Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Pár héttel később.
Bizony szomorú napoknak nézett elébe Josephina. A napokban ugyanis érkezett egy hivatalos levél a hatóságoktól, miszerint szüleik és John testvérük hajótörést szenvedtek s mindannyian életüket vesztették a tengeren. A hirtelen családfővé lett leány igyekezett mindenről gondoskodni, de igazából csak Lorena és Fannie tartotta benne a lelket. A kisbaba még nem érthette meg a dolgokat, de nagyobbik húga teljesen összetört. Nővére értetlenül figyelte, hiszen vele és Fannieval soha nem úgy foglalkoztak, mint öccsükkel. Így aztán Josephina szervezett egy megemlékezést szülei és testvére emlékére, melyre sokan eljöttek. Elhatározta, hogy megfogadja édesanyja utolsó tanácsát és új életet kezdenek egy másik helyen. A szülői házat természetesen nem akarta eladni, de képtelen lett volna tovább ezen a helyen maradni, ahol kisgyermekkora óta nevelkedett. Szerencsére Leontina egyik távoli unokatestvére, aki Svájcban lakott örömmel meghívta őket házába. A lány már összecsomagolt mindent, amire szükségük lehet a másik országban, majd hirtelen elhatározással belépett a szülők hálószobájába. Tudta jól, hogy nem helyes, amit tesz, hiszen kezdettől fogva tilos volt átlépni annak a szobának a küszöbét, de úgy érezte van valami, ami miatt neki be kell mennie. Húga is fájó szívvel bár, de összeszedte a csomagjait, mert reggel korán indulni akarnak.
Egyedül Larryt a kölyökkutyát viszik magukkal a hosszú útra. A lány ahogy körbepillantott a szobán tekintete ráesett a fényképekre, amelyeken Henrik és Leontina mosolygott a kamerába. Nem tudta pontosan megmagyarázni miért, de sohasem látta a két felnőttet őszintén örülni a másiknak. Ezen elmélkedett, mikor kihúzta az éjjeliszekrény fiókját, melyben egy levél állt neki címezve:
" Kedves Josephina!
Mikor ezt a levelet a kezedben fogod tartani, én már nem leszek itt veled, hogy személyesen is elmondhassam neked érzéseimet, hát helyettem ez a levél mondja el azt, amit én sohasem mertem bevallani. Kislányom bár nem mutathattam ki, nagyon szerettelek téged a mai napig, hiszen te voltál szerelmem gyümölcse, annak a szerelemnek, melyet egy másik férfi iránt érezhettem. Bizonyára meglepődsz, mikor ezeket a sorokat olvasod, hiszen kicsi korod óta Henriket tekintetted apának.
Azonban ez egy hazugság, melyet annak idején nagyszüleid terveltek ki, hogy engem elszakítsanak az édesapádtól. A te apád gyöngéd, szeretetteljes férfi volt és ha tudott volna létezésedről, ő lett volna a legboldogabb ezen a világon. Franciscó azonban nem felelt meg az elvárásoknak, mert nem volt vagyona, de szíve igen s az mindennél többet ért számomra. Nem múlt el nap, hogy ne gondoltam volna a szerelmemre, akitől elszakítottak. Egész életedben megtagadtam tőled az anyai szeretetemet s mindezt miért? Hogy bebizonyíthassam Henriknek, hogy hű és engedelmes felesége leszek egy életen át. Most azonban feladatot adok neked, hiszen gondoskodnod kell testvéreidről, akik már rád számíthatnak. Lorena viszont hasonló sorssal rendelkezik, akárcsak te, hiszen az édesapja nem más, mint Lorenzó. Bűneim nem nyerhetnek bocsánatot, de egyvalamit kérek és tartsd be gyermekem, soha ne engedd, hogy Lorena megtudja az igazságot. Hidd el, így lesz a legjobb mindnyájatok számára.
Kívánom, hogy napjaid békességben, szeretetben teljenek családod körében és egyszer, majd ha megkérdezik gyermekeid, ki volt az ő nagymamájuk mesélj rólam, legdrágább kincsem.
Ölel téged:
Leontina"
A lány visszatette a levelet a fiókba, mintha az egészet csak álmodta volna, de tudta jól bármennyire fájt is, hogy minden sor igaz. Alig várta a reggelt, hogy végre maguk mögött hagyhassák a házat, és végre új életet kezdhetnek.

( 24 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat