Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: A Doktor)

A Tenyésztés alapjai
Megosztás: f

A Tenyésztés alapjai

Nos először is a kép egy sandard angol springer spánielt ábrázol.
Hallotál a tenyésztésről de nem tudod mit jelent??
Nem azt hogy holmi jött ment menhelyi kutyát házasítunk.
Első feladat beszerezni egy TÖRZSKÖNYVES példányt a kívánt fajtában. Majd vagy magunk szerzünk neki társat szintén TÖRZSKÖNYVES példányt. Vagy egy igen szemügyrevett TÖRZSKÖNYVES egyednek küldünk házassági ajánlatot. Előnyös ha sakát példányunk a szuka. Miután megszülettek a kölykök akik törzskönyvezhetőek és generációjuk egyel nagyobb szüleikénel. FIGYELEM gyakori hiba hogy a generációt nem írják oda a hirdetésben. Pedig az is sokat jelent. Csak olyan embernek adjunk kiskutyát aki megigéri hogy a törzskönyvi név az lesz ami az anyáé.
Példák
Beszerzünk  egy süti nevű magyar vizst akinek törzskönyvi neve Füttyös Vadász Süti akor a kölyök törzskönyvi neve mondjuk ha az apa Nádasparti Benő Borzász akor Füttyös borzász ........ De kérlek titeket vegyétek komolyan mert nem elég ha a KTE dolgozik ezen a ti segítségetek is kel.
Később bővebben írok a tenyészésről ha van rá érdeklődés. Ha valaki meg tudja mondani hogy mi a standard vagy a BIS esetleg a vérfrissétés talán a beltenyésztés vagy a CH cím,szűrés. Akor elhiném hogy nem csak én akarok tenyészteni.
Ha valamit hozáfűznél akor írj hozászólást

( 65 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat