Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

UtahReglaRaita
Megosztás: f

UtahReglaRaita

Raito Vizuma testéhez futott. Nem gondolkozott sokat, nem nézett a sebeire, nem foglalkozott azzal, hogy a párja vérébe lépett, amitől lábai rövid időn belül vörösek lettek. Csak azzal foglalkozott, hogy Vizuma rendben legyen és túlélje.
- Vizuma! - szólította meg hadarva, amikor lehuppant mellé és rángatni kezdte. - Vizuma, nézz rám! Minden rendben van, már senki nem bánthat! Itt vagyok! Itt vagyok veled! - szólongatta tovább, de nőstény mozdulatlanul feküdt. - Vizuma! - kiáltotta Raito, immár hangosabban. Párja nem mozdult, csupán feküdt élettelenül. Az örökös hitetlenül rázta a fejét, majd buksiját a halott nőstény nagy pocakján lévő bundába temette. Ezt csinálta, amikor még Vizuma élt. Így érezhette a kölykeit, akiket most nem érzett. - Ne... - nyögte ki Raito tehetetlenül, egyre elhalóbb hangon. - Vizuma... - szólította meg ismét. Egy kis ideig a választ várta, de mind hiába, párja már nem érzett fájdalmat, nem szenvedett. - Ne... kérlek, válaszolj... tudom, hogy élsz... te nem halhatsz meg, te... - Raito hangja elcsuklott. A fájdalom egyszerűen eluralkodott rajta, amit nem sokkal később leváltott a mérhetetlen düh. A fogait az összes vándor húsába bele akarta mélyeszteni, hogy ők is átéljék, amit Vizuma átélt és szenvedve haljanak meg. - Mellettetek leszek... örökké... - suttogta, erősen a nőstény hasához szorítva a buksiját. Összetörten feküdt és mozdulni sem bírt a sokktól, mégis, még sosem érezte magát ennél elevenebbnek.

Nastrak és a két követője valamivel messzebb megálltak. Verkun Karpentehrre nézett, a hím pedig rá, valószínűleg ugyanarra gondoltak. A két kutya elég közel állt egymáshoz, Kaprentehr sokban támogatta a királyi családot és mindig mellettük állt, igazi barátok lettek Verkunnal.
- Nem. Ez csapda - szólalt meg Karpentehr határozottan, hiszen sejtette, hogy a király mire készül. Egy külső hallgató nem érthette, miről is van szó, de Verkun tudta és nem úgy tűnt, hogy beleegyezne ebbe a "nembe".
- Nincs más választás - jelentette ki a király Karpentehr szemeibe nézve. Sajnálta a katonát, amiért ennyire próbálja védeni, neki pedig vissza kell utasítania a javaslatait. A fekete hím arcára ki volt írva, hogy "de igenis van", azonban végül nem mondta ki. Nem akart ellenszegülni a királya akaratának.
- Veled tartok - közölte magabiztos hangon. - És megvédelek - tette hozzá. Verkun egy pillanat erejéig elgondolkodott, majd rábólintott Karpentehr kijelentésére. Tudta, hogy egyedül könnyű célpont lenne, na meg Karpentehr sem engedné el egyedül. Elindult, a katona pedig büszkén követte a királyt. Nastrak türelmesen várta őket, mellette a két jobb mancsa állt. Amikor elég közel értek, Verkun jobban szemügyre vette őket és akkor a Nastrak jobbján álló hímet azonnal felismerte. Barna bunda, fehér, Raito csíkjaihoz hasonló vékony csíkozással, amik körbekerítették a testét, kéken világító szemek, amikben bosszúvágy tükröződött.
- Nova! - kiabált Verkun egyszerre meglepetten és dühösen, majd Nastrakra meg a másik kutyára ügyet sem vetve rohant testvére felé és elég közel érve hozzá rávetette magát. Ahogyan ráugrott, a hím hátraesett és zavarában nem tudott máshova figyelni, csak a testvérére, aki dühösen vicsorította rá összeszorított, fehér fogait.
- Rég találkoztunk, testvér - húzott ravasz vigyort a képére Nova, ami egyáltalán nem tetszett Verkunnak. Olyan volt, mintha gúnyolódna rajta, ami nem éppen most volt a legbölcsebb döntés, ugyanis pont egy dühös király mancsai alatt feküdt.
- Nova, te Nastrak oldalán állsz?! - vicsorította rá a fogait Verkun. Nova természetes pofát vágva csak rábólintott a kérdésre. Amikor látta a Verkun arcára kiült értetlenséget, ami dühös álarcba burkolózott, megforgatta a szemeit.
- Ki más mellett álljak? A testvérem mellett, aki letaszított a trónról és hidegvérével száműzött a királyságból? A régi hadseregem mellett, ami majdnem megölt, amikor rád támadtam, miközben közvetlen előtte engem védtek? Az ország mellett, ami inkább elfogadott egy gyenge, alattomos, forrófejű királyt egy tapasztalt, idősebb, érettebb kutya helyett?! - Mondatai végére egyre jobban megemelte a hangját. Verkun hitetlenül rázta a fejét Nova érvei hallatán, ekkor azonban erős harapást érzett a tarkóján és valaki erőteljesen hátrarántotta. Nastrak volt az, tudta, hiszen ő állt középen és az ő hátán pihent Floy. Ekkor már szemügyre tudta venni. Szürkés-fekete bunda, barna maszkkal és mintával, ami a torkától kezdődött és egyenesen a hasáig húzódott. Bundája kócos és koszos volt, illetve úgy tűnt, hogy napok óta nem evett, izmai mégis jól kirajzolódtak.
- Elég legyen a családi drámából - szólalt meg unottan nézve a két hímre. Amikor Karpentehr meglátta, hogy Nastrak éppen a király grabancát fogja, azonnal nekiugrott és ellökte. A hím elengedte Verkunt és megtántorodott, miközben a fekete kutya dühösen morgott rá.
- Még egyszer hozzáérsz, elveszíted az összes fogadat - vicsorgott, hátán felborzolta a szőrt. Verkun közben a feltápászkodó Novát figyelte, egyszerűen nem hitte el, amit látott. Tudta, hogy a testvére egy másik királyságba menekült, de arról fogalma sem volt, hogy beállt a vándorokhoz.
- Nastrak csak kihasznál! - szólalt meg végül kiabálva. Nastrak szótlanul tűrte a becsmérlést, tudta, hogy lesz ez durvább is. - Ezután sem lehetsz király, csak arra kellesz neki, hogy segíts a mészárlásban! Kihasznál téged, Nova!
- Engem már nem érdekel a hatalom, testvér! Engem a bosszú érdekel és Nastrak legalább segít ebben - emelte meg a hangját a másik hím is. Ennyit arról, hogy elég a családi drámából! Úgy tűnt, mintha két kölyök veszekedne, bár mit ne mondjak, Verkun is így érezte magát ebben a szituációban.
- Te nem erre vagy hívatott... - morogta Verkun, próbálva meggyőzni testvérét, bár eddig nem túl sok sikerrel. A szíve mélyén érezte, hogy Nova csak elkeseredésből csatlakozott Nastrakhoz. Legalábbis ezt akarta hinni... nem akart arra gondolni, hogy Nova komolyan gondolja a saját családja lemészárlását.
- Hanem mire? Arra, hogy hontalanul járjam az országokat, amíg éhen nem pusztulok? - vágott a vissza a hím gúnyolódva. Verkun úgy érezte, megszakad a szíve Nováért. Biztosan nagyon rosszul érintette, ami történt, azonban az idegesítette, hogy Nova túlreagálja ezt az egészet. Verkun nem halálra ítélte őt, hanem száműzte. Nem ugyanaz.
- Ne állíts be kegyetlennek, testvérem! Azt tettem, amit egy új királynak tennie kellett: elűztem a régi királyt! - ellenkezett Verkun, félretéve minden szeretetet, amit Nova iránt érzett. Legalábbis igyekezett, de a fenébe is, nem sikerült neki annyira tökéletesen elfelejtenie a régi emlékeket, amikor még jó kapcsolatot ápolt Novával. Az ilyen emlékektől nem is szívesen válik meg valaki.
- És most mi is ugyanezt tesszük. Egy új kor köszönt a Regan királyságra... - morgott Nova fenyegető hangon. A mondat befejezésére Verkun is emlékezett, a sastól hallotta. Bár nem volt benne biztos, hogy ezt kimondhatná-e egyáltalán, de tudta, hogy mi következik.
- Nastrak kora... - motyogta jól hallhatóan. Nova gonosz vigyort húzott a szájára, Karpentehr harcra készen nézett a királyra, így jelezve, hogy ő készen áll megvédeni a királyságot, Nastrak komoran figyelt, szíve mélyén büszke volt magára, hogy maga a király is elismeri, hogy valóban közeleg az új kor.

Verkun: Elárultad az országod!
Nova: Miután te elárultad a saját testvéredet!
Verkun: Te pedig most elárulod a saját családod!
Nastrak: Elég legyen a családi drámából!
Karpentehr, Verkun, Nova: Fogd be!

( 43 megtekintés )

Szólj hozzá:

Itsme 2020. 03. 20. 16:52  
Sajnos az egész sorozat ilyen depis, ezért vannak a részek végén a hangulatoldók :c

Fontos: új listát adtam a klubhoz Frissítések néven, így ha kijön egy új rész, megnézhetitek, hogy a klubban milyen változásokat kell csekkolni : )
A klubban található karakterképek a nap folyamán frissülnek! Az is fel lesz tüntetve a Frissítések között, így amíg nem látjátok említve, nem kell végiggörgetnetek a klubbot!

lulilla009 2020. 03. 20. 15:27  
Neheeeeeeh, Vizumaaaa! :C

Még csak az elejénél tartok, de... depis lettem :c


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat