Újság >> Gyerekszáj

(ellenőrizte: Stormy)

Ora husky team
Megosztás: f

Ora husky team

Miután felébredtem vér szag volt körülöttem. Talán lemaradtam valamiről? Jobbra pillantottam és megláttam Dolorest aki elgyengülten a földön feküdt, és vérzett. Láthatólag a Togo csapat kutyáit támadták meg, lehet hogy engem is ennek hittek?
-Juno...? Te vagy az? - kérdezte egy elcsukló hang. A hang irányába fordultam és megláttam Moanit aki Dolores felé sietett. Válaszként bólintottam mert képtelen voltam egy hangot kiszűrni a torkomon.
-Dolores...? Jól vagy? - kérdezte Moani bársonyos hangjával. Dolores megcsóválta a farkát és a szuka lenyugodott. Fölkeltem és leültem Moani mellé nézni hogy mikor kel föl Dolores. A kan lassan fölkelt és elkacsázott a barlangig.
-Kérlek menj el Juno - mondta Moani és én engedelmeskedtem neki. Eltelt másfél óra mikor megpillantottam Bellát, Moani testvérét aki lihegve megközelített engem.
-Juno! Meg kaptuk a hírt hogy Angyal tényleg vemhes és holnap születnek a kölykök! Vidd el a hírt annyi kutyának amennyinek csak tudod! - kiáltotta felém zihálva. A hírt további nyolc társamnak sikerült átadnom. Angyal az a kutya aki a legszebb, legerősebb és legjobb kölyköket hozza világra, ő hozta világra Dolorest is.  Angyal valószínűleg nagyon szomorú lehetett mikor meg tudta a hírt hogy a fia élet veszélyes állapotban van. Eltelt másfél nap és indultam hogy megcsodálhassam Angyal kölykeit. Amint oda értem váratlan meglepetés fogadott: a barlang üresen állt, mindössze csak egy két kutya tartózkodott a barlangban. Az egyik egy idegen kutya teteme volt a másik meg egy élő kölyök kutya. Odabújtam a kölyök mellé hogy melegen tartsam és szinte azonnal el is aludtunk. 

( 61 megtekintés )

Szólj hozzá:

Itsme 2020. 03. 22. 22:08  
Kötőjel előtt-után szóköz.
- Juno...? Te vagy az?
Utána már jó, de az elején is így

Ennek a résznek nem volt sok értelme: először még Dolores és Juno sérültek, aztán már Angyal szül, utána pedig Juno egy idegen kölyköt dédelget (a sajátjai helyett!) egy hulla társaságában. Érzelem leírás nélkül pedig azt se tudjuk, hogy mit gondol a szituációkról, amikbe így hirtelen belecsöppen. Hogy miért gondolta, hogy "most odamegyek és melegítem ezt a kölyköt, kit érdekel, hogy itt megöltek valakit, engem biztos nem fognak, mert én vagyok a főszereplő".

Hogy hogy csak a szülés előtt egy nappal ébredtek rá, hogy Angyal tényleg vemhes? Most így elképzeltem a szituációt, hogy szegény kutya nagy pocakkal odamegy Bellához és mondja, hogy "Bella, kölykeim lesznek!" az pedig csak ráröhög, hogy "de Angyal, olyan vézna vagy!" És rá tíz percre jön a hír, hogy tényleg vemhes és Bella már szalad is a jó hírrel... ha ennek más oka van, kérlek, magyarázd el a szövegben, mert így nagyon érdekesen jönnek ki a szituációk!

Azt jegyezd meg, hogy attól, hogy Gyerekszájban van, nem elfogadott minden és bár alacsonyabbak, de ott is vannak elvárások. A Gyerekszáj nem menedék a kritikák elől, csak könnyebben el lehet nézni például, hogy pónik rohangálnak a szivárványon, vagy a kutyák meghívókat írnak egy közelgő bulira, vagy valaki nem tud annyira helyesen írni... stb.

Javaslom: kutya anatómia átnézése Angyal vemhessége miatt.
Néhány könyv, vagy ha nincs, akkor itteni régebbi sorozatok átnézése, vannak nagyon jó írók az oldalon, akik régen írtak, vagy ma is írnak. Ma kb öten írnak az oldalon, régen ez sokkal magasabb szám volt. Mindenesetre novellákat ajánlok, ha nincs kedved a 30 részes sorozatokhoz.
Kérlek. Gondold át, hogy mit szeretnél kezdeni a sorozattal, mert így nagy a... Hogy is hívják magyarul... angolul plot hole. Magyarul kb... cselekmény űr? Mindegy, a lényeg, hogy nincs cselekményed. Vagyis én eddig nem látom. Az első részben még úgy tűnt, hogy van, most így nagyon lekanyarodtál arról a színvonalról. Motiváltság vesztés? Vagy egyszerűen én láttam rosszul és alapból úgy indult, hogy nem volt cselekménye? Remélem nem.
Folytasd, remélem betartod a kritikámat!

Aurora kutya kennel 2020. 03. 22. 15:20  
upsz ezt a gyerekszájba szerettem volna küldeni átkérem oda


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat