Újság >> Cikkek

(ellenőrizte: Stormy)

Matyi, a kutyi
Megosztás: f

Matyi, a kutyi

Matyikát kb fél éve fogadtuk örökbe, azóta boldogít minket. Ő most két éves, keverék kutyus.
Nem tudjuk milyen kutyák keverednek benne, mi úgy gondoljuk, valószínűleg szálkásszőrű tacsi, foxi keverék lehet. Megpróbálkozok a történet írással, az elbeszéléseben csak Matyi lesz a valóságos személy, különben az egész kitalált.


A túra

Én, és a gazdáim túrázni mentünk, a hegyekbe. Napsütéses, nyári nap volt. A gazdáim már hetek óta nem mentek el otthonról, biztos valami szabadságon voltak. Autóval mentünk. Imádok autózni. Valami Kékestető nevezetű hegyet emlegettek út közben, bizonyára oda mentünk. Mikor megérkeztünk, láttam, hogy elég magas hegy van előttünk. Ez a kék tetejű hegy lesz, gondoltam magamba. SPOILER!!!: a Kékestetőnek nem kék a teteje. Ki gondolta volna? Na térjünk vissza a történetre. Elkezdtünk menni az ösvényen felfelé, de nem voltunk egyedül, sok más ember ment ugyanazon az ösvényen mint mi. Más kutyák is voltak, egy beagle-el össze is barátkoztam, Maylo-nak hívták. Mikor a gazdáim elfáradtak, (nem bírták túl sokáig, max. 5 kilómétert mentünk, máris elfáradtak. Érthetetlen.)leültünk egy padra, ők szendvicset ettek, én vizet és jutalomfalatot kaptam. Mikor mind kipihentük magunkat, tovább indultunk. Nemsokára el is értük a csúcsot, ahol egy kilátó volt, oda is felmentünk. A gazdáim csokit ettek, de nekem nem adtak, azt mondták nem tesz jót. De kaptam rágcsát. Mikor befejeztük az evést, elindultunk le. Sokkal hamarabb leértünk, mint mikor felfele mentünk, ezt nem értettem, a gazdám magyarázott valami gravitációról, de máig se tudom mi az. A kocsival is gyorsabban értünk haza. Biztos ez is a gravitáció miatt van. Vagy mert aludtam. Ki tudja? Na mindegy. Aztán hazaértünk, köszöntem a macskáknak, és mentem a házikómba tovább aludni.


                                            Vége!

( 172 megtekintés )

Szólj hozzá:

borika0013
 
2019. 10. 22. 14:37  
Szia. Elolvastam a cikket, és remek alap.
Viszont van pár észrevételem:
1. "A gazdáim csokit ettek, de nekem nem adtak, azt mondták nem tesz jót. De kaptam rágcsát." Helyett azt írnám : a) A gazdáim csokit ettek, de nekem nem adtak, azt mondták nem tesz jót. Viszont kaptam rágcsát.
b)  A gazdáim csokit ettek, de nekem nem adtak, azt mondták nem tesz jót. Helyette kaptam rágcsát.
2. Ugyan csak egy helyen írtál számot, de máskor betűvel írd ki. Elegánsabb, és nem szakítja meg az olvasót.
3. Az utolsó előtti sorba az a "Na mindegy." Nem kéne, valamint "Aztán" helyett írhatnád: nemsokára.
Amúgy tetszett és remélem fogod valaha folytatni


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat