Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Három hónappal később.
A rendőrség végül feladta a hiábavaló keresést Fannie miatt. Josephina immáron a hatodik hónapban járt és már nagyon várta, hogy karjában tarthassa gyermekét. Werner mindennap eljött hozzá, gondoskodott róla, hogy a fiatal kismamának mindene meglegyen. A lány igyekezett kiegyensúlyozott, nyugodt életet élni a kicsi miatt, de nem volt nap, hogy ne jutott volna eszébe kishúga. Pontosan jól tudta, hogy ezekben a napokban születhetett meg a gyermek, csak nem értette, miért szökött el az otthonukból. Nagyon hiányzott neki, még ha nem is volt olyan jó a kettejük közötti kapcsolat, mert ő volt az egyetlen, akiben megbízott szülei és öccse halála után. Aztán később megismerkedett párjával, akivel őszintén egymásba szerettek. Ez a szerelem és a születendő gyermekük mindennél többet jelentett a számára. Most értette csak meg édesanyja szavait a levélben, mikor az igaz szerelemről beszélt. Ha igazán őszinte akart lenni önmagához most már elegendő idő telt el és bármit megtett volna, hogy újra láthassa mamáját. Ez a kívánság azonban nem teljesülhetett, hiszen szülei a tengerben vesztették életüket nyolc hónappal ezelőtt. Bármennyire hihetetlenül is hangzik szerette volna legalább egyszer látni édesapját, Franciscót, akiről semmit sem tudott. Nem tudta hol él, van e családja, gyerekei, még azt se tudhatta, hogy néz ki. Természetesen sejtette, hogy a sors nem lesz olyan kegyes hozzá, hogy találkozhasson vele. Úgy érezte, hogy helyesen cselekedett, mikor elhagyta a szülői házat, de lelkének másik fele azonban elégedetlenül szemlélte a dolgokat. Mintha elmenekült volna az otthonából, hogy egy teljesen új országban lényegesen más életet kezdhessen. Most már Werner és a gyermekük lesz az új családja, de bármit megtett volna, hogy még egyszer láthassa Fannie - t, az öccsét, Lorenát. Párjával megbeszélték, hogy ha a nénikéje visszaérkezik Argentínából magukhoz veszik újra a kislányt. Lelkiismeret furdalása volt, amiért hagyta, hogy kishúga idegenek között élje az életét. Akkor azonban annyira lefoglalta Fannie állapota, hogy egyszerűen gondolkodni sem tudott azon mit cselekszik. Eddig jutott gondolatai sorában, mikor kopogtattak az ajtón. Werner állt a kapuban Yukon társaságában, majd így szólt:
- Szia Josephina! Hoztam neked egy kis zöldséget és gyümölcsöt a boltból. Mára végeztem a mentéssel, ezért jöttem hozzád korábban - magyarázta.
- Gyere készítettem vacsorát. Ja és persze jut belőle neked is Yukon, megérdemled. Larry már alig várta, hogy láthasson - mondta, majd mintha tudta volna, hogy róla szó, a bernáthegyi kutyus kijött és barátságosan ugatott a másik kutyusra.
Miután már bent voltak a házban és vacsoráztak a lánynak feltűnt kedvese hallgatása, majd kérdőre is vonta:
- Werner elárulod nekem végre mi bánt? - érdeklődött.
- Honnan veszed, hogy bánt valami? - kérdezett vissza.
- Máskor többnyire a munka és a kisbabánk nevén szoktunk beszélgetni, de ma mintha hidegen hagyna téged minden - felelte.
- Ne haragudj csak eszembe jutott valami fontos. Nem gondoltad meg magadat az orvost illetően? - szólt.
- Teljes mértékben megbízom az idős doktorban. Te talán nem így gondolod? - kiáltotta.
- Őszintén szólva én nem bízom benne. Szerintem valamit titkol előtted mégpedig Fannie miatt - vetette ellene.
- Ugyan már, a húgom elszökött itthonról három hónappal ezelőtt. Kizárt dolog, hogy köze lenne az eltűnéséhez - jelentette ki.
- Szerintem viszont legyünk óvatosak vele szemben - mormolta.
Az étkezés végeztével még kivitték a kutyákat sétálni a közeli hegyoldalba. Josephina nem értett egyet párja viselkedésével, hiszen doktor Köhler eddig lelkiismeretesen viselkedett velük szemben. Nem is tulajdonított nagy jelentőséget szavainak, de nem sejthette, hogy mennyire igaza lehet a férfinak. Azt azonban senki sem tudta, hogy az orvos minden lépésüket figyeli.

( 40 megtekintés )

Szólj hozzá:

Margagréta 2019. 08. 18. 8:30  
Wow, jó kis sztori


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat