Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Pár nappal később.
A piacon történtek után Josephina úgy döntött, hogy itt az ideje, hogy nekilásson az otthoni teendőknek. Igyekezett bevetni a kertet, hogy nyáron jó termést hozzon számukra. Nem akarta Nikolasz viselkedését elemezni, de úgy döntött mégis megteszi. Felháborította a férfi durvasága, ahogyan beszélt vele. Mégis mit képzel magáról ez az ember, hogy csak így minden előzmény így mer beszélni vele. Felicitas egykori barátnője vetett véget ennek a kellemetlen vitának, és őszintén remélte, hogy a jövőben elkerülik egymást ezzel a férfival. Jó be kellett ismernie, hogy nem lehetett elvárni a lakosoktól, hogy kitörő örömmel köszöntsék újra itthon, de úgy érezte, ez azért kicsit túlzás volt. Szerencsére talált magának elegendő feladatot, hogy elterelje gondolatait a történtek után. Édesapja, Franciscó eközben talált magának munkát az egyik közeli birtokon.
Természetesen örült apja sikerének, de remélte, hogy hamarosan otthonukban is helyreáll a béke és a rend. Tudta jól nem okolhatja a város lakóit azért, mert nem fogadták szívesen, hiszen elmenekült innen. Egyszerűen azonban képtelen volt elfogadni szülei halálát, s nem látott más kiutat szorult helyzetéből, csak a menekülést. Menekülni, de hogy hova, vagy kihez, csak egy érzés zakatolt a szívében minél előbb el innen. Így jutott el Fannie húgával Svájcba egészen pontosan Genfbe. Hiába próbált megfeledkezni múltjáról, nem mindig sikerülhetett neki. Elsősorban azonban gyermekeinek szeretett volna megadni mindent, hiszen Werner nem nagyon törődött velük. Igyekezett anyai, de ugyanakkor apai kötelességét is teljesíteni. Nicolas felbukkanása és kellemetlen viselkedése rádöbbentette arra, hogy nemsokára szembe kell néznie Lorenzóval is, aki szülei jó barátja hírében állt. Ő soha nem kedvelte a férfit, de mamája és Henrik szinte minden vasárnap meghívták ebédre vagy vacsorára. Miután megtudta, hogy Lorena valójában nem Henrik leánya tulajdonképpen meglepődött rajta. Ezen gondolkodott, miközben öccsét figyelte, aki az ikrekkel és Larry kutyussal játszott.
John mikor látta nővére kérdő tekintetét, így szólt:
- Valami baj van, Josephina? - kérdezte tőle.
- Tudod kedves öcsém az utóbbi időben arra gondoltam, milyen jó lenne, ha vásárolnék néhány bárányt? A gyerekek biztos örömmel vennék - felelte.
- Jó ötlet! Igaz Daisy? - kérdezte a kislányt.
- Nagyon szereted és ő is jól kijön a nagybácsival - váltott témát.
- Kicsit Fannie húgunkra emlékeztet, Daisy. Tudod nagyon hiányzik nekem a húgunk - árulta el.
- Én is hasonlóképpen érzek. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy megszökött - sírta el magát.
- Nincs semmi baj, Josephina - vigasztalta.
A lány előtt azonban elsötétült a világ és ájultan zuhant le a fűbe. A kamaszfiú aggódva ugrott oda hozzá és elképzelni sem tudta vajon mi történhetett testvérével.

( 42 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat