Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Zsivány,a farkasok legendája
Megosztás: f

Zsivány,a farkasok legendája

                                            Vihar


    Fagyos,hideg december volt amikor úgy döntöttem,hogy olvasok a falkakönyvből.Nem volt nagyon mit csinálni,Szimat vigyázott rám és a kislány-kölyökfarkasra.Addig a többiek vadászni mentek.
    Lehunytam a szemem,megcsóváltam a farkamat háromszor,pont mint Vihar.A nagy fehérség után megérkeztem a szentélyhez.Odamentem a könyvhöz,majd azt mondtam:Vihar.A könyv elkezdett lapozni,majd megállt.Láttam Vihar képét és a szöveget,ami ő róla szólt.Aztán a könyv mesélőként olvasta fel a történetet:
-"A Banff Nemzeti Parkban látta meg a napvilágot két testvérével együtt.Apjuk,Villám,Alfa vezető volt.Képességével irányítani tudta a szelet.Anyjuk,Napsugár,akinek a képessége a tűz irányítása volt.Egy vadászat során súlyosan megsebesült,és ettől hamar eltávozott az élettől.Idősebb testvére Mancs az elektromosságot tudja irányítani.Halvány szürke színű bundája van és zöld szeme.Öccse Láng,aki anyjától a tűz képességet örökölte.Vörös bundája és élénk bordó szeme van.A Déli-falka vezetője.Viharnak fekete színű bundája van és gesztenye barna szeme.Ő is a szelet irányítja.Amikor elérték a fiatal felnőtt kort,apjuknak döntenie kellett,hogy ki legyen a Keleti-falka új vezetője.Egy próbával döntötték el,s végül Mancs győzött.Így ő lett a falka új vezetője.Viharnak és Lángnak el kellett mennie új falkát keresni,hogy egy nap ők is falkavezérek legyenek.Egy darabig együtt mentek,aztán eltávolodtak egymástól.Vihar megtalálta a Nyugati-falkát,ahol az akkori vezető,Démon uralkodott.Kegyetlenül bánt a többiekkel.Kínozta őket,harapott és karmolt.De sikerült legyőznie őt egy verekedés során,és így ő lett az Alfa.Száműzte őt örökre.Próbálta a falka tagjait megmenteni,de csak három farkas élte túl a kegyetlen sebeket:Szikla,Szimat és Tappancs.Nála pár hónappal fiatalabbak.Bíznak Viharban,aki jó útra tereli őket az életben."
    Elhallgatott a könyv,majd becsukódott.Most már tudom,hogy Viharnak mi a története.Visszatértem a többiekhez,akik három nyulat zsákmányoltak.Megettük őket,majd nyugovóra tértünk,mert már kelt fel a Nap.


Remélem,hogy tetszett!
Folytatás:holnap

( 62 megtekintés )

Szólj hozzá:

Dori99 2019. 07. 30. 20:57  
Ja és még valami. Fogom még folytatni augusztusban a sorozatot, de szeptemberben már nem. 8. osztályos leszek és készülnöm kell a központi felvételire.

Dori99 2019. 07. 30. 20:55  
Igaz. De ezt az epizódot még akkor küldtem be, amikor még nem olvastam el az első hozzászólásodat.

Kriza 2019. 07. 30. 14:33  
Kicsit csalódott vagyok bevallom. Nem figyeltél arra amit írtam. Tudom, hogy nem könnyű egy rossz beidegződést kiiktatni (nekem is problémát okozott a szóközök helyes használata), de amint érkezett nem is egy, hanem kettő kicsit erősebb hangvételű koment, (pláne első íráspróbálkozásomra) a szóközöket illetően figyeltem erre. Nem esett jól, sőt először dühített a dolog utána csak szimplán elkeserített. Ezért nem akarok ilyesmire folyamodni, csak utoljára szólok még ezért:

Pont, vessző, kérdőjel, felkiáltó jel után szóköz.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat