Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Tamako)

Zsivány,a farkasok legendája
Megosztás: f

Zsivány,a farkasok legendája

                                            Barátság


    Január van és kimondottan ez a leghidegebb hónap az évben. A fákról már régen lehullottak a levelek, helyettük hó és dér díszíti a kopasz ágakat. A tó, ahol megtanultam Sziklától halászni, most jég borítja.
    Rengeteg dámszarvast hallunk, akik most vándorolnak élelmet keresni. A levegő is tisztább, frissebb, mint valaha. Egyszóval érezni lehetett az újév szelét. Egy hideg éjszakán lementem a tóparthoz. A szél csípősen fújt, de nem zavart. Láttam a teliholdat és a csillagokat. Még sosem láttam ennyi fényes csillagot. Egyszer csak motoszkálást hallottam a hátam mögül. Hátranéztem és a kis fehér farkas volt az. Csillogó , tiszta kék szemeivel ijedten nézett rám. Fehér, puha bundája szinte fénylett, ahogy a Hold fénye rávilágított. Kérdeni akart volna tőlem valamit, de nem mert.
-Minden rendben?-kérdeztem tőle.
Nem válaszolt, hanem csak bólintott.
-Leülhetek melléd?-kérdezte nem sokkal később bizonytalanul.
-Persze, gyere nyugodtan!-bátorítottam lelkesen.
Leült mellém, és együtt néztük a csillagokat.
-Mond csak, neked mi a neved?-kérdeztem tőle finoman.
-Linda.-válaszolta most már nyugodt, kedves hangjával.
-Gyere, mutatok neked valamit!-mondta, majd biccentett nekem, hogy jöjjek a jégre.
Még sosem voltam jégen. Nagyon izgatott lettem, hogy milyen lehet rajta lenni, de az is furdalta az oldalamat, hogy vajon mit szeretne nekem mutatni Linda. Ráálltam a mancsaimmal, de hirtelen megcsúsztam és ráfeküdtem a jégre. Linda csak mosolygott. Egy kicsit rosszul esett,hogy nem bírok rajta maradni, de láttam, hogy Linda is néha megcsúszott. Egy nádas előtt álltunk meg,ahol szentjánosbogarak röpködtek.
-Figyelj!-suttogta Linda.
Óvatosan leültem a jégre,majd a tekintetemet Lindára szegeztem. Szemei kéken izzottak, és vonyítani kezdett. Olyan gyönyörűen vonyított, hogy tátva maradt a szám!
-Ez gyönyörű!-feleltem.
-Ó, köszönöm!-mondta és egy kicsit elpirult.
-Megpróbálod?-kérdezte.
-Igen.-válaszoltam.
Először inkább csak ugatás volt, de ahogy egyre többször gyakoroltam, rátaláltam a megfelelő hangra.
-Nagyon ügyes vagy Zsivány!-dicsért meg Linda.
Nevettünk, majd csúszkáltunk még egy kicsit a tó körül. Közben a fényes szentjánosbogarak követtek minket. Annyira boldog voltam, hogy végre sikerült megbarátkoznom Lindával. Mikor a végére értünk pont egyszerre csúsztunk meg. Annyira,hogy az orrunk összeért.
    És természetesen pont akkor jöttek le hozzánk a többiek. Amint megláttak bennünket elkezdtek kuncogni. Mi csak néztünk kérdően, majd amikor egymásra néztünk, akkor mi is elkezdtünk nevetni.


Remélem,hogy tetszett!
Folytatás: holnap

( 17 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat