Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

The Rural Adventure: Beginnings
Megosztás: f

The Rural Adventure: Beginnings

- Nikki, kicsim, gyere. Kész a reggeli - hintett mosolyt arcára az öregem, felém pillantva kék szemeivel.
Bólintottam egyet, majd odasétáltam az asztalhoz és leültem a húgom mellé, miközben apa elém tolta a porcelán tányért és a rajta lévő melegszendvicset, amely íncsiklandozó illatával felkavarta a levegőt körülöttem és késztetést éreztem arra, hogy harapjak bele.
- Hmmmmmm...Jó lett, mint mindig - nyeltem le az első falatot, apára pillantva, aki erre csak felnevetett és olvasta tovább újságját, miközben ráérősen falatozta saját összeállítású reggelijét.
Anya a telefonján olvasgatta a híreket, míg mi a testvéremmel csak az evésre koncentráltunk. Egy bő öt perc után mind kettőnk tányérja üres volt. Jóízűen körbenyaltam számat, majd felkeltem az asztaltól, megköszönve a reggelit, tányéromat pedig a mosogatóba csúsztattam és gyorsan el is mostam, hogy anyának ezt már ne keljen. A húgom persze tudta mikor kell odahozni a tányérját, amikor én már megtöröltem a kezemet a víztől.
- Mosd el te! - vettem oda neki ridegen, mire sértődötten rám nézett, én pedig elkerülve további pillantásait, letettem a konyharuhát a pultra és a bejárati ajtóhoz sétáltam.
Még szerencse, hogy tegnap beleraktam a cipőmbe a ma felvenni tervezett zoknit, különben most túrhatnám össze a bőröndömet, és amilyen szerencsém van, anya totál kiakadna rám. Leültem a földre, majd kivettem fekete tornacipőmből a pamutanyagot és felhúztam lábamra. Aztán következett a lábbelim. Mikor ezzel is kész lettem, felpattantam a padlóról, elfordítottam a bejárat ajtó zárjába helyezett kulcsot. A zár kattant, az ajtó kinyitódott. Még ki léptem de a két kutyám már ott toporgott előttem. Egy halvány mosolyra húztam számat, majd megsimogattam őket. Tonik és Phaytor automatikusan betrappolt a házba, velük együtt én is visszatolattam az ajtón belülre.
- Elraktátok a kutyák cuccait? - sétáltam vissza az ebédlőasztalhoz, kérdőn nézve szüleimre.
Miután anya lenyelte az utolsó falat szendvicsét, bólintott.
- Mindenkinek megvan minden? Mert akkor indulhatunk - pörgette meg kezében slusszkulcsát apa, mire bólintottunk.
Gyorsan felkaptam hátamra bőrdzsekimet, majd bőröndömet és heccetemet magamhoz véve sétáltam ki az utcán parkoló kocsihoz, bevárva szüleimet. Miután anya meggyőződött róla, hogy mindent gondosan bezárt, bepakoltuk a cuccokat a kocsi hátuljába, azaz a csomagtartó részbe. Apa beült a kormányhoz, anya pedig az anyósülésen helyezte kényelembe magát, ölébe rakva Tonikot, aki nyugodt és békés szellemű kan volt, pluszba egy fajtiszta Shetlandi juhászkutya, aki összegömbölyödve kis helyen is elfért, ellentétben a Beauceron fajtájú Phaytor-ral, aki utált kocsiba ülni, de nagy nehezen betuszkoltuk a hátsó ölésre. A húgom anya háta mögé fészkelte be magát, én pedig értelem szerűen apa háta mögé ültem, így közrefogtuk Phaytor-t, aki középen lihegett. Mielőtt beszálltam volna, kinyitottam a kocsiajtót és rátámaszkodtam alkarral annak keskeny tetejére, bámulva a házat, magamban elbúcsúzva tőle. Egy nagy erejű szélfuvallat kezdte el tépni a fenyőfák tetejét, majd elérte arcomat és jól összekuszálta a hajamat is. Mint mindenki tudja, a szélnek van egy különleges süvítő hangja. Nem tudom, talán megőrültem, vagy csak hallucinálok, de esküszöm hallottam egy-két szót, miközben a szél szélsebesen elsuhant mellettem. Vagy talán annyira beidegeltem már magamat az út miatt, hogy a saját gondolataimat hallom.
- Nikki, szállj már be a kocsiba édes kislányom! - törte meg gondolatmenetemet anya sipítozó hangja a kocsiból, erre enyhén megráztam fejemet hogy visszatérjek elvont elmém labirintusából a földre, majd nyögve egyet beszálltam a kocsiba és becsaptam az ajtót. Pikk-pakk, a kocsi kerekei már szelték is az aszfaltot az új, vidéki életem felé.

Az első részt egyrészesnek terveztem, de mivel jóval meghaladta az ötven soros terjedelmet, így két részben küldtem be.

( 72 megtekintés )

Szólj hozzá:

Nikki
 
2018. 07. 13. 15:45  
Katám, nagyon szépen köszönöm<3 (Zárójelben megsúgom, hogy ez vagyok én kora reggel^-^)
Hát, nem ígérek semmit előre, de a következő részben, amit két részben tervezek beküldeni, mert megint jó hosszúra sikeredett, megtudhatjátok milyen vagyok utazás közben xD
Gondolataim szerint ma jön a folytatás^^

tutifrutti 2018. 07. 13. 15:01  
Nekem nagyon tetszett, érdekes részek voltak, a főszereplő egyenlőre szimpatikus is, de lehet, hogy fog változni a véleményem^^ Folytasd hamar^^


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat