Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Két nappal később.
Josephina még mindig meglepődve vette tudomásul a dolgok alakulását, most pedig megtudta, hogy az igazi apja nem más, mint Franciscó Werner munkatársa. Úgy érezte egy világ omlik szét a lelkében, még mamájára is haragudott ezekben a napokban. Egy dolgot tudott minél előbb elmenekülni innen és hazatérni a szülői házba. Úgy érezte Svájc sem jelentette számára a nyugalom szigetét, hiszen innen szökött el Fannie, sőt még párja is cserben hagyta őt. Egyedül Daisy és Matt voltak vigaszai ezekben a percekben, hiszen teljesen lefoglalták a teendőkkel. Egyre többször jutott eszébe Henrik és Leontina kapcsolata, akik olyan tragikus módon vesztették életüket a tengeren. Bizony haragudott az óceánra, mely őt elszakította szeretett szüleitől és öccsétől. Remélte, hogy legkisebb húga,
Lorena pedig jól érzi magát Michaela és Larson bácsi társaságában. Egy darabig úgy érezte új otthonra lelt a gyász és a megpróbáltatások miatt, de úgy látszik tévedett. Bár társa oldalán megismerhette a szerelem mindent elsöprő erejét az örökké tartó hűség még ismeretlen fogalom maradt számára. Édesanyja soha nem beszélt neki a legszebb emberi érzésekről, de utólag már megértette, miért nem tette. Élénken emlékezett arra a napra, mikor öt éves volt és szülei hangosan vitatkoztak a medence szélén, majd Henrik beleesett a vízbe. Élénken élt benne a kép, hogy kétségbeesetten szólongatja az apját, hogy nyissa ki a szemét. Akkor látta először a férfi arcán az örömöt, amit azelőtt még sohasem láthatott. Utána egyáltalán nem törődtek vele, főleg miután megszületett John. A mai napig előtte volt az, amint az apró termetű szőke göndör hajú kisfiú, hogyan nevet, vagy éppen labdázik a kertben. Remélte, hogy kisfia hasonlítani fog Johnra, hiszen öccse nagyon aranyos és jólelkű gyermek volt. Fannie teljesen más jellemmel rendelkezett, mint ők, leginkább a zárkózottság volt az, ami jellemezte. Úgy döntött végül, hogy még marad pár hónapot, de utána végleg hazatér a kicsikkel együtt. Wernerrel kapcsolatban azonban már nem volt ilyen magabiztos. Szerette őt, de egyszerűen nem értette miért változott meg a viselkedése. Talán jó maga tehetett róla, hogy így alakultak a dolgok? Erre a kérdésre azonban nem talált választ, mert tudta jól, hogy csak a másik fél tud rá válaszolni.
Eddig jutott gondolatai sorában, mikor kopogtattak az ajtón. Meglepetésére a látogató édesapja, Franciscó volt, aki így szólt:
- Mióta megtudtam az igazságot, miszerint van egy lányom és vannak unokáim azóta nem tudok betelni a boldogság érzésével - kezdte.
- Igen te itt vagy velünk, de anyám sajnos nem láthat bennünket - szólt.
- Josephina biztos vagyok benne, hogy nagyon szereted Wernert, de ő sajnos nem az, akinek mutatja magát - jegyezte meg.
- Miért nincs velünk, hiszen Daisy és Matthew a gyerekei? - kérdezte tőle.
- Bármennyire is fáj bevallanom, de felesége és kisfia van - árulta el.
- Ezt miért most kell megtudnom? Hát ezért nem akart velem összeházasodni - suttogta.
- Én is csak nemrégiben tudtam meg róla az igazságot. Egész végig titokban tartotta még a barátaival sem osztotta meg ezt a hírt - tette hozzá.
- Nem maradunk tovább itt Genfben. Eldöntöttem, amit lehetőségem lesz rá hazamegyünk San Marinóba - jelentette be.
- Megint el foglak veszíteni, akárcsak Leontinát - mormolta.
- Gyere velünk apa. Élj velem és a gyerekeimmel - kérte.
- Biztos, hogy meggondoltad ezt az egészet? - érdeklődött.
- Igen, de előtte még el kell intéznem egy fontos dolgot - válaszolta.
- Ne tegyél semmi butaságot - figyelmeztette.
- Nem fogok ne idegeskedj miattam apám - felelte.
- Először szólítasz apának - mormogta.
- Nekem te az édesapám vagy, akit sohasem ismerhettem - válaszolta, majd átölelte.
Még jó darabig elbeszélgettek, aztán Franciscó elbúcsúzott leányától és unokáitól. Este miután lefektette a gyerekeket, újra kopogtak. Nagy meglepetésére azonban a látogató nem más volt, mint öccse John. A lány előtt elsötétült a világ és ájultan a földre zuhant.

( 40 megtekintés )

Szólj hozzá:

Margagréta 2019. 09. 29. 14:43  
Én is

Micike013 2019. 09. 28. 20:27  
Nagyon jó lett nagyon várom a fojtatását hogy mi történt vele!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat