Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Lovagolj!
Megosztás: f

Lovagolj!

Szomorúan lépkedtem lefele a lépcsőn. Mit fog majd anya mondani ha meglátja hogy hányast kaptam a matek dolgozatra? Mérges lesz? Vagy netán szomorú? Vagy esetleg mind a kettő egyszerre? Mi lesz a büntetésem? Igyekeztem minél lassabban menni de hiába, úgy is egyszer leérek innen és meg viharoznak a kérdésekkel: Milyen volt a mai nap? Írtatok ma dolgozatot? Ilyenkor igent kell válaszolnom és utána várható az a kérdés is hogy hányas lett. Egyes. El kell fogadnom, legközelebb többet tanulok majd. Ha lesz legközelebb. Le értem a lépcsőn.
- Szia anya. - köszöntem neki szomorúan
- Szia Melody! Milyen volt a napod? Írtatok dolgozatot?
- Igen - mondtam szomorúan
- Hányas lett? - kérdezte anya. Szomorúan turkáltam a táskámban. Az arcomon végig gördült egy könnycsepp. Kihúztam az összegyűrt lapot és szipogva átnyújtottam anyának.
- Egyes. - Mondtam miközben megint lecsöppent egy könnycsepp.
- Semmi baj. Van számodra egy meglepetésem. - válaszolta anyu úgy mintha semmi sem történt volna. De hiszen egyes a dolgozatom! És meglepetést kapok? De biztos nem jó értelemben.
- És mi a meglepetés? - kérdeztem érdeklődve.
- Haza megyünk, fölveszed azt ami ebben a zacskóban van, beszállunk a kocsiba és elmegyünk oda. - mondta anya boldogan. Lepillantottam a zacskóra de anya direkt úgy tartotta hogy ne lássak bele. Biztos valami kukás zacskó vagy valami használt ruha. Anya fölállt és intett nekem hogy jöjjek. Szomorúan lépkedtem utána. Végre haza értünk és kiderülhet hogy mi van a zacskóban. Anya oda adta a zacskót és és fölrohantam a szobámba. Leültem az ágyamra és kibontottam a zacskót. Egy csizma, egy fehér nadrág és egy fekete lovas póló. Beletúrtam a zacskó legmélyére és előhúztam egy bukósisakot. Biciklizünk? Fölvettem mindent és lerohantam anyához.
- Kész - mondtam elégedetten. Ez nem is olyan szörnyű büntetés!
-Akkor gyere, szálljunk be a kocsiba és menjünk a "meglepetéshez". -mondta anyu boldogan. Beszálltam az autóba. Anyu beindította a motort és elindult az autó. Útközben láttunk szép lovakat amint legelnek. Láttam csikókat is, akik boldogan futkároznak az anyukájuk közelében. Az autónk elfordult balra, egyenesen a lovakhoz. Hát lovagolni fogunk! Ez az! Kiszálltam az autóból és boldogan rohantam egy szürke ló felé. Hirtelen megpillantottam a ló gazdáját aki mérges pillantásokat vetett felém. Megálltam és lassan közelítettem a ló felé. A ló gazdája idejött. Megijedtem.
-Szia kislány! Új vagy? - kérdezte
-Jó napot! Igen, új vagyok. -feleltem boldogan
- Hogy hívnak? - kérdezte a nő
- Melody vagyok. - feleltem.
- Szia Melody. Szandra vagyok de nyugodtan becézhetsz Szandinak is. -válaszolta Szandi
Anyu hirtelen megjelent mellettem.
- Jó napot Szandra. Jöttünk Ördögért. - mondta anyu.
- Rendben. Mielőtt elviszik Ördögöt azelőtt szeretnék tartani egy 4 hetes lovas kiképzést. Bele egyeznek? - kérdezte Szandi
- Igen! - mondtam gyorsan mielőtt anya bármit is mondhatott volna. Ördög. Tehát kapok egy lovat. Csak az én lovam! Ördög! Ördög! Ördög! Van egy saját lovam!

( 88 megtekintés )

Szólj hozzá:

Sonara 2019. 10. 07. 14:19  
Ó egy lovas story^^ Nekem is kéne felrakni részt... na mindegy ez másik téma. Örülök, hogy új történetbe kezdtél, és most emberi szemszögből kísérhetjük végig a történetet.
- Az elején nagyon tetszett a kezdés, egy-két helyen volt szóismétlés pl Könnycsepp
- A számokat inkább betűvel írd ki, hidd el, tényleg elegánsabb sokkal, és nem akasztja meg az olvasót.
-Történetileg kicsit meglepett, hogy a lány rögtön kapott lovat. Rendszerint először megtanul valaki lovagolni, egy képzett iskola lovon és csak utána (vagy közben) választ magának képességeinek megfelelőt. Ez azért van így, mert lovagolni egy szelídebb, türelmesebb, kisebb teljesítménnyel bíró lóval kezdi az ember, de ha nagyon tehetséges az illető, vagy egy jó pár év eltelt és már versenyzik is akkor idővel "kinövi" a lovat és kénytelen lecserélni kedvencét.
Mindenesetre én kíváncsian várom a fejleményeket.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat