Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Roni naplója
Megosztás: f

Roni naplója

  Már majdnem két nap telt el Latte rosszulléte óta.
A sámánfarkassal tett sétán be kellett látnom, hogy az erdő gyönyörű. Zoe-val egy, a falka területén kívül lévő, lombhullató erdőben sétáltunk, azon belül is egy arany és vörös színekbe öltözött levelekkel tarkított ösvényen. A napnak néhány szerencsésebb lemenő sugara besütött a szinte teljesen kopasz fák ágai között, a többi elakadt az égen lomhán mászó fekete felhőben. A szuka gyógynövényeket gyűjtött, én bámészkodtam, és közben beszélgettünk. Szerencsémre Zoe türelmesen válaszolt minden kíváncsi kérdésemre, ezért kezdtem tisztába lenni a falkában uralkodó helyzettel.
Megtudtam, hogy Ayla nem vér szerinti lánya az alfa párnak, úgy találták az erdőben, nagyjából három évvel ezelőtt. Azóta sem tudják, kik a valódi szülei, és hogy hogyan kerülhetett a falka területére. Kiderült, hogy Kasper az alfa pár „jobb keze”, vagy hogy Riley a vadász csapat vezetője. Illetve, hogy régebben Zoe és River egy pár voltak, aztán River kijelentette, hogy a részéről ez a kapcsolat már nem működik és másnap már Aylanak udvarolt. A szuka szerint a kan tudta, hogy a trónvárományos szereti őt, ezért kihasználta az alkalmat, hogy megszerezze az alfa rangot. Rettenetesen sajnáltam a szukát, ezért elmeséltem neki mindent Kittiről, hogy tudja, valamennyire egy cipőben járunk. Ő pedig nem győzött csodálkozni, mi történhetett a szukával, hogy a régebbi személyisége szöges ellentétévé vált. Elmondta azt is, hogy ő úgy örökölte az anyjától a képességeit, ami ritkaságnak számít, ezért mindenki arra várt, hogy sokkal erősebb képességei lesznek, és könnyebben meg fogja tudni fejteni a falka jövőjéről szóló álmait. Azonban Zoe csak fekete alakokat lát, nem pedig konkrét személyeket, mint a többi sámánfarkas, ezért szinte esélye sincsen a katasztrófa előtt segíteni.
Miután visszatértünk, elkapartam a tűleveleket a fa alól és végre kipihentem magam. Másnap reggel Kasper ébresztett és elvitt az alfa párhoz, hogy elmeséljek nekik mindent a fiukról. Dél körül megérkeztek Jesse-ék a zsákmánnyal, és a szuka hozott nekem egy nyulat, amin megosztoztunk a számára kijelölt barlangban, ahol két másik farkassal lakott, de ők most csatlakoztak enni az alfákhoz. Nem volt valami bőséges zsákmány, de az állatok kezdtek elbújni a tél miatt, úgyhogy a falka most kevéssel is beérte.
  Már erősen esteledett, de én még mindig Jesse-vel beszélgettem. Elmeséltem az elméletemet, hogy lehetséges, hogy valaki direkt mérgezte meg Latte-t és a szuka már nem utasította el olyan hirtelen, mint Zoe. Számba vettünk mindenkit, de nem jutottunk sokra, csak az derült ki, hogy senkinek nem lenne oka rá. Ezért hagytuk a témát, és a szuka inkább a másnapi tervekről kezdett beszélni. Először is részletesen is bemutatja a falka területét, hogy egyedül is kiigazodjak, utána visszajövünk és eszünk valamit, majd ismét elindulunk kérdezősködni, hátha valaki tud segíteni apám ügyében.
Már indulni akartam, mikor Riley lépett be a barlang száján. Mikor meglátott, elfintorodott és a szukára nézett.
-Hát neked aztán furcsa ízlésed van, Jesse – mondta, majd elvigyorodott. – A kan csak pár napot marad, ne reménykedj kölykökben.
A szukának lángba borult az arca, majd felkelt, megrázta a bundáját és egyenesen a kanra nézett.
-Te csak törődj a saját dolgoddal.
-Az Alfa hívat, kutya, én vagyok a kíséret – nézett rám. – Tudom, hogy nehezedre esik itt hagyni a szukát, de a hivatalos ügyek…
A szuka kiballagott a barlang száján, miközben, mintha véletlenül tenné, nekiment a kannak és majdnem fellökte. Az pedig csak tovább vigyorgott, majd megindult, így kénytelen voltam követni. A megérkezésem óta három alkalommal voltam az alfa pár társaságában, de most teljesen más szemmel néztem rájuk Ayla miatt. Vajon honnan származik a szuka? Kik lehetnek az igazi szülei? Tudhatja, hogy örökbe fogadták?
Annyira belemerültem a gondolataimba, hogy észre sem vettem az alfa pár helyét keresztező bokrokat, ezért simán beleütköztem az egyikbe. Riley felnevetett, én pedig igyekeztem minél gyorsabban felkelni, mintha semmi sem történt volna.
-Vigyázz kutya, a szerelem elveszi az eszedet – röhögött tovább.
-Csak barátok vagyunk – mormoltam oda neki, miközben bebújtam a bokrok közé.
Az Alfán és a párján kívül ott tartózkodott Kasper és Ayla, akinek a szájában egy túlontúl ismerős kiskutya lógott. Mikor meglátott, letette a földre és izzó tekintettel meredt rám.
-Scarlet?! Te mégis mi a fenét keresel itt? – kérdeztem megdöbbenve. A kis szuka felemelte a fejét, a szemeiben könnycseppek táncoltak.
-Mit jelentsen ez, Roni? – kérdezte az Alfa, mire összeugrott a gyomrom. - Ez a kiskutya azt állítja, hogy te vagy az apja. Arról nem volt szó, hogy minden rokonod be fog csődülni a falkába!
-Én… nekem fogalmam sincs, hogyan kerül ide! – válaszoltam.
-Én szöktem el – hallottam meg Scarlett remegő hangját. – Nem gondoltam, hogy… gondot fogok okozni. Kérem, ne apára tessék haragudni!
Megdöbbenve kapkodtam a jelenlévők között. Kasper kiismerhetetlen tekintettel bámult engem, Ayla a kiskutyát figyelte, az alfa szuka pedig össze nézett a párjával, majd megszólalt.
-Roni, tényleg nem tudtál róla, hogy ide fog jönni?
-Nekem fogalmam sem volt – ráztam meg a fejem. – Anyámnál hagytam, hogy vigyázzon rá, ha tudom, biztosan megtiltom neki, hogy idejöjjön!
-Ez elfogadhatatlan! – morogta Ayla, de az anyja gyorsan leintette.
-Nincsen ebben semmi elfogadhatatlan, kislányom. Nem tehet semmiről.
-Te tényleg hiszel neki?! – csattant fel a szuka, de választ már nem kapott.
-Azzal nem számoltunk, hogy egy kiskutya is lesz veled, Roni – mormolta az Alfa. – Ha tudtuk volna, akkor egy barlangban helyezünk el. Ő még kicsi, és az eddigi életét egy házban élte le. Meg fog fagyni, vagy éhen fog halni itt. Azonnal haza kell juttatnod.
-Azt nem lehet – rázta meg a fejét Kasper. – Mikor Ayla-val errefelé hoztuk a kölyköt, láttuk, hogy sötét felhők gyülekeznek az égen. Még ma este havazni fog és nem is keveset.
-És ha… itt maradnék? – kérdezte Scarlet, az Alfára nézve.
Összeszorítottam a fogam. Fogalma sincsen, most mekkora bajba sodorta magát a makacsságával…
-Meg fogsz fagyni itt, kölyök. Itt a telek kemények, nem házi kutyáknak valók – válaszolta az Alfa, mire fellélegeztem. Lehet, hogy mégsem nyeli le egészben.
-Akkor mit tegyünk? – kérdeztem idegesen. Az Alfának igaza van, itt nem maradhat, de haza sem vihetem…
-Ha jól értettem Riley szavait, közeli… kapcsolatban állsz Jesse-vel, igaz? – kérdezte az Alfa. Úgy éreztem, elsüllyedek. Jobban már felre sem érthetnék a szukával való barátságomat. – Ha ő beleegyezik, akkor elszállásolhatnátok a kölyköt a barlangjában, míg elvonul a vihar. A lakótársait átköltöztetjük. Most elmehetsz, még tárgyalnom kell a közelgő viharról.
-Nagyon köszönöm.
Az Alfa bólintott, majd intett Ayla-nak, hogy hozza ide Scarlettet. A szuka szemében mérhetetlen gyűlölet csillant, de megfogta a kiskutyát és lerakta elém. Felemelt fejjel haladt el mellettem, így érzékeltetve, mennyire lenéz engem, és mennyire nem ért egyet a szülei döntéseivel.
  Meglöktem a kis szukát, aki behúzott farokkal elindult előttem, és lassan elballagtunk Jesse barlangjához. Nem szóltam hozzá, pedig ezer és ezer kérdésem volt. Mikor megszólaltam volna, Jesse-t láttam meg felénk rohanni, kócos bundával, örömtől csillogó szemekkel, hatalmas mosollyal az arcán.
-Roni! – kiabált nekem már messziről. – Latte felébredt!

Remélem tetszett ^^
Igazából nem tudom, hány ember olvassa még ezt a sorozatot, de remélem hogy még vannak páran és nem sikerült sokatokat kiábrándítanom

( 72 megtekintés )

Szólj hozzá:

Zerra
 
2018. 09. 30. 11:10  
Nos, elgondolkodtam és valószínűleg wattpadon újrakezdem az egész történetet, hogy összeszedettebben írhassam meg, bakik nélkül.
Azt még nem tudom, hogy itt folytatni fogom-e a történetet, lehet hogy két szálon vezetni már nem lenne időm, így is el vagyok halmozva a felvételis dolgokkal ^^"

Mindenesetre köszi szépen, örülök, hogy tetszett! :3

Maybelle 2018. 09. 28. 13:44  
Jó egy hónapos szünetelés után visszajönni egy új részre. Már nagyon vártam, és nem csalódtam, szupi rész volt. ^^ Várom a folytatást.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat