Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Lovak között
Megosztás: f

Lovak között

Az ébresztőre keltem fel. Ránéztem az órára, ami a világosbarna szekrényen díszelgett. Háromnegyed hetet mutatott. Nem volt nagy kedvem az iskolához, de boldogított annak a tudata, hogy ez az utolsó hét, aztán pedig nyáriszünet. Nagyon hiányzott már nekem az az időszak, amikor nem kell korán kelnem, rengeteget tanulnom. Ilyenkor szinte minden napomat a lovardában töltöm. Álmosan kikecmeregtem az ágyból és megtörölgettem a szemeimet. A szekrény felé indultam, majd kinyitottam az ajtaját, valamilyen ruhát kerestem benne. Körülbelül tíz percig álltam tanácstalanul, majd kivettem a szekrényből egy farmernadrágot és egy egyszerű fekete pólót. Felöltöztem, ezután pedig lementem a szobámból. Odamentem a hűtőhöz és kivettem belőle egy tejszeletet, amit gyorsan megettem. Anya és apa éppen az asztalnál ültek és a reggelijüket ették. Nekem suliidőben nincsen arra időm, hogy leüljek közéjük és megreggelizzek az asztalnál.
- Jó reggelt! - köszöntem nekik, miközben a mosdó felé tartottam. Megmostam a fogamat, arcot mostam, majd végül megfogtam a fésűmet és kifésültem vele a barna, kócos hajamat. Felvettem a fekete táskámat a hátamra, amibe már este belepakoltam a könyveimet és el is indultam. Útközben végig azon járt az eszem, hogy milyen jó lesz, amikor délután már a lovakkal lehetek és találkozhatok az ottani barátaimmal. A szél fújt csak egy kicsit, egyébként meleg volt odakint, pont a lovaglásra alkalmas idő. Mindig is szerettem azt, amikor a lovon ülök, a lágy szél pedig felkapja a hajamat. Az iskola nincsen messze a házunktól ezért általában gyalog megyek, de van amikor  kedvet kapok ahhoz, hogy biciklire üljek és azzal tekerjek el a suliig. Útközben találkoztam az egyik legjobb barátnőmmel, akit Hannának hívtak. Gyönyörű zöld szemei vannak, sosem láttam még az övéhez hasonlót. Sötétbarna haja hullámos, egy kicsivel a válla alá ér. Nagyon csinos, vékony lány. Körülbelül olyan százhatvannyolc centiméter, vagyis csak kicsivel magasabb nálam.
- Oh, szia Kitti! - köszöntött engem a barátnőm mikor megpillantott engem.
- Szia! - pillantottam hátra és megláttam a mögöttem lévő Hannát.
- Milyen volt a hétvégéd? - lépett oda mellém érdeklődően.
- Ne is kérdezd.. Tegnap egész délután tanultam.. - sóhajtottam hangosan. - Emiatt a lovardába se tudtam elmenni - elég szomorú voltam emiatt.
- Én nem fárasztottam magam a tanulással, az utolsó hetekben nem vesznek rá arra, hogy tanuljak bármiből is - vonta meg a vállát.
Én mindig is szerettem volna ilyen lazán felfogni a dolgokat, de neme szeretnék rossz jegyeket beszerezni év végére, szóval inkább tanulok. Még beszélgettünk egy kicsit, majd megérkeztünk a sulihoz. A fehér falak nagyon visszataszítóak voltak számomra. Beléptem az ajtón, ami szintén fehér színű volt és rögtön szembetaláltam magam néhány ismerős arccal. A suli két emeletes volt, jobb és baloldalon is egy lépcsősor vezetett fel az emeletre. A baloldali lépcsőn mentem fel. Elmentem néhány terem mellett, majd megálltam az egyik ajtó előtt, amire ez volt írva: "7.b osztály". Kinyitottam az ajtót. Néhányan már bent beszélgettek a teremben, akiknek köszöntem is, ezután pedig a padom mellé leraktam a táskám. Én Alidával ülök, ő is nagyon jó barátnőm, sokat szoktam vele beszélni, ami persze nem meglepő, mivel vele ülök. A lányok, akik beszélgettek egy padon ültek és még ketten ültek a pad előtti két széken. Én is leültem a velük szemben lévő padra, majd beszélni kezdtem én is velük. Egyre többen lettek a teremben, csak hárman hiányoztak a mai napon az osztályból. Mi összesen huszonnyolcan vagyunk az osztályban. Igazából én szeretem az osztályomat, persze van pár ember, akit nem annyira bírok. Be is csengettek az első órára, így mindenki elfoglalta a helyét és kipakolta a matekkönyveket, mivel matek volt az első óránk. Bejött a tanár is a terembe és el dolgozattal kezdtük az órát. Szerencsére tanultam, így nem sikerült rosszul a dolgozatom. Ezután a füzetbe oldottunk meg néhány feladatot. Hamar el is telt az óra.

Miután az utolsó óránknak is vége lett, vagyis a hatodik óráknak, gyorsan elpakoltam a felszerelésemet és hazasiettem.
Miután hazaértem, gyorsan megírtam a házimat, amit ma csak matekból adtak szerencsémre. Bepakoltam a táskámba a következő napra, ezután felmentem a szobámba. Kinyitottam a szekrényt. Kivettem belőle egy bézs lovaglónadrágot, ami az egyik kedvencem volt és egy rövidujjú pólót. A lovaglócsizmát is felvettem a lábaimra, majd még két almát és a kobakomat is eltettem a hátizsákomba, majd kiléptem az ajtón. Előhoztam a kertből a bicajomat, ami kék színű volt. Miután kitoltam a kerítésen azonnal felpattantam rá és tekertem is a lovardába.

Szóval ennyi lett volna ez az 1. rész. Kritikát és tanácsot elfogadok mindenkitől.

( 92 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2019. 04. 25. 19:56  
Köszönöm, legközelebb figyelek, hogy ne legyen elìràs és szóismétlés.

  - megszűnt felhasználó - 2019. 04. 24. 21:45  
Ügyes megfogalmazás, tetszetős^^
Egy két helyen láttam benne elírást, meg ügyelj a szóismétlésekre!
Szerintem nem probléma, hogy nem volt párbeszéddel ömlesztve mivel ez egy első rész, szóval nem kell mindent az olvasó nyakába zúdítani rögtön. Ezért külön köszönet!

Margagréta 2019. 04. 23. 17:59  
szupi volt, nekem mindenesetre nagyon tetszett, bár egy kicsit rövid volt, és kevés a párbeszéd, de amúgy nagyon klassz volt. szívesen várom a folytatást!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat