Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Picur mindörökké
Megosztás: f

Picur mindörökké

Picur a nevem. 4 hetes kölyök kutya vagyok. Nagyon boldogan élek a kis családommal. Van 1 bátyám és van 2 nővérem. Én lány vagyok. Mi nagyon szeretnénk kimenni a kertbe de anyu mondja hogy kint nagyon nagyon hideg van.  A gazdink valamiért ma nagyon izgatott. Talán ma jönnek értünk? Hirtelen csengetést hallottam. A gazdink kinyitotta az ajtót és bejött egy anyuka ember a kölyök emberével együtt. A kölyök ember körül nézett. Hirtelen elkezdett felém közelíteni. Felemelt és egy kicsit megrázott. Ez nekem nem tetszett ezért keservesen ugatni kezdtem. A kölyök ember kotorászni kezdett a műbundája zsebében és elő húzott egy jutalom falatott. Én persze azonnal meg akartam szerezni ezért ugatni kezdtem. A kölyök ember oda adta nekem és én a boldogságtól megnyaltam az arcát. A kölyök ember betett engem egy hordozó dobozba és a hordozó dobozt meg betette egy óriási guruló dobozba. A guruló doboz ment egy ideig aztán hirtelen egy nagy ütést éreztem. A guruló dobozunk neki ment egy másik guruló doboznak. A másik guruló doboz égni kezdett és a tűz át terjedt a mi guruló dobozunkra. A másik guruló dobozban ülő emberek kiszálltak a guruló dobozból és gyorsan elfutottak. A mi guruló dobozunkból csak az anya ember szállt ki és a kölyök embert bent hagyta. Az anya ember gyorsan elfutott. Engem és a kölyök embert bent hagyta az autóban. Én keservesen nyüszítettem és ugattam. Senki sem vett észre. A kölyök embernek sikerült kiszabadulnia a guruló dobozból. Olyan hangosan ugattam amilyen hangosan csak tudtam. A kölyök ember hátra fordult és észrevette hogy én nem tudok kijönni. A tűz már majdnem megsütött engem.  A kölyök ember ide jött hozzám és ezt mondta:
- Ne félj kiskutya. Én kiszabadítlak téged!
A kölyök ember kinyitotta a hordozó dobozom ajtaját és én pont jókor ugrottam ki belőle. A guruló dobozunk felgyulladt.  A kölyök ember felkapott engem és elszaladt velem együtt.Ennyi is lenne. Építő kritikát írhattok és ha tetszett a történet akkor fojtatom

( 63 megtekintés )

Szólj hozzá:

Dori99 2019. 07. 25. 12:13  
nagyon jó lett csak így tovább!

Micike013 2019. 07. 15. 19:04  
Köszönöm az összes hozzászólást és Kriza köszönöm a tanácsaidat! Már írom is a következő fejezetet és megpróbálom úgy csinálni ahogy mondtad.

ZooGirl1 2019. 07. 11. 22:57  
Nem rossz, csak egy kicsit sok a szóismétlés. Amúgy egy Négy hetes kutyát még nem visznek sehová. Nyolc hetes koráig az anyjával kell maradnia.

Kriza 2019. 07. 09. 4:06  
(Mielőtt bővebben belekezdenék lenne egy kérdésem ez az első írásod?)
Nagyon tetszett a történetedben, hogy a kölyök kutya ténylegesen kölyök szemmel nézte a világot és nem kapásból kocsi, meg gyerek kifejezéseket használtál. Egy picit gyorsnak tartottam a cselekményeket, de maga az elgondolás nem rossz. Igen, amikor belekezdtem nem tagadom azt hittem ez megint egy amolyan sablon story lesz, de tetszett benne az autóbaleset csavar.
Egy- két észrevétel:
- A számokat betűvel írd, sokkal elegánsabb.
- Használj leírásokat, például hogy néz ki a gyerek. Haja színe, szem színe... stb. De ezt lehet használni a "guruló doboznál" és egyéb dolgoknál.
- A balesetet bővebben kifejtetted volna. Például hang és illat hatásokkal. Jelen esetben a füst fojtogató szaga, vagy a szilánkok törése, stb.
- A megsütött helyett inkább a megéget szót használnám. Vannak olyan szavak amik "erős szavak" ezekkel a félelmet és izgalmat keltünk az emberekben.
- Érdemes olyan lezárást alkalmazni ami nem teljes, tehát az olvasó jobban fogja várni a következő részt.
- Egy-két logikai buktatót találtam benne, ha szeretnéd ezeket levélben leírom neked.
Őszintén örülnék, ha folytatnád. Kevesen vannak mostanában akik ténylegesen kitartanak a saját történetük mellett, pedig ez nagyon fontos az írásban. Gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni kell.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat