Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Tizennégy évvel később.
Az ikrek középiskolába, míg Josephina felnőtt hölggyé vált. Míg ők látszólagosan élték boldog kamaszkorukat, addig Leontina egy titkot őrzött, melyről tudta jól, ha kiderül férje soha nem bocsátaná meg neki bűnét. A fiatal anyuka ugyanis gyermeket várt minden kétséget kizáróan, de az apuka ezúttal nem Henrik, hanem Lorenzó személyében rejlett. Soha nem kedvelte különösen férje barátját, inkább Natalie volt az ő barátnője, akivel mindent meg tudott beszélni. Csak sajnos hosszas betegség után elhunyt tizenkét évvel ezelőtt. Leontina őszintén sajnálta barátnője gyermekeit, akik közül a legidősebb húsz, a legkisebb pedig tizenöt esztendős lett. A családfő teljesen maga alatt volt, így ő sietett a segítségére és észre sem vette, hogy lassan napokat töltött távol gyerekeitől. Furcsa módon kezdte megkedvelni Lorenzót, aki egykori szerelmére, Franciscóra emlékeztette. Utólag nagyon bánta már azt az éjszakát, amikor mindenről megfeledkezve szerette a férfit, de nem gondolta volna, hogy tettének következményei lesznek. Fogalma sem volt róla, Henriknek vajon mit fog mondani, ha arra kerül a sor, hiszen megbeszélték, hogy több gyermekük nem lesz. Ismerte férjét a kezdetektől fogva és tudta jól, hogy Josephinát elsőszülött leányát is milyen nehezen fogadta be családjába. Igen ez történt egy évvel ezelőtt. A sors azonban kegyes volt az anyához és megszületett Lorena Leonóra, aki mindkét nagymamájáról kapta a nevét. A szülők szeretete azonban továbbra is John felé fordult, aki mindezt igyekezett ügyesen kihasználni. 
Ma azonban elérkezett a búcsú ideje, elvégre a szülők és John el akarták menni a tengerre kirándulni. Fannie, Josephina és a kisbaba azonban otthon maradnak Henrik parancsára. A legidősebb testvér mindig szívesen vigyázott a kisebbekre és ő még a szülői házban lakott. Az idők folyamán vettek még kutyákat és Konga után most Larry az új bernáthegyi kölyök volt a lány legjobb barátja. Másnap reggel a kertben miközben a házaspár igyekezett búcsút venni gyermekeitől. A szülők így beszéltek:
- Josephina te vagy a legidősebb ezért húgaid nálad lesznek a legnagyobb biztonságban. Vigyázz rájuk és szeresd őket. Nemsokára jövünk haza mi is és együtt leszünk. Lorena étkezését pedig tartsd be, mert különben hangosan követeli ételét - magyarázta.
- Ne aggódj minden rendben lesz - nyugtatta meg lánya.
- Ajánlom, hogy így legyen leány. A te kezedbe lesz a család sorsa, míg nem vagyunk itthon - szólt közbe Henrik.
- Ha velünk bármi baj történne, nem szeretném, ha itt maradnátok, a szülői házban. Kezdj új életet máshol leányom. Vidd magaddal Fanniet és a kicsit innen minél távolabbra - tájékoztatta.
- Miért anyám? - kérdezett vissza.
- Erre az értelmetlen beszédre nincs szükség, Leontina. Velünk nem történik semmi baj, hiszen John is velünk tart. Induljunk különben lekéssük a hajót - sürgette őket a családfő.
Még egy utolsó ölelés, egy vigasztaló szó és a család elindult a kikötőbe. Josephina pedig igyekezett mindenben úgy tenni, ahogy szülei elvárták tőle. Minden nap rengeteget foglalkozott a kisbabával és Larryvel a kölyökkutyával, de nagyobbik húga teljesen megváltozott. Fannie hetek óta nem nagyon beszélt senkivel sem, így nővére nem tudhatta mi bántja, csak azt tudta, hogy Michael Lorenzó fia sokszor jön hozzá látogatóba.

( 24 megtekintés )

Szólj hozzá:

Margagréta 2019. 08. 11. 16:47  
Nagyon jó sorozat szeretném, hogy folytasd


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat