Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Blaine)

Menekülés egy új élet felé
Megosztás: f

Menekülés egy új élet felé

 Egy hónappal később.
Az emberek nagy meglepődésére és örömére elérkezett Leontina és Henry esküvőjének jeles napja. Senki sem sejtette, hogy a boldognak látszó menyasszony valójában milyen keserű titkot őriz. Ők csak a nekik szóló mosolyt látták, nem láthatták meg a felszín alatt rejtőző fájdalmat s mérhetetlen bánatot. Leontina ugyanis így érezte magát, hiszen akarata ellenére kell örök hűséget fogadnia egy férfinak, akiről úgy gondolta nem lesz méltó erre a feladatra. Úgy gondolta ezzel a cselekedettel kibékítheti szüleit, ami sikerült is neki. Mikor azonban magára öltötte ruháját szívébe visszatért a kétség. Egyszerűen szeretett volna elfutni a felelősség elől s azt mondani, hogy ezt nem teheti meg. Kivel szemben? Franciscóval vagy esetleg Henryvel? Még sok más kérdés foglalkoztatta, de választ nem kaphatott rá. Ha azonban igazán őszinte akart lenni önmagához, be kellett vallania, hogy képtelen lett volna a menekülésre. Ugyan hová is mehetett volna? Senki sem értette meg, hogy futhat el a szerencsés sorsa elől. Párjával őszinte szerelem volt kettejük között. Ezt bármennyire is tagadni akarta mindenki elől, tudta jól, hogy előbb - utóbb az igazság úgyis felszínre kerül. Remélte, hogy a helyzet gyermeke születésével megváltozik, ugyanis nem akarta, hogy a születendő kisbaba tudomást szerezzen az igazi édesapjáról. Szíve bármennyire is tiltakozott új élete után tudta jól ez ellen nincs menekvése. Bízott benne, hogy Henrik jó társa lesz neki az évek során, még ha szerelem nem is fog létrejönni, de erős szövetség lesz az övék. Legalábbis ezzel nyugtatgatta magát, de rá kellett döbbennie, hogy nem valószínű, hogy sikerrel fog járni. Eddig jutott gondolatai sorában, miközben szülei boldog mosollyal figyelték leányuk mozdulatait, majd így szóltak hozzá:
- Eljött a mai nap kedves leányom - szólt apja.
- Én mégis csak boldogabb lettem volna, ha Franciscó lesz az én hűséges párom - felelte.
- Ezt többé nem akarom hallani. Mostantól Henrik felesége leszel és itt az ideje, hogy elfeledkezz a múltról - szólt közbe mamája.
- A kisbaba mégis az édesapjára fog emlékeztetni - vetette ellene.
- Az emlékek halványulni a sebek pedig idővel begyógyulnak - vigasztalta.
- Soha nem fogom megbocsátani nektek azt, hogy nem lehetek azzal, akit tiszta szívemből szeretek - suttogta.
- Leontina kisasszony minden készen áll az esküvői szertartásra - jelentette be az egyik inas.
A menyasszony pedig elindult hátrahagyva szüleit, hogy házasságot kössön azzal az emberrel, akinek csupán hálával tartozott.

( 79 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat