Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Négy nappal később.
Josephina nem akarta senkivel sem megvitatni döntését, illetve annak okát és miértjét. Tudta jól, hogy öccse egyáltalán nem erre fog számítani, de egyszerűen nem látott kiutat a betegségéből. Gyermekei előtt nem mutathatta magát gyengének, elesettnek. Így a legjobbnak látta, ha néhány hónapra elküldi Johnt és az ikreket a szomszédos birtokra, ahol Felicitas lakott. Sejtette, hogy testvérének ez nem fog tetszeni, de egyszerűen képtelen lett volna családja szeme láttára végigcsinálni a kezeléseket. Még Franciscónak sem merte elmondani, egyedül öccse tudta féltett titkát. Daisy és Matt nem azt érdemlik, hogy édesapjuk elvesztése után most mamájuk harcát is végig kell nézniük. Jövő hónapban lesz az első születésnapjuk. Szinte hihetetlen, hogy már egy éve annak, hogy otthagyta Svájcot. Mennyi minden történt vele ezalatt az egy év alatt! Megtalálta elveszettnek hitt édesapját, hazatért John, akiről mindenki azt hitte, hogy életét vesztette a tengeren.
Életének legszebb eseménye viszont gyermekei születése, attól a férfitól, akiről azt hitte, hogy ő más, mint a többiek. Sajnos ő verte át a legjobban mind közül. Most már sajnálta, hogy Lorenát rábízta nénikéjére és bácsikájukra, maga mellett kellett volna tartani a kishúgát is. Remélte, hogy legkisebb testvére jól érzi magát Argentínában új családja körében. Arról viszont fogalma sem volt, hogy Fannie vajon hol és kivel lehet. Húga megszakított minden kapcsolatot nővérével, így sejtelme sem lehetett arról, mi lehet vele. Igyekezett a birtok ügyeit is rendezni, de tudta jól történjék vele bármi John képes lesz mindenre gondot viselni. Könnyű minden terhet rátenni egy tizenhét éves fiúra, aki előtt ott áll az egész élet, de egyszerűen nem volt más választása. Először nem akart ilyen jó kapcsolatban lenni senkivel sem Werner viselkedése után, de rájött arra, hogy talán mégsem minden a hibát és a rosszat kell keresni. Jó lehet nehéz volt megbízni elveszettnek hitt öccse viselkedésében, de tudta jól, hogy senki másra nem számíthat ebben a helyzetben, csak fivérére. Ebben a pillanatban meglátta Larryt a bernáthegyi kutyát, már tudta, hogy Johnék visszatértek a sétából. Megvárta, míg az ikrek bemennek vele a gyerekszobába, majd miután egyedül maradt így szólt hozzá, miközben mentek kifelé a kertbe:
- Nagyon figyelj rám, John. vállalom a kezelést és mindent, ami hozzátartozik. Tudom sokáig tartott a töprengésem, de egyszerűen képtelen lettem volna elhamarkodottan dönteni - magyarázta.
- Őszintén örülök neki, Josephina, hogy így döntöttél - felelte.
- Viszont volna egy nagy kérésem hozzád. Nem akarom, hogy a gyerekeim így lássanak engem. Azt akarom, hogy vidd el őket Felicitas birtokára, és maradj ott velük. Téged ismernek és szeretnek - árulta el neki tervét.
- Ezt nem gondolhatod komolyan - tiltakozott.
- Kérlek a testvérem vagy, aki a tengerről tért vissza hozzám. Rajtad kívül nem bízok meg senkiben sem, még Franciscó is olyan idegen számomra, pedig az édesapám. Nem akarom, hogy Werner rájuk találjon és elvigye őket magával. Soha nem számítottak számára az ikrek, születésük után elhagyott minket - kérlelte.
- Mit gondolsz mennyi ideig fog tartani ez az egész? - érdeklődött.
- Néhány hónap legfeljebb egy év - válaszolta.
- Segítek, csak mondd meg, mit kell tennem - egyezett bele.
A két testvér halkan beszélgetett egymással, nem akarták, hogy bárki tudomást szerezzen tervükről.

( 35 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat