Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Két héttel később.
Josephina és testvérei Larry kutyával együtt megérkeztek Genfbe Svájc egyik városába. Nagynénjük, Michaela és férje Larson nagy szeretettel fogadták őket otthonukba. Volt egy különálló kis házuk a testvérek számára, így ott nyugodtan ellakhattak és senki nem zavarta meg őket. A lány igyekezett mindent úgy csinálni, ahogyan mamájától tanulta az évek során, és beíratta Fanniet az egyik helyi iskolába. Húga azonban mindennel szemben dacolni akart nővérével és egyáltalán nem teljesítette kötelességeit. Hiába próbálta meggyőzni egyszerűen nem járt sikerrel. Mindenek előtt Fannie még titkolta is előtte reggeli rosszulléteit, így a lányt az iskolából értesítették, hogy vigye el orvoshoz. A felnőtt lány nem tudta mire vélni az aggodalmat, de ha arra gondolt, hogy netán várandós, szívét elfogta a düh és a kétségbeesés. Nagyon jól tudta milyen nehéz pénzügyi helyzetben vannak és még itt van Lorena is, akiről gondoskodniuk kell, hiszen alig négy hónapos nem tudta mitévő legyen. Szerencsére neki sikerült találni egy állást nem messze új otthonuktól, ahol egy varrodában dolgozhatott. Mindig délelőttösként dolgozott, így a délutánt már testvéreivel tölthette. Nem akart a múlttal foglalkozni, de tudta jól menekülni sem menekülhet előle. Természetesen neki is nagyon hiányoztak a szülei és öccse, de ha igazán őszinte akart lenni önmagához bizony be kellett látnia, hogy ők sohasem úgy viselkedtek, mint egy szerető család. Gyerekkorában irigykedve nézte azokat a kortársait, akik boldogan szaladtak oda apukájukhoz, s mamájukhoz, de ővele nem sokat foglalkoztak. Bár elolvasta édesanyja utolsó levelét, mégsem tudott neki megbocsátani. Egész életében eltitkolta előle, ki is ő valójában és kicsoda az édesapja. Nevelőapjával soha nem volt bensőséges, közeli kapcsolata, inkább csak megtűrte őt házában. Eddig jutott gondolatai sorában, mikor nyílt a rendelő ajtaja és kilépett rajta az orvos, majd így szólt:
- Leontina Savoy kisasszony? - kérdezte tőle.
- Igen én vagyok - felelte.
Az idős orvos behívta a lányt, ahol már várta húga, aki éppen ruháját vette fel. A doktor így beszélt:
- Kisasszony tudom jól, hogy milyen helyzetben vannak maguk a húgaival. Fogadja őszinte részvétemet a szülei és öccse halála miatt. Mindazonáltal kötelességem tájékoztatni, hogy Fannie állapotos, méghozzá három hónapos - magyarázta.
- Doktor úr ez biztos? - kérdezett vissza.
- Igen teljes mértékben biztos. Nos fennáll a veszélye annak, hogy mivel a testvére még kiskorú nevelőintézetbe is küldhetik és elvehetik tőle a kicsit - tájékoztatta.
- Nincs más lehetőség? - kiáltotta.
- Egy választása van asszonyom. Maga örökbe fogadhatja a kicsit, hiszen már felnőtt. Ez az egyetlen módja annak, hogy mindketten megmeneküljenek - válaszolta.
- Nekem nincs beleszólásom ebbe? - szólt közbe a kismama.
- Fannie azt hiszem a legjobb az lesz, ha nem szólsz semmit - jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon a lány.
- Akkor ebben egyetérthetünk. Egy hónap múlva várom Önöket - búcsúzott az orvos.
A két testvér pedig elindult hazafelé. Mindketten ellentétes érzelmekkel voltak telve. Josephina haragudott húgára, de a kisbaba egyáltalán nem tehet semmiről sem. Fannie pedig haragudott az orvosra, de nővérére is, hiszen ő egyáltalán nem akarta ezt a gyereket.

( 46 megtekintés )

Szólj hozzá:

Margagréta 2019. 08. 12. 17:19  
Ígéretes kis sorozat ez, csak egy kicsit gyors. Ami nem feltétlenül gond, csak kicsit zavaró, szerintem egy kicsit jobban is el lehetne mélyülni a történetben


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat