Újság >> „Az én kutyám“

(ellenőrizte: Stormy)

Molly aki nagy célokra hivatott.
Megosztás: f

Molly aki nagy célokra hivatott.

2 hónapos korában hozzánkerült Molly. Addig még nem volt kölyökutyám. Csak egy idős beagle harrierünk Folti. A két fajta (labi beagle harrier) igen eltérő de jól kijötek egymással. Mollynak a vakvezetők speckó feladatai mellett ( lépcső bejelzéze hely jelzése a buszon stb) egyébb trükköket Pl: pacsi búcsúintés kúszás pukedli hempergés stb is tanítottam. Amikor péntekenként viszavittük a sulijába ahonnan mint kölyöknevelök hoztuk el anyja mellől (MVGYOSZ vakvezető kityaiskola) akor mindig ő volt a legokossabb a bemutatókon meg az ellenőrzéseken is.
Othon Foltit tanította fát rágni, és nem egyszer döntötte romba a kertet a lázadó kamaszkorában. A nyaralások voltak a legjobbak Mollyval. Míg Folti a parton keresett valakit aki símogatja addig amíg gazdái a vízben vanak Molly jött  velünk. Játszott fröcskölt. Imádtam vele játszani a vízben.
Késsőbb a harmadik kutyus Szikra is megérkezett aki egy mudi. Mig Foltival és Szikrával versenyszerűen agilityzek Mollynak még labdázni sem volt szabad. Szikra erős terelő ösztöne miatt eleinte acsarkodott Mollyval de később már elválaszthatatlan hátszótársak lettek.

Most jön a szomorú rész.
Mikor Mollyval utaztunk hazafelé( mindenhová magammal viettwm kivéve az intenzív osztályra nem) apám közli hogy Mollyt vissza kel adni. Igy nemsokára újra csak 2 kutya volt. Így telt el az az  1 év amíg egy igazi hőst nevelhettem.. De most az ünepekre visszakaptuk mert a sulijába nincs senki. De januárban vissza adjuk véglegesen. A kép egy kollázs amit a karácsonyfa alatt készült képekből készitettem.
Ha bármi kérdésed van szivesen válaszolok.

A vakvezetőkutya egy önzetlen hős aki segít a gazdáján. Olyan mint egy szem rajta keresztül látjuk a világot.

Büszke agyok Mollyra mert olyan volt mint a hugom. Tudom hogy el kell engednem mert sosem volt az enyém. Majd egy nap aanyám áthív a szobájába hogy nézem meg ki tet sikeres közlekedési vizsgát. Na ki hát Molly. Az a nap lesz a legboldogabb számomra.

( 244 megtekintés )

Szólj hozzá:

Amira_Belle 2020. 04. 28. 22:33  
Nagyon szép amit írtál, de a  helyesírási hibákra figyelj!
Esetleg ha egy "kalandotokat" részletesebben leírnád én szívesen elolvasnám, vagy hogyan tanítottad.

Aurora kutya kennel 2020. 01. 30. 14:24  
Nagyon tetszett Nekem is volt vakvezető kutyusom úgy hívták őt hogy Max

  - megszűnt felhasználó - 2019. 12. 30. 20:27  
Szép. Eddig nem sokat írtak a vakvezetőkutyákról.

  - megszűnt felhasználó - 2019. 12. 29. 17:11  
Írjatok hogy tudjam tetszett e?!!!!

Mancs kutyamenhely 2019. 12. 26. 12:54  
Nagyon szép az én kutyám egy ír szetter de mindig is szerettem volna kölyöknevelő lenni


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2021 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat