnik, megtanultad a leckét - vigyorgott a Nastrak bal oldalán álló arany bundájú kan. Barna pöttyei a hátán őzgida kinézetet kölcsönöztek neki, amivel nem lehetett volna komolyan venni, de ábrázata igenis gonosz volt. A selymes füvön állva bundájába belekapott a vadan fújó északi szél, zászlóként lobogtatva. Egész nemes kinézetet kölcsönzött ez neki.
- Mondd, Nova, miért?! Miért árulsz el minket?! - nézett ellenségesen testvérére Verkun. Nem tudta magát túltenni testvére árulásán. Nem értette, hogyan állhatott át az ők oldalukra ilyen könnyen. Egyszerűen nem értett semmit és utólag átgondolva nem is akart.
- Ez már nem az otthonom, emlékszel?! És amit most teszek, már nem a te dolgod! - kiabált Nova a testvérére támadón. Kezdte unni, hogy Verkun folyamatosan őt szekálja. Hiszen még rajta kívül itt áll két másik ellenfél! Habár az egyikük nem igazán beszél... a másik pedig tűri a családi drámát... na jó, igaz, ő az egyetlen, akibe igazán bele lehet kötni, de mentségére szóljon, ha nem állt volna be Nastrakhoz, éhen halt volna! Egy másik királyság nem fogad be más királyságból jött kutyát, helyette megölik és háborút indítanak az ellen az ország ellen, ahonnan jött. Nem tudta, hogy ő azért csatlakozott Nastrakhoz, mert nem akart meghalni, vagy mert nem akarta, hogy háborút indítsanak szülőországa ellen. Bár nem is nagyon érdekelte.
- Talán száműztelek, de te életed végéig Regan kutya fogsz maradni! És a királyság tárt karokkal várt volna, ha lemondtál volna a trónról! Maradhattál volna, de te éheztél a hatalomra, nem bízhattam meg benned, hát nem érted?! Anyánk mindig is szeretett téged! A kedvence voltál! Az elsőszülötte, akit ő és apánk is a trónon akart látni! - Nova tekintete úgy tűnt, megenyhült ennek hallatán, mire Verkun felbátorodott. Talán sikerül átállítania. - Ha elfogadtad volna, hogy vége a harcnak, talán egy békés családban élnénk most együtt! Noreka, Vizuma, Raito, te és én! A királyi család tagjai! De így még a fiamat sem ismerheted! Vizumának, Raito párjának kölykei lesznek! Nem ölhettek meg egy vemhes nőstényt, nem lehettek ennyire kegyetlenek! - kiabált kérlelőn Verkun. - Még helyre hozhatod, Nova. Nastraknak csak egy báb vagy, de számunkra egy családtag - nézett a király mélyen Nova szemeibe, aki egy ideig fagyottan figyelte testvérét, dús bundáját vadan fújta a szél. Verkun egy halvány mosolyt húzott az arcára, bátorítva Novát arra, hogy átálljon. Hirtelen azonban a hím ábrázata elkomorodott.
- Ch, még mindig marhaságokat beszélsz, testvér - mondta komoran oldalra pillantva. Verkun hátrahajtotta a füleit és szomorúan nézte Novát. Hitetlenül állt, nagyon fájt neki Nova válasza, főleg hogy ő komolyan gondolt mindent. Egyszerűen nem hitte el, hogy testvére Nastrakot választja a családja helyett.
- Ebből elég. Averus, Nova, tiétek a mortautirr - nézett Nastrak Karpentehrre, aki dühösen csattogtatni kezdte az állkapcsát.
- Minek mertél nevezni?! - vicsorította Nastrakra a fogait, de abban a pillanatban Nova és az arany hím leterítették. Verkun testvére a nyakába, Averus az oldalába mart, így sikerült lefogniuk. Nastrak Verkun elé állt és farkasszemet nézett vele, Verkun még mindig hitetlenül nézett maga elé.
- Elakadt a szavad, királyom? - kérdezte Nastrak, az utosó szavát gúnyosan mondva. Verkun rá sem nézett, csak halkan felsóhajtott, jelezve, hogy nem érdekli, amit mond. - Te meg akarod tartani a rangod. Én át akarom venni. Küzdjünk meg ezért a rangért! - váltott témát Nastrak, tudta, hogy ez már érdekelni fogja Verkunt. És így is lett, a hím ránézett és pár józanodó pislogás után morogni kezdett.
- Legyen. A vérem a véredért! - húzta ki magát Verkun. Nastrak száján kárörvendő mosoly jelent meg.

"Nastrak: Ebből elég. Averus, Nova, tiétek a mortautirr.
Averus, Nova: Köszönjük, nem kérjük, maradjon csak nálad!"

A mortautirr egy betegség, amit magyarul Fekete járványként, vagy Éjbetegségként értelmezhetünk. Több a klubban
A “vérem a véredért „ egy buzdító beszéd, ami a harcra utal, ugyanis ha mondjuk megharapnak egymást, a szájukon marad a vér.

( 33 megtekintés )

Szólj hozzá:

Itsme 2020. 03. 24. 17:17  
Rájöttem, hogy nem igazán követhetőek a leírásaim (bocsi, berozsdásodtam), így majd feltöltök a klubba egy térképet^^ A Frissítéseknél majd látható lesz, hogy mikor


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat