Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Amira élete
Megosztás: f

Amira élete

Gyönyörű de hűvös őszi reggelre ébredtem. A fákon a levél már megrozsdásodott és el kezdtek lehullani. Csodálkozva néztem a kék égre mikor egy nagy, fehér, hosszú narancs sárga csőrű madár pillantott rám a magasból. Üdvözlés képen megcsóváltam a farkam de ő ezt nem vette észre. Elkezdtem ugatni utána hátha észre veszi hogy nekem szükségem lenne egy kis navigálásra, de a madár nem állt meg. Muszáj volt az orromat követnem hazáig. Óvatosan lépkedtem a haza vezető úton mikor az oldalam elkezdett szúrni. Fölnyüszítettem az égő fájdalomtól de már éreztem Seyira, a gazdám illatát. A fájó lábamat fölhúztam és a másikra átbillentettem a testsúlyomat, ez egy kicsit enyhítette a fájdalmamat. Három lábbal szaladtam tovább nyílegyenesen a célom felé. El képzeltem amint a gazdám a kezében tart és azt mondja hogy jó kutya vagyok. El kezdtem fáradni és kénytelen voltam lepihenni egy kicsit. Meg álltam egy fa tövében és elkezdtem lihegni. Le feküdtem a fűbe és észre vettem hogy a lábaimon a szőr már teljesen kifehéredett. Vajon hány éves lehetek? És Seyira most mennyi idős? Kutyaként nem engedhettem meg magamnak ennyi pihenőt miközben a gazdám felkutatásán fáradozom. Fölkeltem, be húztam a lábam és indultam tovább a szerető otthon felé. Már csak egy dolog választott el engem és az otthont: egy autó út. Türelmesen várakoztam hátha meg állnak az autók és át engednek de ez nem történt meg. Mikor úgy gondoltam itt az idő  akkor egy hatalmas szökkenéssel el jutottam az út feléig. Oldalra néztem és láttam egy megállás nélkül közeledő autót. Ugatni kezdtem hátha észre vesz mire több ember is ki szaladt a házából a járdára és látták ahogy mi történik velem. Az emberek sikoltoztak és takargatták a szemüket, közbe én azt gondoltam hogy sikoltozás helyet szólhatnának a sofőrnek hogy álljon meg. Reszkettem mert az autó már lassan itt volt de amint láttam, nem állt meg. Le húztam a fejem hátha be férek az autó alá és nem lesz semmi bajom, de nem így történt. Az autó elütött és át is hajtott a gerincemen. Nem tudtam fölkelni. A következő autó már megállt és ki is szállt a sofőrje,el állt a lélegzetem mikor meg láttam ki ő. Nyüszítettem a boldogságtól. Seyira! Hát haza tértem! Meg csóváltam a maradék erőből a farkamat. Seyira fölvett gyengéden a kezébe és be tett az autójába.
-Amira? Te vagy az? - kérdezte. Igen! Meg ismer még! Meg csóváltam még a farkam de már alig tudtam mozgatni. A gazdámnak eleredt a könnye. El  aludtam. Nem kellet volna el aludnom, hisz akkor meghalhatok ilyen állapotban.  Nyüszítettem a fájdalomtól. A motor végre le állt és Seyira be vitt egy fehér köpenyesekkel teli helyre ahol aztán lefektettek egy fém asztalra. Rá néztem a gazdámra és láttam hogy neki nem a mancsa fehéredett ki az idők  során hanem a haja. Egy apró szúrást éreztem a tarkómon mely azonnali megkönnyebbülést hozott a számomra. A hullámok be borítottak és már nem éreztem a gazdám bársonyos simogatását. Amit utoljára hallottam az a gazdám keserves zokogása volt. Talán ha nem mentem volna a mókus után akkor még most is élnék. Vissza emlékeztem rá mikor még a parton sétáltunk, vissza emlékeztem a mókusra aki miatt itt végeztem. A lábam már nem fájt. Egyik nap mikor ezen a furcsa helyen üldögéltem megéreztem egy ismerős illatot, nem is olyan régről. El kezdem futni és meg láttam őt. Seyira a gazdám utánam jött! Itt állt előttem akit egész életem során kerestem és itt is marad velem a világ végeztéig. Szívből lélekből dolgoztam a sikeremért és nem adtam föl. Haza találtam a gazdámhoz és végre, végre itt lehetek vele. A szívem hevesen kolompolt. Jó kutya voltam egész életem során és most eg kapom jutalmam: örökké azzal élhetek akit szerettem. 


Remélem tetszett majd még írok másik sorozatot. Ez így jött ki kilenc részesre én tízre számítottam de majd csinálok valami kvízt vagy utó iratot vagy valami mást a tizedik rész helyére. Szép játékot kívánok és:  BOLDOG ÚJ ÉVET!!!  

( 46 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat