Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Napokkal később.
Josephina nagy örömére hazatért Franciscó és Larry a bernáthegyi kutya a hosszú vonat út után. Az újdonsült apuka és nagyapa egy személyben igyekezett segíteni leányának és családjának új életet kezdeni San Marinóban. A fiatal anyuka azonban határozottan a kezébe vette a sorsukat és hátat fordított a Svájcban történt eseményeknek. Természetesen, ahogyan eltervezte, kitakarította a házat, majd lakhatóvá tette mindannyiuk számára. Mindezek mellett a teendők mellett jutott ideje gyermekeire, akik hamarosan ünneplik első születésnapjukat. Az bántotta, hogy fogalma sincs vajon, kik fognak eljönni arra a szerény ünnepségre, amelyet, majd rendezni szeretne. Igaz ez még csak három hónap múlva lesz, de úgy gondolta az emberek nem fogják őket befogadni. Nem tudta, milyen véleménnyel lesznek róluk, hiszen Leontina és Henrik halála után nem sokkal elhagyták ezt a helyet, sőt ha pontosítani akarunk elmenekültek innen. Josephina Genfben rengeteget gondolkozott azon, vajon pontosan mi miatt kellett elmenniük ilyen hirtelen. Örökségük és minden vagyonuk itt maradt a szülei birtokán. Vagy talán bizonyítani akart, hogy a nehézségek dacára is képes helyt állni egyedül egymaga a világban. Ez sajnos nem úgy jött össze, ahogy gondolta, de a keserves leckét megtanulta. Ezen azonban nem akart gondolkozni, hát úgy döntött elmegy egyet kisfiával sétálni a közeli piacra. Daisy a kislánya, pedig otthon maradt John testvérével. Talán öccse így szerette volna jóvá tenni a múltban történteket, de kislányával nagyon jól megvoltak és sokszor vigyázott rá. Matthew érdeklődő és kíváncsi jellemmel rendelkezett és nagyon kötődött mamájához. Ez lesz az első olyan nyilvános hely, ahol a város apraja - nagyja össze szokott gyűlni árulni és a helyi híreket megtudni. Máskor soha nem szerette a piacot, most viszont saját maga sem tudta miért, de örült, amiért részese lehetett a reggeli életnek. A sátrak zöldségekkel voltak megrakva és a kereskedők kiáltásaikkal igyekeztek minél több vásárlót szerezni maguknak. Szinte félt az emberek szemébe nézni, hogy mit fognak szólni, de úgy gondolta, hogy mellette van a gyermeke, aki miatt nem fog összetörni, hanem szembenéz velük. Mikor végre sikerült összeszednie mindent, ami a háztartáshoz szükséges, valaki így szólt:
- Nem hittem volna, hogy lesz bátorságod visszatérni ide, Josephina  - jegyezte meg az egyik falubeli.
- Én pedig azt gondoltam, hogy egyáltalán nem is fogok veled találkozni Nikolasz. Bár mondjuk meglep, hogy pont a piacon találkozunk - vetette ellene.
- A fiatal úrnak teljesen igaza van leányom. Te elmenekültél a szülői háztól és viselkedésedre nincs mentség - állt ki a férfi mellett egy asszony is.
- Köszönöm, Santos asszony, hogy maga is ilyen jó véleménnyel van rólam. Semmit se tudnak arról mi történt velem az elmúlt időben, de nem hiszem, hogy maguk lennének az elsők, akik véleményt alkothatnának viselkedésemről - vágott vissza.
- Josephina kedvesem, hát visszajöttél? - lépett oda egy fiatal lány.
- Felicity, de jó, hogy látlak - ölelte át régi ismerősét.
- Ha jól sejtem ő pedig a kisfiad - nézett a karjában lévő kisfiúra.
- Ő, Matthew a kisfiam, otthon pedig vár John öcsém és a kislányom, Daisy - felelte.
- Teljesen megváltoztál gyere majd el egyszer hozzánk látogatóba - hívta.
Még egy kicsit beszélgetettek, aztán indultak haza.

( 46 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat