Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Zsivány,a farkasok legendája
Megosztás: f

Zsivány,a farkasok legendája

                                            Falkakönyv


    Miután farkassá változtam az ég kitisztult.Hátranéztem és mindenki engem nézett csodálkozva.Kivéve Vihart aki egyáltalán nem lepődött meg ezen.Bölcs,komoly tekintetével felém indult.
    Amikor a közelembe ért leült mellém.Elkezdte csóválni a farkát,behunyta a szemét és egy szél fújta kör keletkezett körénk.Aztán minden elcsendesült,majd egy számomra addig teljesen idegen területet láttam magam körül.Fából voltak a falak,gyertyák világították be a helyiséget.Nem volt bejárata.Egy könyv lebegett középen,amiből különös hangok áradtak ki.Nem értettem mit mondanak.
-Hol vagyunk?-kérdeztem.
-A falka titkos szentélyén.-válaszolta.
-És miért titkos?
-Minden falkának van egy-egy titkos szentélye,ahol különféle megbeszéléseket,tárgyalásokat tartanak,illetve a saját történetüket is elmesélhetik.
-A falka többi tagjának?
-Nem.Látod ezt a könyvet?Ezt a könyvet úgy hívják,hogy falkakönyv.Ha kimondod bárkinek a nevét is,aki a falka tagja,akkor megtudhatsz róla mindent.
-És ha a saját nevemet mondom ki?
-Jelenleg nem fog majd akkor megmutatni semmit.Mivel te még nem mondtad el a történetedet.
-És majd elmondhatom valamikor?
-Igen.Most ülj ide mellém visszamegyünk a többiekhez.
-Kérdezhetek még valamit?
-Igen.
-Hogyan csinálod ezt a szélkört?
-Nos ez is hozzátartozik a képességeimhez.
Visszatértünk a többiekhez,akik a tiszta kék ég alatt már elaludtak.Én is egyre fáradtabb lettem és lefeküdtem egy bokor mellé.Vihar is letelepedett mellém.
-Szép álmokat Zsivány!
-Neked is Vihar!
    Először nem bírtam elaludni,mert furdalt a kíváncsiság,hogy vajon kinek mi lehet a története.De nem szerettem volna elkapkodni.Végül aztán elnyomott az álom.


Remélem,hogy tetszett!
Folytatás:holnap

( 42 megtekintés )

Szólj hozzá:

Kriza 2019. 07. 25. 18:04  
Nagyon szívesen, örülök, hogy pozitívan állsz hozzá. Egyébként érzékelhető a fejlődés az első és utolsó rész között még így is, hogy nem kaptál kommentet az előzőekre. Szóval kíváncsian várom a következő részt.

Dori99 2019. 07. 25. 12:39  
Köszönöm az észrevételeket, és megfogadom a tanácsodat!

Kriza 2019. 07. 25. 12:14  
Dicséretre méltó, hogy szinte minden nap írtál, így tovább! Elismerésem. Csak igen, bekerülést nem tudjuk megjósolni. Ha nem bánod itt szedném össze gondolataimat az előző részekkel kapcsolatban, mint építő kritika.
- Használtál leírásokat a szereplőket illetően, én egy kicsit a tájat is jobban leírnám.
- Ne használ smiley-kat a történetben, inkább írd le az érzéseket
- Szóközre figyelj. Pont, vessző egyebek után szóköz, ez igaz a bekezdés jelre is: “Nem volt bejárata. Egy könyv lebegett középen, amiből...
- Vigyázz a szó ismétléssel és a vesszőkkel.
- A párbeszédekben a mimika is fontos szerepet játszik, vagy a hangsúly is megjelenhet néha. Pl: “Nos, ez hozzátartozik a képességemhez - mosolyodott el „ halványan. vagy “Nem. - Nézett rám komoran - Látod ezt a könyvet?


- Nekem kicsit éles volt a váltás ezzel a varázslattal kapcsolatban. Igen egyszer említetted, hogy nem mindennapi a falka, de hogy jobban fokozd az olvasó kíváncsiságát én egy-két furcsa történést tettem volna a falkán belül. Pl egy lebegő szikla, vagy gyors gyógyulás.
- A gyógynövény keverékeket sebre szokták kenni, vagy megitatni, esetleg szagoltatni, de egy ájult farkasra nem hiszem, hogy ez a legjobb mód. Inkább sok vízzel itatnám.
- A próbatétel helyszínéül a láva kicsit sok volt. Nem értek annyira a farkasokhoz, de nem hiszen, hogy közel merészkednének efféle helyekhez. Inkább egy valós helyszínnek tűnhet egy erős sodrású folyó vízeséssel. Ez is lehet halálos, méghozzá ha a kövek vizesek.

Az utóbbi az csak személyes gondolatok, a lényeg a fentiekben található. Kérlek ezt ne kötözködésnek vedd, mert én sem vagyok jó író, csak az észrevételeimmel szeretnék segíteni.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat