Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Hazátlanul
Megosztás: f

Hazátlanul

Hideg van. Mást nem igen érzek. És éhes vagyok. Nagyon éhes vagyok. Elájultam? Nem hinném. Akkor hogy kerültem ide? Ki kéne nyitni a szemem. De nem akarom. Ha elalszok, talán ez lesz az utolsó éjszakám.
Legyen ez az utolsó? Ne. Ne legyen. Még élni akarok. Kinyitom a szemem. Ez egy erdő? Vagy csak egy park? Megpróbálok felállni. És sikerült. De még mindig nagyon éhes vagyok. Azok ott emberek? Vagy nem?
De, biztos emberek. De elmennek. Felnézek az égre, éjszaka van. Ezért mentek el. Talán hagytak ételt. Ez biztosan egy park. Odamegyek, megnézem van-e kaja a földön. Van. Egy kenyérdarabka. De jelen pillanatban ez is életmentő lehet. Lehet hogy mégis aludnom kéne. Most már ettem valamit, ezzel talán kihúzom hajnalig. De akkor találnom kell egy kényelmes helyet. Áh. Az esélytelen. Ások egy gödröt, De vajon van hozzá elég erőm? Nem tudom. De meg kell próbálnom.

Mi történt? Reggel van? De jó. Ott egy kuka. Talán meg tudok reggelizni. Az egy leveskonzerv? És még van benne. Meg vagyok mentve! Na de most már, jóllakva, kialudva, ideje megnéznem, hogy mégis hol vagyok. Azt tudom, hogy ez egy park. Mivel emberek vannak benne, és le van nyírva a fű. Jé. Ott egy gödör. Azt én ástam? Jó kis gödör. De inkább a feladatra koncentrálok. Elmenjek innét? Az emberek zavarnak. De itt van étel. Mit csináljak?

Na, mit csináljon főhősünk? Azt döntsétek el ti.

( 144 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2019. 03. 03. 13:27  
Köszi

hunor08 2019. 03. 02. 13:10  
Jó lett szerintem menjen el a parkból és találjon egy új gazdit.

  - megszűnt felhasználó - 2019. 02. 16. 15:33  
Köszi az építő jellegű kritikát, majd odafigyelek. Egyébként a kérdés a végén azért van, mert még nem döntöttem el hogy mi legyen a folytatás

Kriza 2019. 02. 16. 14:56  
Igen a tőmondatok egy kicsit zavaróak, valamelyiket egybe is írhattad volna, például a sok "De" illetve "És" kezdést. Ezek kötő szavak, nyugodtan írhatod egy mondatként őket. Vagy, ha elakarod kerülni a szóismétlést használj szinonimákat. Azonban, illetve, ennek ellenére, mégis...stb
pl: “De, biztos emberek, azonban elmennek. Felnézek hunyorogva a sötét égboltra, ahol fényesen világítanak az apró kis csillagok. Ezek szerint éjszaka van, szóval ezért tűnt el mindenki. Talán... hagytak egy kis ételt, ha szerencsém van, most, hogy jobban belegondolok, a távolban álló padok, szemetesek, gondosan tisztított utak...Ez biztosan egy park.
Érted így a lényeget? Meg ha teszel bele leírást a szereplőről, környezetről sokkal közelebb tudod hozni a megalkotott világodat az olvasó képzeletéhez Leírhatod a kutya szőrét, szemét, fülének alakját, méretét például, hogyha egy pocsolyába néz, ő milyennek látja magát. A parkot is szemléltetheted. Gazos? Erdős? Van játszótér is? Esetleg ősz van és sárgulnak a levelek? Ilyen kis lényegtelennek tűnő szösszenetek sokat segítenek a történetek szépségén. Remélem nem fogalmaztam túl a mondani valómat és érthető lett, hajlamos vagyok rá elég gyakran.
Hát a vége meg, nem tudom minek szántad. Mert, ha történetnek szánod akkor Itsme jól mondja, ne kérdezd meg az olvasót, hogy mi történjen, csak elég speciális esetekben szokták. Azonban ha gyakorlásra szántad ezt a történetet, mint mondjuk írástechnikai cikk, akkor helyén való. Nagyon sok ilyen gyakorlatot csináltam a nyáron, (majd tervezek belőle egy cikket is írni, ha időm engedi) és azok között volt ilyen feladat.
Pozitívumokat azonban nem hagyom el, a címválasztás helyén való és figyelemfelkeltő, illetve  szóközöket is jól használtad. Én csak azt tanácsolom, hogy folytasd, mert ha megfogadod a kritikákat nagyon sokat fogsz fejlődni. Ha bármi kérdésed van vagy segítség kell, írj levélben nyugodtan, nem harapok. Bár a helyesírásban nem tudok segíteni abból nekem is kéne segítség...

Itsme 2019. 02. 15. 19:29  
Szerintem nagyon rövid, tartalmatlan és sok benne a tőmondat. Miért nem emlékszik, hogy ő ásta-e a gödröt, vagy sem? Részeg volt? :/ Na jó, ez gonosz volt xdd Plusz miért tőlünk várod, hogy megmondjuk, mit csináljon a főhős? Ha van egy ihleted, ami alapján megírod, akkor vidd azon tovább a történeted, ne hagyatkozz a mi akaratunkra, mert ez nem kívánságműsor. De jó, akkor szerintem csapódjon be egy atombomba és az utolsó pillanatban szálljanak le az űrlények és menekítsék meg a főhőst. Vigyék el a B-556112 bolygóra, találkozzon az űrkutyákkal és legyen egy csillagháború az űrlények és az emberek között, mert elvitték a bolygójukra ezt a kutyát. Azt te döntsd el, hogy ki nyerjen, bár én az űrlényeknek fogok szurkolni. Hang vagy megírni, örök hang vagy

  - megszűnt felhasználó - 2019. 02. 10. 9:32  
oksi

  - megszűnt felhasználó - 2019. 02. 10. 9:29  
Szerintem ne menjen el.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat