Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Napokkal később.
Josephina megvette a bárányokat, sőt még két nyulat is vásárolt a családjának. Betegségének titkát azonban nem akarta megosztani senkivel sem, még öccsének sem mondott semmit róla. Édesapja pedig többnyire a szomszédos birtokokon dolgozott, csupán estére tért haza közös otthonukba. Daisy és Matt egyre jobban érdeklődtek a környezetük iránt és Larry kutyus mindig vigyázott rájuk. John is szívesen vigyázott unokaöccsére és unokahúgára. Josephina azonban tudta testvérének is helyt kell állnia az életben nem vigyázhat állandóan a kicsikre. Ők az életének értelmei voltak, semmi nem volt olyan fontos a számára, mint a gyermekeivel együtt töltött idő. Már egyáltalán nem gondolt Wernerre, volt párjára, aki elhagyta őket, hogy továbbra is együtt lehessen kedvesével és kisfiukkal. Harag öntötte el szívét, ha arra gondolt, hogy milyen kislányosan viselkedett, hogy elhitt neki mindent és beleszeretett. Még egyszer ezt a hibát nem szerette volna elkövetni. Így most életét a két gyerek töltötte ki, de nem tudta elfelejteni a patak partján történteket. Persze utólag nevetségesnek is gondolhatja, hiszen bánatát akarta csillapítani, mikor megpillantotta a gyönyörű szürke lovat. Nagyon megijedt és meglepődött, mikor meglátta a férfit. Tulajdonképpen, még ha nem is akarta bevallani saját magának, tetszett neki a határozott megjelenés, és a kedves, barátságos hang. Tudta jól, hogy most ebben az állapotában nem kereshet magának társat, de ha őszinte lett volna magához be kellett vallania, hogy igenis hiányzik a gondoskodás s a gyöngédség a másik fél részéről. Most azonban fontosabb dolgokkal volt elfoglalva, hiszen azt akarta, hogy John viselje gyerekei gondját, ha úgy dönt, hogy vállalja a kezeléseket. Egyenlőre ezen még ráért gondolkozni, legalábbis, így gondolta. Az orvosok viszont nem sok jóval vigasztalták, hanem a műtétet vagy a kezeléseket sürgették. Töprengéséből öccse zavarta meg, aki így szólt hozzá:
- Josephina hetek óta rosszul érzed magad, kedvetlen és bánatos vagy. Nekem nyugodtan elmondhatod, hogy mi a baj - kérlelte.
- Ez nem olyan egyszerű, mikor végre azt hittem egyenesbe jön minden, hirtelen gyökeres változások álltak be az életembe. John hidd el nincs olyan, amit ne tudnál, de kérlek, ha bármi baj történne velem te fogsz gondot viselni a gyerekekre. Daisy és Matt a te felügyeleted és féltőn óvott gondoskodásod alatt fog nevelkedni. Ígérd meg, hogy vigyázol rájuk - magyarázta.
- Megígérem, de miért mondod ezt? - kérdezett vissza.
- Gyógyíthatatlan beteg vagyok, John. Senki nem tudja, hogy mennyi javulást ígérnek a kezelések vagy esetleg a műtét - sírta el magát.
- Ez lehetetlen. Nem hagyhatsz itt minket, mint ahogyan a szüleink tették annak idején - kiáltotta.
- Nincs semmi baj, csak még nem döntöttem el, melyik megoldást választom - felelte.
- Ne gondolkodj rajta túl sokáig, különben túl késő lesz - figyelmeztette.
- Annyira félek - sírta el magát.
John megrendülten ölelte magához nővérét. Egyszerűen képtelen volt elfogadni, hogy a sors elveheti tőle szeretett testvérét.

( 45 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat