Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Egy lány élete 1.rész
Megosztás: f

Egy lány élete 1.rész

Ma egy új fejezet kezdődik,gondoltam magamban.Új barátok,új pasik,tanárok,és új...na jó,minden új.
Kikeltem az ágyból,amitől nehéz volt elválni,hiszen jó meleg,és kényelmes.A fürdőszobába vettem az irányt,ahol felöltöztem,megfésülködtem,na jó,ne soroljuk a végtelenségig,egyszóval,elkészültem.Miután elkészültem megnéztem,hogy a szükséges dolgokat,a tolltartót,füzetet,jegyzetelésre,bepakoltam-e.Bepakoltam.
Indultam a konyhába,valami kaját készíteni,hogy a suliba ne haljak éhen.
Majd a kijárati ajtó felé vettem az irányt,ahol fölhúztam a cipőmet,majd indultam.
Útközben zenét hallgattam,és a neten olvasgattam a híreket.
A suliból még senkit sem ismerek,abból a suliból mindenkit,ahonnan "elmenekültem".Mindenki utált,ahogyan én is mindenkit.mert olyan arcok voltak ott,akik útálotasabbak,kényesebbek voltak,mint akárki más.
A jegyeim is rosszak voltak,a tanárok is.Volt ordítozós,mint a tornatanár,vagy épp kőkeményen szigorú mint a földrajz tanárnő.
Abban reménykedem,hogy ebben a suliban jobb társaságokat,tanárokat ismerhetek meg,mint az előzőben.
Épp megérkeztem,amikor...


Ha szeretnétek a folytatást,kommentbe írjátok le,és ha valami bajotok lenne eddig a történettel,azt is nyugodtan írjátok le,talán tudok változtatni,hogy a következő rész jobb legyen!

( 115 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 09. 22. 9:48  
Köszönöm a segítségeket! És igen,szívesen fogadok bármilyen jellegű kommentet,és ígérem,hogy csak azért fogom ezt csinálni,mert nekem tetszik,de ha nektek is tetszik,annak én nagyon örülök,és ígérem azt is,hogy a tanácsokat megfogadom.
Hisz az ember tanul a hibáiból,vagy mégsem?
Végülis én igen,tanulok belőlük,és amit csak tudok,az érdekességet,megváltoztatom.A következő részben sokkal több izgalmas rész lesz,ezt megígérem!

cegelil201 2018. 09. 22. 9:27  
Nita, ha elfogadsz egy tanácsot, akkor érdemes egy prológust, készíteni, vagy az első részbe beletenni valami olyat, ami érdekes, felkelti az olvasók érdeklődését, és ez által felébreszt bennük egy kényszert, hogy elolvassák a következő részt is. (:
A cím tényleg elég sablonos, de ez nem baj, majd lesz még jobb is. ;) A kép talán túlságosan is élénk, próbáld meg legközelebb vagy átszínezni, vagy nyugodtan szólj, ilyenekben szívesen segítek, bárkinek. (:
na jó,ne soroljuk a végtelenségig „ , de igen, ilyenkor sorold csak! A hosszabb, részletesebb leírások megszépítik, és elképzelhetőbbé teszik a környezetet és az eseményeket az olvasók számára, így nagyon fontosak.
Figyelj a szóismétlésekre, a rokon értelmű szavak sokat segíthetnek, vagy rövidítés helyett használt a teljes szót.
A helyesírás is fontos, írásjelek (. ! ? ,) után szóközt teszünk.
A karakter, avagy főszereplő érzelmeiről is írhatnál többet, mivel így nem igen tudtunk meg róla semmit. Nem tudjuk mi jár igazán a fejében (úgy igazán részletesen), pedig lehet, hogy sokakat érdekelne!
Figyelj a fogalmazásra is, mert sok helyen volt furcsa a kifejezésmódod, bár ez egyéni.
És nem túl jó befejezés egy résznek az, hogy félbehagysz egy mondatot. Teljes mondattal zárj le, csak legye izgalmas és csattanó szerű, hogy még felkeltse az emberek érdeklődését. Ez nem mindig jön össze nekem se, de én is próbálkozok. ;) Ha a rész magában érdekes, akkor nem is olyan nagy gond, ha nem olyan a vége, mert várt a folytatás, akkor is, ha nem ugrik ki a szíved a rész végén.

ÉS

Ha szeretnétek a folytatást,kommentbe írjátok le,és ha valami bajotok lenne eddig a történettel,azt is nyugodtan írjátok le,talán tudok változtatni,hogy a következő rész jobb legyen! „ ===> ezt egy kicsit szebben is megfogalmazhattad volna.
Pl.: Ha szeretnétek folytatást, akkor írjátok le kommentbe!
    Építő jellegű kritikát szívesen fogadok, hogy a további részek jobbak lehessenek! (:

És a legfontosabb tippem: Ne másokért írj! (: Azért írj, mert élvezed, és te akarod a történetet! ^^ Csakis a magad kedvére írd meg, az olvasók, pedig azért olvassák, mert nekik is tetszik, ami egy jó dolog. (: Elsősorban magadnak felelj meg a történettel, mert az a cél, -szerintem- hogy te jól érezd magad, miközben írod.Amúgy Fan_ni mindent elmondott, mint láttam, de gondoltam én is kifejtem véleményemet. ^^

  - megszűnt felhasználó - 2018. 09. 21. 13:56  
Fan_ni,köszönöm,h szóltál,és mint említettem,javítok,ha tudok,és az első részt nem is terveztem nagy robbanásnak,hogy úristen ez,meg az történt.Majd a következő részben,én nm szoktam elsietni ezeket a dolgokat.És köszönöm,hogy írsz a hibáimról,tanulok belőlük.Írjatok,ha tetszik,ha nm!

Fan_ni
 
2018. 09. 20. 18:30  
A cím rettentően sablonos, a kép sem túl bizalomgerjesztő, de ezektől el lehet tekinteni.
Semmi infót nem tudunk meg, nem lenne baj, ha ilyen sablonsztorit írnál, ha igényesen tennéd meg. Megtudhatnánk esetleg bővebben, hogy mik történtek, mi hogy néz ki, írhatnál a tájról, érzésekről, környezetről. Pont és vessző után rakj space-t, sokkal áttekinthetőbb.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat