Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: Juhászkutyi.)

Jók és Rosszak Iskolája
Megosztás: f

Jók és Rosszak Iskolája

Minden kedves Jó és Rossz Növendéknek!

Mint olvashattátok ez egyenlőre csak egy felmérés lenne, hogy a nyáron játszott Jók és Rosszak Iskolája szerepet ki szeretné folytatni. Valójában a folytatás abból állna, hogy az őszi szünetben kijelölnénk egy napot, amikor mindenkinek jó és befejeznénk az elkezdett tanítási napot, amiből még hiányzik:
- a rosszak 3. órája
- ebédszünet
- képesség bemutató óra
- és egy közös óra Yuba gnómmal

Miért is van szükség erre hogy lejátszuk?

Mert szeretnénk a nyáron ismét beindítani, és nagyon örülnénk, hogy mint folytatást, rögtön a Mesetlonnal kezdhetnénk. Csak ahhoz szükség egy napot lejátszani, hogy a diákokat rangsorolni tudjuk, azaz, ki mehet be hamarabb az erdőbe és ki később.

Plusz végre megvan a Jók és Rosszak iskolájának kézikönyve, aminek segítségével az összekuszálódott dolgokat is rendszerbe tehetjük és több ötletet ad a játékhoz.

Téli szünet:

Ha van kedvetek szerepezni és nem akartok nyárig várni, akkor az iskola családi programot rendez minden egyes tanulójának, mert a különkiadásban kiderült, hogy évente tartanak egy-egy családi napot is, amikor a diákokat a szüleik meglátogathatják az iskolában. Ezt gondoltam a nagy megmérettetés előtt jó lenne, hogy egy kicsit ki tudjatok kikapcsolódni ki-ki a saját családi körében. Erről persze kapnak külön tájékoztatót a gyerekek és a szülők. (Ne ijedjetek meg a szülőknek nem kel külön karakterlapot írni!)

Persze mind ez csak akkor megy végbe, ha van kedvetek és időtök pluszban, mert tudjuk mennyire hajtós az iskola nekünk is alig van időnk, de bízunk benne, hogy végig tudjuk vinni együtt ezt a szerepet!

Minden kedves növendéket kérünk, a szünet végéig visszajelezni é ne felejtsétek aláíratni a szülőkkel a nyilatkozatot!

U.I.: Jó lenne, ha meg tudnátok írni kommentben, hogy nektek melyik nap lenne és úgy tudnánk egyeztetni.

Üdvözlettel:
Lady Lesso és Clarissa Dovey dékánok

( 1205 megtekintés )

Szólj hozzá:

Somi123 2019. 08. 15. 21:21  
Prof. Clarissa Dovey

- Remek, végre egy bátor herceg. Jöjjön ki Szolón herceg.- mondtam, majd a kezemmel a kör közepére mutattam.-  Mutatkozz be, utána kezdheted a műsort.- mosolyogtam rá, majd helyet foglaltam egy külön széken.

Somi123 2019. 08. 15. 21:09  
(Eszter elfogadva, nagyon tetszenek! )

Eszter7 2019. 08. 06. 21:36  
(Uh... Végre megcsináltam az egyiket!)

Név: Timothy és Sarah
Kor: 14 évesek
Nem: Tim: fiú, Sarah: lány
Tulajdonság: Tim: A csendes erkölcsi természetének ellenére Timothy egy nyugodt barátságos lélek. Élvezi mások társaságát, de gyakran keresi a barátságot a természet között. Képes órákon át ülni és figyelni a határt, anélkül, hogy valaki elvonja a figyelmét. Mások között gyakran csendes és figyelmes, de mindig kedves és segítőkész. Soha nem távolodik el másoktól, még akkor sem, ha a feladat unalmas vagy fárasztó. Azonban a bizalmának hiánya, hogy szinte bárkivel beszéljen, inkább egyedül és elszigetelten maradt. Ez a tulajdonság azonban nem teszi kevésbé hűségesnek a barátaihoz. Egyedül Sarahval szokott feloldódni, akit nagyon szeret, de a bajkeverése miatt úgy érzi, hogy kötelessége van szemmel tartani őt, még akkor is, ha néha akaratlanul is belesodorja a bajba. Lehet, hogy Timothy nem a legnépszerűbb vagy jól összekapcsolt tagja, de nem mutat félénkséget azoknak, akik fenyegetik a barátait.
Sarah: Nagyon nyitott, kimenő és barátságos jellegű. Ikerbátyjával ellentétben úgy véli, hogy mélyen, mindenki barátja akar lenni, és barátságot folytat mindenkivel, akivel találkozik, függetlenül attól, hogy honnan származnak. Sarahnak van egy képessége arra, hogy olyan helyekre jusson el, ahol nem kellene, és megtanulni olyan dolgokat, amiket nem kellene tudnia. Van egy telhetetlen kíváncsisága, amitől gyakran bajba kerül, de néha jól tudja kihúzni magát a csávából. Igazi csapatjátékos, jól tud együtt működni másokkal.  A barátságos természete részeként Sarah nagyon bízik a körülötte lévők körében, ami időnként meggyengítheti, és könnyedén félrevezethetik vagy becsaphatják. Nem tudja megérteni, miért kell célzottan becsapni másokat, ez időnként naiv tulajdonságra utal. Nem akarja, hogy mások harcoljanak, és gyakran megpróbálja megtalálni a módját a konfliktusok megoldására / megakadályozására. Amennyire a kíváncsisága miatt bajba kerül, Sarah nagyon hűséges a barátaihoz, és soha nem tudná tudatosan elárulni őket. Mindent megtesz, hogy segítsen az egyik osztálytársának. Míg gyakran megpróbál másokkal barátkozni, mint a saját, a barátai és a jólétük először jön, és harcolni fog, hogy megvédje, ha kell (annak ellenére, hogy lány), bár általában csak végső harcként harcol.
Történet: Miután Aranyhaj és az igaz szerelmével Flynnel legyőzték a gonosz Nyanya Banyát az elveszett hercegnő visszament a szülőföldjére, hogy egyesüljön a valódi szüleivel. Ezután összeházasodtak és később megszületett az első közös gyermekük, akik ikrek voltak.  Sarah már kiskorában kimutatta a végtelen kíváncsiságát, míg 3 perccel idősebb testvére inkább szófogadóbb volt és emellett a trón örököse is, ezért sokat kellett tanulnia. De ennek ellenére mind a ketten elválasztatlanok voltak, sokat játszottak Pascallal a kaméleonnal és később az új házi kedvencükkel Pamaccsal, a nyuszival.  Azonban, amikor 9 évesek lettek, Sarah egy napon a Végtelen- Erdőt elválasztott kapu nyitva volt. Eluralkodott rajta kíváncsiság, aminek nem tudott ellenállni. Kiosont a kapun és bement a rengetegbe. De Timothy ezt észrevette, értesíteni akarta az őrséget, de már késő volt, a húga eltűnt a szeme elől. Bár félt, hogy ezzel nagy hibát fog elkövetni, mégsem akarta, hogy baja essen. Összeszedte magát és utána ment. Fogalma sem volt, hogy mennyi ideje járkált a sötét erdőben, de ekkor meghallott egy ijedt sikolyt. Rögtön tudta, hogy a testvére volt, ezért a hang irányába ment. Amikor odaért, nagyon megijedt. Sarah éppen rémülten hátrált egy tigrisszerű szörnyeteg elől. Nem volt nála semmi csak néhány kő, amikkel el tudta terelni a figyelmét. A végén mind a ketten csapdába estek, már kezdték azt hinni, hogy itt a vég. Sarah félelmében behunyta szemét és segítségért könyörgött magában. Mielőtt a szörny lecsapott volna rájuk, hirtelen egy kékes fényű szarvas jelent meg, aki elűzte a bestiát. Ez volt Sarah képessége, amiről még Timothy sem tudott. A testvérek kérésére a szarvas elkísérte őket a kastélyba, ezután köddé vált. Ettől kezdve megígérték egymásnak, soha nem mondják el a szüleiknek a történteket, mivel ha a megtudták az igazságot, egy hét szobafogságot kaphatnak. Amikor felvételt nyertek a Jók Iskolájába, Sarah nagyon boldog volt, hogy új kalandba kezdhet, Tim egy kicsit szomorú volt, hogy el kellett hagynia az otthonát.
Hely: Roch-fok
Család: Anyjuk Aranyhaj és apjuk Flynn Rider
Iskola:
Képesség: Tim: Mágnes: Képes fém tárgyakat vagy fémet tartalmazó tárgyakat mozgatni.
Sarah: Patrónus: Egy védőszellem, amely egy állat formában jelenik meg. Későbbiekben megtanulja, hogy lehet üzenetet is küldeni vele.
Kinézet: Tim:
Sarah:
Sarah patrónusa:

Kriza 2019. 08. 04. 19:13  
Szolón

A hercegek bátrak, szóval... az előbb Aidennél kipróbálva is működött a képességem. Végül is, nincs semmi veszteni valóm.
- Én önként jelentkeznék Dovey dékán- nyújtottam fel a kezemet.

Somi123 2019. 08. 02. 16:16  
Nathan

Teljesen ledöbbentem.
- Ne-nem kell meghajolnod előttem.- mondtam teljesen elvörösödve. - Egyébként...-mondtam egy kis szünet után.- Szép neved van. - mondtam őszintén. Hihetetlenül tetszett a neve, mikor ezt kimondta, folyamatosan ezt ismételtem magamnak. Aprille, Arille... - Ekkor Dovey professzor csendet intett a teremben és minden szem rá szegeződött.
- Kedves diákok, bár mindenki tudja, ki vagyok, azért az illem kedvéért bemutatkoznék. Clarissa Dovey professzor vagyok, a Jók dékánja és a Különleges képességek óra tanára. Az ismerkedésre  most nem szánnék időt, az elkövetkező napokban lesz időnk jobban megismerni egymást. Mint tudjátok, a Ki mit tud? Cirkuszában kell megmutatnotok az Iskolamester előtt, mint tudtok. Mindenki rendelkezik egy különleges képességgel, hiszen ez segíthet titeket túlélni a Végtelen Erdőben. A mai feladat csupán az, hogy ki kell állnotok osztálytársaitok elé, elmondani illetve bemutatni, mit tudtok. Minél erősebb, hathatósabb a tehetség, annál nagyobb pontszámot kaptok. Akik nem tudják képességeiket azokkal külön foglalkozok óra után, hogy ők is megtalálhassák a tehetségüket. Nos...Kérem az első önként jelentkezőt. Ne féljetek, nem kell tartanotok semmitől.- mondta bátorítóan. Ezüst kontyával és rózsás arcával vigasztalóbbnak és nagymamásabbnak látszott. De ez nem változtatott semmit azon, hogy elsőnek menjek ki. Habár ezzel talán bizonyítanék Aprillének... De ha rosszul szerepelek, akkor... Bele sem merek gondolni mi lesz. Bárcsak tudnám mi a jó döntés!

Eszter7 2019. 08. 02. 12:43  
Sarah

Cseresznye virág falu. Még nem hallottam erről, de lehet, hogy nagyon szép hely. Úgyis, ha majd nagyobb leszek és befejezem ezt a sulit, fel fogom fedezni az egész Végtelen-Erdőt. Még szerencse, hogy nem vagyok Roch-fok trónjának örököse.
- Igen, már alig várom az órát. Kíváncsi vagyok, hogy kinek milyen képessége van.- válaszoltam Zhi kérdésére.

Timothy

Ajaj. Nem számítottam rá, hogy valaki hirtelen leült mellém (Jack). Egy vörös hajú fiú volt, aki most ijesztő kérdéseket tett fel nekem. Mintha láttam volna valahol, de ijedtemben semmi nem jutott eszembe.
-Nem, soha nem ugrottam ki bármilyen toronyból. És nem hiszem, hogy ilyen jó móka lenne.- mondtam egy kicsit szégyenlősen.

(Csak szólok, hogy az ikrek szülőföldjüket megváltoztattam, majd megtudjátok, hogy miért.)

Kriza 2019. 08. 02. 12:11  
Cuki^^

Jack

Nocsak, a szöszi fiú, vele még nem is beszéltem! Ejnye...ejnye...
- Szabad ez a hely? Ó már nem hiszem - huppantam le a fiú mellé ( Timothy) - Aranyhaj fiaként, ugye kiugrottá egyszer is abból a hatalmas toronyból? Mondcsak milyen érzés? Felszabadító? Félelmetes? Szabaddá tesz? - néztem rá lelkesen. El is képzeltem már a jelenetet.

Aprille

Szóval Nathan... Annyira illik hozzá!
- Napvárosi Aprille - nagyon örvendek Nathan herceg - hajoltam meg előtte.

Somi123 2019. 08. 02. 12:01  
Zhi

Tényleg Aranyhaj! A hosszú szőke haj és a nagy zöld szemei...Ekkor leült egy fiú Sarah mellé (Timothy). Ugyan olyan zöld szemei voltak és szőke haja, mint a lánynak, de most válaszolnom kell Sarah kérdésére.
- Cseresznye virág faluból. Az a Szivárvány-szoros mögött van.- magyaráztam. Hirtelen kifogytam a beszéd témából így hallgattam a körülöttem lévő zajt. Észrevettem, hogy Aprille egy vörös hajú fiúval beszélget. Ez érdekes. - Egyébként, várod az órát? - kérdeztem végül Sarahtól.

Eszter7 2019. 07. 30. 14:28  
(Íme Sarah ikertesója Timothy: Karakterlapja folyamatban van.)

Sarah

-Ó nem, semmi baj. - mondtam kedvesen. - Nagyon örülök, hogy találkoztunk, Zhi. Amúgy igazából Aranyhaj lánya vagyok. - válaszoltam Zhi kérdésére. - Igen sokan mondták rám, hogy mennyire hasonlítok rá. - tettem hozzá, amikor megláttam meglepett arcát. - Ha már itt tartunk, akkor te honnan jöttél? - kérdeztem kíváncsi tekintettel.

Timothy

Bementem a terembe és a kör baloldali székhez foglaltam helyet. Pont a húgom elé, aki éppen egy lánnyal beszélgetett. Megkönnyebbülten sóhajtottam. Legalább nem kóborolt el és remélem nem csinált valamilyen ostobaságot. Talán egy barát majd kordába tarthatja a kíváncsiságát. 

Somi123 2019. 07. 30. 14:23  
Nathan

Hirtelen azt sem tudtam mit reagáljak. Elmotyogtam egy köszönöm félét és leültünk. Ahogy a közelében voltam, hirtelen még az izgatottságomról is megfeledkeztem. Az illata finom volt és kellemes talán...Cseresznye virág? Nathan, feladatod van, meg kell tudnod a nevét, mielőtt elkezdődik az óra...
- Egyébként...Nathan vagyok, Felföldi Nathan Cameron. - mondtam rá pillantva és rámosolyogtam (nem tudom ez mennyire nézett ki idétlenül, gondoltam kezdésnek nem rossz). Miért babonáznak meg sötétkék szemei és az illata? Vajon mindenki ennyit szerencsétlenkedik, mint én most?

Kriza 2019. 07. 30. 13:54  
Aprille

Te jóságos tündérkeresztanya! Ő..Ő.. aki adta a rózsát. Körbefordultam a teremben gyorsan Zhi, Cassy és Rory helyet foglaltak már az órára. Hát akkor..
- Ühüm... vagy természetesen - próbálkoztam egy halovány mosollyal.

Somi123 2019. 07. 30. 13:41  
Zhi

- Zhi vagyok. Bocsi, hogy megijesztettelek és nem akarok tolakodó lenni, de megkérdezhetem, hogy kinek a lánya vagy? Annyira hasonlítasz valakire, de most nem jut az eszembe, hogy kire.- mondtam kicsit zavartan. Szegény lány, már letámadom egy ilyen kérdéssel.

Nathan

Mikor beléptem a terembe megpillantottam a lányt (Aprille). A szívem heves kalapálásba kezdett pulzusom az egekbe szökött és hirtelen nagyon melegem lett. Ez így nem lesz jó, ahányszor a közelemben van, mindig így érzem magam. Egyszer meg is kéne szólítanom (hiszen a nevét még mindig nem tudom), de azt lehet, hogy azt a szervezetem nem fogja túlélni. Oda kell ülnöm mellé, máskor nem lesz alkalmam megszólítani, így most nem is lesz feltűnő... Először végig mértem magam (nem láttam semmi érdekeset az egyenruhámon lévő kosz és fűfoltot leszámítva, amit az ebédi akcióm során szereztem), kihúztam magam és odasétáltam hozzá. Istenem, Istenem, Istenem...
- Öhm...Elnézést, szabad ez a hely?- kérdeztem meg tőle. A hangom meglepően vékony volt, mintha nem is a sajátom lett volna. A szívem még mindig hevesen vert, és a levegőt is nehezen vettem. Te jó ég, mi lesz ha elájulok? De azok a sötétkék szemek...Nathan koncentrálj! Légy laza! Csak azt nem tudom hogy kell...
(Eszter7, oké. )

Eszter7 2019. 07. 29. 11:13  
(Majd én hozok egy herceget. Rájöttem, hogy Aranyhajnak két gyereke van, pontosabban ikrek. Szerintem ez így igazságosabb, ha Sarah ikertestvére jönne a suliba.)

Sarah

Annyira elméláztam, hogy nem vettem észre, hogy mellettem leült valaki (Zhi). Amikor megszólított, egy kicsit megrezzentem és felé fordítottam a fejem. Igazán szép arca van, csak egy kicsit más, mint a többi hercegnőké. Biztosan nagyon messziről jött egy számomra ismeretlen helyről.
- Nem baj, nekem mindegy, hogy ki ül mellettem.- mondtam barátságosan.- Még nem találkoztunk.- tettem hozzá. - Sarah vagyok. És a tiéd? - kérdeztem.

Somi123 2019. 07. 29. 9:03  
(Öhm... Összeszámoltam a hercegeket és hercegnőket és kellene még egy herceg, ha nem akarunk bukást... Az biztos, hogy hozok még egy gonosz fiút, mivel abból is hiány van. Kinek van kedve még egy herceget hozni? )

Zhi

A többi hercegnővel együtt beléptem a terembe és gyorsan elfoglaltam a helyemet egy szőke hajú, zöld szemű lány mellett (Sarah). A tekintete aranyos és szimpatikus volt, még nem találkoztam vele. Az arca nagyon hasonlított valakire, de hirtelen nem jutott eszembe, honnan is ismerős nekem.
- Szia, nem baj, hogy ide ültem? - kérdeztem tőle udvariasan.

Kriza 2019. 07. 28. 18:22  
Jack

Szolón kíséretében a többi fiú is megérkezett, és nocsak nocsak Charlottenak akadt társasága is. Így kettesben? Mi lesz még itt... Akárhogy is, hamarosan kezdődik a "porond óra". Hogy kéne némi sikolyt belekevernem a dolgokba... Kezdenek elvonási tüneteim lenni.

1. oldal Következő

 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat