Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Biztonságban, Afrika, Szívében
Megosztás: f

Biztonságban, Afrika, Szívében

 Két nappal később.
A hajó békésen horgonyzott a tengerparton utasait várva. Minden készen állt arra, hogy Bertalan doktor, Olívia és a két kisbaba elhagyhassa Kamerunt. Az asszony fájdalommal telve nézett végig a dzsungel ösvényein. Leányát tegnap helyezték örök nyugalomra azon a helyen, melyet annyira szeretett. Ő azonban mindenáron szeretett volna hazatérni Magyarországra a családjával együtt. Még saját maga sem tudta feldolgozni a történteket, de legfőképpen Renáta viselkedése döbbentette meg. Számára is hihetetlen volt, hogy leánya eldobta magától az életet, itt hagyva árván alig egy hónapos gyermekét. Semmi jel nem utalt kegyetlennek tűnő tervére, bár az igaz, hogy soha nem lelkesedett különösebben az utazásért. Nem kívánta senkinek azt a percet, mikor Bertalannal együtt rátaláltak, amint a szikla mögött feküdt mozdulatlanul. Szívébe tőrt forgattak, mikor felfogta a történteket, s mint a patak öntötte el a fájdalom lelkét. Álmában sem gondolta volna, hogy Reni így viselkedjen. Egyik részről megértette, hiszen, mint a levelében is írta, nem látott más kiutat bánatából. Lelkének egyik fele teljesen megértette felnőtt lányát, hiszen soha senki nem állt úgy mellette, mint azokban a hónapokban Bence. Ő tanította meg sok mindenre, amire a szüleinek kellett volna. Ez azonban akkor sem mentség tettének következményére. Ha annak idején, Zétény nem vitte volna el magával erre a kietlen helyre, az egész családjuk élete másképp alakulhatott volna. Miért?! Annyiszor kereste magában a választ erre a kérdésre, hogy a férfi mégis miért csinálta mindezt, mindig arra a következtetésre jutott, hogy bosszúból. Mégpedig azért, mert annak nemet mondott házassági ajánlatára. A múltat azonban nem lehet megváltoztatni, de a jövőt még igen. Mostantól új életet fog kezdeni a két kicsivel. Nem fogja érdekelni őt mások véleménye, hiszen Milos és Ramóna mindketten a legfontosabbak számára. Eszébe jutott, mikor meglátta Szürkét a hűséges elefántot, aki még utolsó útjára is elkísérte a lányát. még soha nem látott ehhez hasonló barátságot.
Könnyek szöktek a szemébe, amikor végighordozta tekintetét a dzsungelen, melyet talán soha nem még egyszer ebben az életben látni. Kamerun zöldellő erdeje, csobogó patakjai egyetlen pillantás alatt elnyerték a szívét, s most fájó szívvel ismerte be, hogy megszerette ezt a kontinenst. Eddig jutott gondolatai sorában, mikor megpillantotta Bertalant, majd így szólt hozzá:
- A gyerekek jól vannak? - kérdezte tőle.
- Mindketten alszanak a hajó fedélzetén. Én most veled szeretnék beszélni - válaszolta.
- De hivatalos vagy. Nem szoktál te így viselkedni - jegyezte meg.
- Olívia rengeteget gondolkoztam azon, hogy miképpen fogjak a mondanivalómhoz, de amint téged látlak elfelejtem még a szavakat is. Szeretlek és veled szeretném leélni a hátralévő életemet - vallotta be.
- Megőrültél?! Franco a legjobb barátod volt és nekem ezt mondod? - szegezte neki a kérdést.
- Attól a perctől kezdve szeretlek, mióta megpillantottalak az esküvőd napján. Gyönyörű hófehér ruhádban olyan voltál, akár egy királynő. Renáta is így akarná, hogy az édesanyja ne legyen magányos életében - magyarázta.
- Ebbe ne keverd bele a lányom - kérte.
- Ez az igazság. Keresve sem találhatnék romantikusabb helyet Kamerunnál, ahol végre bevallhatom neked érzéseim - vallotta be.
- Tényleg igaz lenne, mit mondasz? - kérdezett vissza.
- Mindennél jobban szeretlek Váradi Olívia - felelte.
Már jócskán délutánra járt az idő, mikor a hajó elindult Afrika partjától hazafelé. Mindkét fél szemében könnyek csillogtak, hiszen nemcsak egy kontinenstől vettek búcsút, hanem sokkal többtől. Remélték, hogy ezután könnyebben és kevésbé fájdalmasan alakul, majd életük.

( 56 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat