Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Tamako)

Zsivány,a farkasok legendája
Megosztás: f

Zsivány,a farkasok legendája

                                            Szülinap


    Február közepe van, és egyben az én szülinapom is. Most lettem egy éves. Mindent összevetve jól is, meg rosszul is telt el ez az egy év. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mivel lepnek meg a többiek.
    Azon az estén arra keltem fel, hogy egy óriási hókupac esik rám. Megijedtem, majd gyorsan kiugrottam belőle. Megráztam a bundámat, hogy a felesleges hó lejöjjön róla. Körbenéztem, de nem találtam senkit sem a tisztáson. Elkezdtem szimatolni utánuk, de a folyamatos havazás elnyomta a szagukat. "Szép kis születésnap"-gondoltam. Egyszer csak egy fehéren csillogó kicsi bárányfelhő termett előttem. Valahogy azt a késztetést éreztem, hogy rá kell ülnöm. Nem tudom miért. De minden rossz előérzetet elvétve, és néhány hezitálás után ráültem. A felhő megrázta magát, majd az ég felé emelkedett. Aztán elindult keletnek. Rengeteg erdős, dombos részt magam után hagytam a felhővel. Nem kellett sokat repülni. Egy másik tisztáshoz érkeztünk, ahol érdekes módon nem volt hó a talajon. A fák is rügyeztek, mintha már tavasz lenne. Pedig nem volt még tavasz. Viszont egyre jobban éreztem a többiek szagát. Elindultam a szag irányába, ami egy erdőn keresztül vezetett. És...bármilyen meglepő módon...megint egy tisztáshoz vezetett. Itt megtorpantam. A szag idáig vezetett, de még mindig nem láttam őket. Majd hirtelen a semmiből rám ugrottak mind az öten.
-Hé, szálljatok le, nem kapok levegőt!-kiabáltam morogva.
-Boldog születésnapot!-mondták egyszerre.
Nagyon boldog voltam, mert korábban még senki se köszöntött fel így.
-De most komolyan srácok nem kellett volna ilyen messzire tenni a szülinapi helyet!-mondtam, majd finoman meglöktem Vihart, aki kedvesen mosolygott.
-Mind az öten egy közös ajándékkal készültünk neked!-mondta Tappancs, majd titokzatosan mosolygott.
Egy emberi kendővel bekötötték a szemem, hogy nehogy lessek. Elvezettek egy helyre, ahol vízcsobogást hallottam. Levették a kendőt, és amit láttam, attól még a lélegzetem is elállt. Egy óriási vízesés, ami előtt még a szivárványt is lehetett látni.
-Hogy tetszik?-kérdezték egyszerre.
-Csodálatos. Még soha senkitől nem kaptam ilyen szép ajándékot, mint tőletek! Szóval köszönöm!-mondtam elérzékenyülve.
-Ölelés!-mondta Linda, és hirtelen mindenki megölelt.
    Ez tartott egészen hajnalig. Nagyon jól éreztem magam. Ez volt a legelső és egyben a legszebb születésnap, amit csak kaphattam. Remélem, hogy majd én is fogok tudni örömet szerezni a falkának.

( 16 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat