Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: A Doktor)

This is my photo!
Megosztás: f

This is my photo!

Helló! Láttam, hogy itt most egész jó aktivitás van, ezért gondoltam, hogy próba cseresznye... Szóval...:

Egy csapat mindenféle korú emberke létrehozza a Hobbi fotósok klubját. Legtöbben tényleg csak telefonos kattogtatók, fényképezőgépe csak igen keveseknek van, profi felszereléssel egyenlőre még senki sem rendelkezik (legalábbis nem nyilvánosan). Vannak különböző szintek amiket el lehet érni, és a havi legjobb képekből mini kiállítást csinálnak. Megkötés nincs, aki akarja szerkeszti is a fotóit, de ezt mindenképp jeleznie kell. Közös programok is akadnak, amikor együtt mennek valahová fényképezni, vagy néha kiosztanak egymásnak különböző témákat, de versengeni is szoktak. Pályázatokon is indulhatnak. Többnyire online felületen keresztül tartják a kapcsolatot, hiszen távolabbi tagjaik is vannak.

Egyszer aztán sikerül leszervezni egy egy hónapos tábort. Elsőnek egy kis unalmas városkában kezdenek, jó néhányan ez miatt nem épp lelkesek, hiszen aligha lehet ott bármi amire megéri pazarolni a tárhelyet. Mikor azonban kicsit jobban beleássa magát valamelyikük a hely történelmébe, kiderül, hogy sokkal érdekesebb dolgok rejtőznek arrafelé, mint azt gondolták volna. Hamarosan birtokba veszik a környező erdőket, hogy rég elfeledett helyeket kutassanak fel. Elindul köztük az egyre komolyabb versengés is, ez miatt a csapat hamarosan kettészakad, és gyerekes "háborúkat" vívnak a jobb és jobb témákért. Vannak a turistáskodók, akik tényleg csak élvezni akarják ezt az egészet és közben pár jó képet lőni (ők segítik egymást, ha mondjuk egy modell is kell a képhez) és vannak a profizmusra törekvők, ők egymás közt is rengeteget hadakozhatnak (a két csapat persze megpróbálhat keresztbe tenni egymásnak, de a második társaságban rendszerint történnek ilyesmik és folytonosak a szívatások pl.: befestett/leragasztott kamera, eltüntettet objektív). Végül persze rájönnek, hogy kár a gőzért, és közösen kiválogatják a legjobban sikerült képeket, hogy egy pályázaton indulhassanak és hírnevet szerezzenek. Aztán, hogy melyik csapatrész fotói fognak jobban beválni? Az lényegtelen. A fő a következő forduló, amihez már segítséget is kapnak és távolabbi, kinézetre kicsit érdekesebb helyszínekre is eljuthatnak.

"Rangok":

Alapító tag - ez egyértelmű, kezdetektől ott van.
Újonc - neki más besorolása még nincs, nemrég csatlakozott

Külföldi - bárhonnan a nagyvilágból.
Külhoni - magyar, csak épp másik országban született, többnyire valamelyik szomszédos ország magyarlakta vidékén.

Szint szerint a szokásos kezdő, haladó és profi

"Specialitás" szerint:
Természetbúvár: tájképek, állatok, növények. Ez még felosztható mondjuk tengeri, erdei stb. alkategóriákra.
Műemlék kutató: szobrok, történelmi építmények
Trükköző: bármit fotóz abból biztos, hogy nem egyszerű kép lesz. Ő a művészi fajta. Vízcseppek, képkeret, üveggolyó, konfetti... Teljesen mindegy csak legyen egy kis plusz.
Szerkesztő: Többnyire tájképes kategóriában kattintgat, de biztos, hogy belenyúl a fényerőbe, kontrasztba, dinamikába, esetleg filterrel dobja fel a szerinte túl szürke fotót. Másik változata a "varázsló", aki modellel és egyszínű háttérrel vagy stúdióban kialakított környezettel dolgozik.
Mindennapi: random iskolába/munkába menet fotózgat nagyjából mindent. Azt is, hogy elmegy mellette a busz, vagy a sarki közértet, a szemközti épületet, a szomszéd erkélyén nyíló muskátlit, a parkot, a focizó haverokat. Egyszóval bármit ami szembejön vele.
"Turista": hasonló, mint a mindennapi, de ő megválogatja mit kap lencsevégre. Többnyire épületeket, de tájat és kulturális dolgokat is fotóz.
Emberközpontú: Nyilván embereket fényképez, szüksége van modellre vagy valami eseményre.
Modell: ez is akad, ő maga nem igazán alkot (persze van kivétel), de rendszerint szerepel mások képein.
Videós: habár fotósokról van szó, néhány ilyen is van. Alkategóriája a szerkesztett videós (képekből rakja össze, meg ilyesmik)

Karakterlap:
Név: (Hát én többnyire magyarokra gondoltam, de bármilyen lehet, hiszen csatlakoztak külföldiek is.)
Kor: (nagyon kicsik ne legyenek kb. 10-től, felső korhatár nincs, gondolom nagyon időseket úgysem hozna senki)
Nem: (szerintem egyértelmű)
Tulajdonságok: (pár mondat vegyesen)
Történet: (szintén néhány mondat elég -mikor, hogy kezdett fényképezni, részt vett-e már versenyen/pályázaton a képeivel? stb...)
Hogy állt a táborhoz és az unalmas kisvároshoz?: (főként az utóbbira vagyok kíváncsi)
Rangjai: (specialitása lehet több is)
Mobil vagy fényképezőgép?:
Hogy talált rá a csoportra?:
Kettészakadás után melyik társasághoz fog tartozni?
Kinézet: (leírás vagy kép, esetleg mindkettő)
Egyéb: (amit még fontosnak tartasz)

Szabályok:
- A KT szabályai
- A karakterek közt lehet vita, de normálisan játsszátok le
- Egyetlen és leg nincs! (maximum megegyezés alapján, de inkább hanyagoljuk)

Részemről azt hiszem egyelőre ennyi, további szép reggelt/napot/estét/éjszakát!

( 132 megtekintés )

Szólj hozzá:

A Győztes 2019. 10. 30. 3:26  
Név: Nagy Bettina (Tina - gondolom így ez önállósulva nem létezik a magyar nevek közt, de ha tévedek akkor valaki ordítson rám)
Kor: 15
Nem: lány
Tulajdonságok: Ha valami nem tetszik neki akkor az egész világra haragszik, egyszóval elég bunkó tud lenni. De ha felenged akkor egy egész szerethető lány, bár néha nehéz vele megtalálni a közös hangot. Bárkivel összeugrik ha arról van szó, nem érdekli, hogy az illető éppenséggel akár a nagyapja is lehetne. A valóságban is elég nagyszájú, de az interneten még rosszabb. Amúgy nagyon szeret viccelődni, másokat szívatni. Kíméletlenül őszinte, viszont elég megértő is tud lenni. ő sem egy barátkozós fajta, maga sem érti pontosan hogy sikerült neki olyan jól összebarátkoznia Lilivel, főleg, hogy mindketten kissé nehéz esetek. Viszont vannak közös vonásaik, például a plüss pegazus, ami még a táborban indította el köztük a beszélgetést, és komolyabb témák is akadnak. Egyedül Lili Eurovíziós rajongásával nem nagyon tud mit kezdeni, de a hasonlatait már egész jól sikerül dekódolnia.
Történet: Testvére nincs, a szülei elég lazák, szóval nem panaszkodhat. Neki egy szót sem szólnak ha beközli, hogy lelép pár napra Pestre. Habár ő a nehezebb eset, még egyszer csinálta meg azt, amit a barátnője jó néhányszor, hogy ha valami nem tetszett neki akkor hetekre felköltözött a fővárosba. Mondjuk Lili is csak szünetekben csinálta ezt, de ha valami lenne akkor ott maradna akármikor. Tudja nagyon jól, hogy barátnője már az iskolát kinézte ahová átjelentkezne, és Tina is gondolkozik, hogy akkor ő is átlépne. Na nem azért, mert a barátnője épp "megbolondul", de ez már némileg árnyaltabb.
Habár még nem fogata testvérének, de Katával nagyon jól megtalálta a közös hangot, mondjuk azért is, mert mindketten imádják a történelmet. Órákig képesek egy-egy múltbeli eseményről beszélni és már mindenki másnak fárasztóak. Hát még ha esetleg Lili is csatlakozik! Na akkor mindenki elmenekül akit nem érdekel a téma.
Másképp meg az a helyzet, hogy Kata egyik családtagjával sem tartja valamiért a kapcsolatot, és ez némileg ismerős Tinának, hiszen a rokonaival ő sem gyakran beszél, jó ha évente egyszer, de nagyszüleivel is ritkán találkozik. Na de ez így bonyolult.
Fotózni akkor kezdett amikor az első telefonját megkapta, de komolyabban csak azért, mert Lili rábeszélte, és kiderült, hogy nem is olyan tehetségtelen, bár még nincs meg a specialitása.
Hogy állt a táborhoz és az unalmas kisvároshoz?: A tábornak örült, hiszen drága barátnője mindenkit belerángatott a fogadott családjából és ezekkel a személyekkel Tina is nagyon jól kijön, de az unalmas kisvárosoktól falra tudna mászni.
Rangjai: még újonc, így semmi nincs neki, egyébként saját bevallása szerint kezdő kategóriás specialitása sincs még, de a videós ágazat tetszik neki.
Mobil vagy fényképezőgép?: mobil, illetve nemrég kapott egy drónt, így azzal is tud felvételeket készíteni. Egyébként víz alatti fényképezője is van. Még 360°-s kamerát szeretne.
Hogyan talált rá a csoportra?: Lili rángatta bele, de nem bánja, mert elég jó a közösség.
Kettészakadás után: Turistáskodó marad, de csak azért, mert a többiek is azok a bandájából.
Kinézet: (majd keresek ha sikerül, ha nem akkor megalkotom Sims-ben -csak legyen hozzá türelmem-)
Egyéb: Egy Ava nevű papillon kutyus akit nemrég kapott a második családjától (már is így emlegeti Lili fogadottját). Ezen kívül van egy macskája (a kutyával nagyon jól kijön) is, Duna (khm, nem ő nevezte el így, hanem egy kisgyerek még a menhelyen).
Én is bagoly vagyok xD

Itsme 2019. 10. 30. 3:00  
Hajnal 3!!

Itsme 2019. 10. 30. 2:59  
Éjjeli bagoly vagyok na xD

A Győztes 2019. 10. 30. 2:14  
Te mindig ilyenkor vagy aktív? =D

Amúgy oké.

Itsme 2019. 10. 30. 2:12  
Hát én Patkányt tuti hozom, csak magyar névvel... RAT, az lehetne Rókay Alex Teodor

A Győztes 2019. 10. 29. 3:22  
Név: Pataki Lili
Kor: 15
Nem: lány
Tulajdonságok: Khm... Határozottan nagy magyar leányzó, ez vitathatatlan. Interneten bárkivel összeugrik, a valóságban jóval visszahúzódóbb, de ha valaki felhúzza... na akkor robban. Nem egy barátkozós fajta, de akit megszeret ahhoz nagyon ragaszkodik. Egyelőre még nem igazán találta meg miben tehetséges, de érdekli a történelem és a földrajz, valamint legújabb kedvenc hobbija a fotózás és képszerkesztés. Imád viccelődni. Szereti az állatokat. Az utazás a mindene, és ezt legújabban úgy is megteszi, hogy a szülei nem igazán vannak elragadtatva tőle.
Történet: Hát ha családfát kéne neki írnia határozottan nagy bajban lenne. Ugyanis kiskorában annyira összekuszálta a szálakat, hogy azt már senki nem tudja kibogozni, még ő maga sem. Hivatalosan egyke gyerek, de egyébként van egy fogadott nővére Madárka (Lilla), bár a lány párját meg rendszerint a bátyjaként emlegeti. Ezeknek az embereknek viszont ténylegesen vannak testvéreik Medvének (Zsolt) egy nővére, Madárkának meg egy öccse. Szóval a bonyolult egy enyhe kifejezés erre a fogadott családos dologra. Aztán még ott van az "unokatestvére" Kata is, aki valójában szintén nem a rokona. Bár ez még csak a felszín, mert Lili felvidéki, Lilla erdélyi, Medve úgyszintén felvidéki, de teljesen más városból származik, Kata pedig magyarországi. Ezen kívül Róka (hivatalosan Réka, ezt a becenevet egy félrehallásból kapta), Medve nővére a férjével az Őrvidéken él, Lilla öccse Márk (második neve Szilárd) pedig a Vajdaságban a barátnőjével. A totális családi szétszóródás az jelen van.
Lili szinte minden hétvégét a fogadott családjával tölti, ám a bővebb körrel nagyon ritkán találkozik, mivel az egész csapatból csak Madárka, Medve és Kata laknak Budapesten, az ő rokonaik általában más országokban élnek.
Fogadott nővérét egyébként még kiskorában ismerte meg, amikor valami hosszabb kulturális esemény volt a városban és a lány másodállásban gyerekfelvigyázatot vállalt. Aztán már a többi jött magától.
Fotózni komolyabban nagyjából egy éve kezdett, bár eddig is mindent megörökített. Képeket már azóta szerkeszt amióta csak rájött, hogy nem kell hozzá komolyabb program, mert a telefon galériában is van egy szerkesztő rész. Pályázaton még nem indult, csak közösségi oldalon egy mini versenyen.
Hogy állt a táborhoz és az unalmas kisvároshoz?: Az előbbinek nagyon örült, főleg, hogy néhány fogadott családtagját is sikerült belerángatnia. Az unalmas kisvárostól nem igazán volt elragadtatva, mert Losonc, hol él sem egy túl érdekes település (számára), habár nem olyan pici.
Rangjai: hát még elég újonc, ezért a külhonin kívül más hivatalos besorolása nincs, de ő saját magát a kezdő kategóriába sorolja, specialitásai pedig a tájképek, növények (egy-egy jó képért képes fejjel bebukni a virágágyásba), szerkesztő, kicsit a mindennapi és a turista keveréke valamint próbálta már a trükköző és a videós típust is. Embert nem nagyon fotózott, az nem az ő területe, de azért készített már ilyen képeket, modellje többnyire a nővére volt, de más fogadott családtagjait és ismerősei közül is felhasznált már alanynak.
Mobil vagy fényképezőgép?: Mobil
Hogy talált rá a csoportra?: interneten és elég gyorsan beilleszkedett valamint rengeteget tanult onnan.
Kettészakadás után: turistáskodó lesz, de néha ez átmegy a profizmusba törekvő szerűhöz.
Kinézet: (keríteni fogok)
Egyéb: Barátai nincsenek, csak felnőttek, egy kivétel az korabeli, Salgótarjánban él, egy hosszúhétvégés nyári táborban ismerkedtek meg és Tina a neve.

A Győztes 2019. 10. 29. 1:53  
Inkább az első, de ez ilyen vegyes kategória. Én pl. a képekből összerakós fajta vagyok.
(Fun fact: ezt a szerepet szinte magamról írtam. Leginkább nyár óta vagyok hobbifotós, de az a tipikus kattintgató amióta csak kamerával rendelkező eszközöm van.)

Itsme 2019. 10. 29. 1:50  
Kreatív, én tuti jövök*^* Egy természetbúvár tuti jön, mert én is olyan vagyok xD
A videós ilyen rövid, lassított videókat csinál mondjuk egy gyu***ál égéséről, vízcseppek leeséséről stb. Vagy pl igy értük, mint amilyen Dancsó mondjuk, hogy ilyen Youtube sztár?
Úr isten, a KT minden rejtett csúnya szavat eszre vesz, nem is gondoltam, hogy ebben van .-. Gyufa szál


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat