Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Két nappal később.
A négytagúra bővült család immáron saját otthonában tartózkodott. Werner nevetve állította össze a másik kiságyat is a szobába, hogy mindkét kicsinek elegendő helye legyen. Kisfiuk a Matthew Franciscó nevet kapta, míg kislányuknak a Daisy Susan nevet adták. A fiatal édesanya nagyon örült annak, hogy két gyermekkel büszkélkedhet, de ugyanakkor alaposan meglepődött rajta. Kezdettől fogva csak egy babát láttak a vizsgálatokon és valódi csoda volt nekik kislányuk születése. Ezekben a napokban egyre jobban eszébe jutott neki az a nap, amikor Henrik megosztotta vele a hírt, hogy kistestvérei születtek. Akkor látta először és utoljára boldognak a szüleit, mert tényleg olyan békésnek s szeretetteljesnek tűntek. Ez azonban nem sokkal később megváltozott. Sajnálta, hogy így viselkedtek egymással szemben, de igazából minden szeretetüket Johnra hagyták. A sors kegyetlen fintora, hogy öccsétől is el kellett válnia. Fannie-ról szinte semmit sem tudott azonkívül, amit doktor Köhler elmondott. Vajon tényleg ilyen kegyetlen játékot űzött húga vele? Ez a kérdés azóta sem hagyta nyugodni, és szeretett volna kérdésére választ kapni. Ezekben a napokban még édesapja is az eszébe jutott, akit sohasem láthatott, és semmit sem tudhatott róla. Édesanyja sajnos soha nem avatta be abba, hogyan ismerkedtek meg és végül miért váltak szét útjaik. A legnagyobb baj az, hogy
Werner kollégáján kívül senkivel sem oszthatták meg az örömteli hírt, hiszen nem sokan foglalkoztak velük. Michaela és Larson bácsi pedig Lorenával voltak Argentínában, így nagyon még levelezni sem tudtak velük. Elképzelte vajon John és Fannie mit szólnának gyermekei születéséhez. Nem tudta pontosan megmondani miért, de úgy érezte öccse őszintén örülne nekik, hiszen mindig barátságos és jóságos jellemmel rendelkezett. Húga azonban teljesen különbözött tőlük legutóbbi viselkedése pedig egyenesen felháborította. Kitalált egy hazugságot, majd megszökött, hogy elmeneküljön tőle. Mindent megadott volna, ha csak egy percre is láthatta volna testvéreit, vagy édesanyját. Ez azonban lehetetlen kívánság volt, de bízott benne, hogy a sors ezúttal más feladatot szán neki. Eddig jutott gondolatai sorában, miközben az ikrek aludtak, majd kopogásra és Larry ugatására tért magához. Kiment ajtót nyitni és az ajtóban Franciscó állt, aki így szólt:
- Jó reggelt Josephina! Hogy van? - érdeklődött.
- Köszönöm szépen megvagyunk. Werner elment dolgozni, az ikrek alszanak, én pedig ebédet akartam főzni - felelte.
- Értem. Csak a kicsiket szerettem volna látni. Tudja nekem nincs családom, egyedül vagyok - vallotta be.
- Sajnálattal hallom. Mi hárman voltunk testvérek. Én vagyok a legidősebb, John, majd Fannie. Az öcsém azonban meghalt a szüleimmel együtt a tengeren - árulta el.
- Ó, nagyon sajnálom, ezt nem tudhattam - mentegetőzött.
- Erről nem szoktam beszélni senkinek. Még jómagam sem tértem napirendre a dolgok fölött. Szerencsére itt van nekem Daisy és Matt, akik kárpótolnak a veszteségekért - mondta.
- Mindazonáltal bizonyára hiányozhat a mamája és az édesapja - vélte.
- Az én szüleim teljesen mások voltak, mint hasonló kortársaim szülei. Anyám bár szeretett bennünket soha nem foglalkozott velünk hagyta hadd éljük a magunk által kialakított világunkat. Apám?! Nekem nincs édesapám, akit születésem óta apámként tiszteltem nem sokkal mielőtt Genfbe költöztünk kiderült, hogy valójában csak a nevelőapám - mesélte.
- Borzasztó mennyi mindenen mentek keresztül - jegyezte meg.
- A mi családunkból hiányzott a szeretet összetartó ereje. A húgomat mintha nem is létezne, úgy viselkedtek vele, Johnt pedig nagyon szerették, mert ő volt az örökös. Hát ez volt a története Henrik és Leontina Savoy házasságának San Marino városában - foglalta össze a történteket.
- Leontina és Henrik?! - kérdezett vissza.
- Igen ők voltak a szüleink - hangzott a válasz.
Franciscó azonban sápadtan és futva távozott, mikor ezeket a szavakat meghallotta. Josephina megdöbbenve nézett utána, de mire utána akart volna menni felsírt az egyik kisbaba. Csalódottan és értetlenül ment be a házba.

( 34 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat