Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Ashley1998)

Mirror world
Megosztás: f

Mirror world

Amanda Miller vagyok, egy tizenöt éves nő nemű élőlény, megáldva a tinédzserek leggyakoribb problémáival. Például a legrosszabbkor előbukkanó pattanásokkal, öltözködési dilemmával, tökéletesen ellentétes gondolatokkal és azzal a furcsa érzéssel, mely mindig eltölt, ha az osztály szépfiúja rám pillant. Vagyis ha egyetlen szóval kellene jellemezni az életem, az átlagosat mondanám. Vagyis mondtam volna, egészen március 25-éig, amikor is a véletlen rám bízott egy égkövet. Hogyan történt? Elmesélem.

Szél! A világ leggyűlöletesebb természeti eleme. Kiváltképp, amikor szőke hajamat cibálja ide-oda, a szemembe és a számba csapva a tincseket, nehogy bármit is láthassak a külvilágból. Ráadásul hiába tűröm kicsit hegyes "manó" füleim mögé, nem segít. Alig egy másodperc múlva újra körülöttem repked. Jogosan kérdezhetnéd most, mi a fenéért nem kötöm össze? Nos... A váratlan orkánokra egyáltalán nem szoktam felkészülni, ráadásul amúgy is utálom, ha a hajam nem takarja a füleimet.
Két hajtűrés között, egy röpke felpillantás közben figyeltem fel egy fényes villanásra, mely miatt azonnal elhagyta a számat egy röpke szitokszó. Mégis ki a fenének van kedve még három utcát sétálni esőben és szélben?! A természet nyilván nem szeret, különben nem tenne velem ilyeneket. Vagy talán ezzel büntet odafent a fehér ruhás, szakállas ember, akit a nagyi folyton emleget, ha náluk vagyok? De miért büntetne ilyen rettenetes csapással? Talán mert megettem Nati uzsonnáját? Vagy mert elaludtam magyarórán? Nem is tudom, a faktról való meglógásom miatt kell elviselnem ezt a rettenetes időt?
Miközben a mai nap elkövetett aprócska bűneimet listáztam a gondolataimban, felfedeztem az utca közepén egy fura alakot. Az első meglehetősen taszító dolog az volt, hogy nem viselt rendes ruhát, csupán valami rongydarabot, mely kinézett már legalább kétszáz évesnek. Ha jobb kedvemben lettem volna, még ajánlottam is volna neki egy jó turkálót, ahol felfrissítheti a ruhatárát. Na meg persze megdobtam volna egy tubus samponnal, ugyanis hosszú, fekete haja csapzottan lógott, egészen a combjáig. Furcsa, kissé púpos testtartással állt, maga mellett lógatva a kezeit. Ha babonás lettem volna és hittem volna a buta filmekben, a telefonfülke mögé bújtam volna. Most csak diszkréten mögé léptem és igyekeztem láthatatlanná válni. Nagyon reméltem, hogy nem vett észre, annak ellenére, hogy egyenesen felém indult. Nos... A mozgása már nem volt olyan, mint egy zombi-múmia keveréké. Csak a riasztóan zöld szemei, melyek szinte világítottak. Szürkés bőrszíne láttán aztán kedvem támadt elájulni és biztosan meg is tettem volna, ha egy újabb vakító villanás után mellettem nem termett volna egy fiatalos, vörös hajú nő. Az ő öltözete már biztatóbb volt, bár fogalmam sem volt, manapság ki a fene hord zöld harisnyát vagy piros mellénykét. Hogy őszinte legyek, a nő emlékeztetett egy túlméretezett manóra vagy hasonló mesebeli lényre. Kár, hogy olyan hangon ordított rám, mint a magyartanárom. Érdes, durva hangon.
- Rohanj!
A parancsot nem értettem volna? Semmi ilyesmi, egyszerűen csak eljutott a tudatomig, hogy maskarás alakok az egyetlenek, akik velem együtt még a széltől ostromolt utcán tartózkodnak, ráadásul a napfényhiányos, rongyos alak még rám is sikonyált. Mit éreztem? Hatalmas pánikot, mely átjárta az egész testem. A szemeim is bizonyára akkorára dülledtek, mint egy békának, még a nyakam is előrébb nyújtottam. Teljesen kiakadtam. Erre az óriás manó még oda is dobott nekem egy kéken izzó kavicsot, melyért minden bizonnyal csak ösztönösen kaptam. Ezután ismét rám kiáltott érdes hangján, tűnjek el innen és vigyázzak a pehelyre. Igen jól hallottad, pehely. Ne szégyenkezz, hogy nem tudod, mi a fene az, én sem tudom. Valószínűleg a rongyos is kiakadt tudatlanságomon, ugyanis ismét rám sikított. Teljes sokkot kaptam, azt hiszem vissza is sikítottam.

Várom a véleményeket!

( 86 megtekintés )

Szólj hozzá:

Virsli 2018. 05. 21. 14:16  
Köszönöm a pozitív hozzászólásokat, jó volt olvasni
A cím történethez kapcsolásával valóban várok még egy kicsit, de minden ki fog derülni.

A Győztes 2018. 05. 15. 21:27  
Bejött. Csak még nem értem ezt a kissé eldeformálódott természetfeletti dolgokat.

Elza01 2018. 05. 15. 17:33  
Nagyon tetszett ez az első rész, remélem folytatod! C:

Soko 2018. 05. 15. 17:17  
Hűha, ez most meglepően jó volt. =)
Bár a bemutatkozás nem tartozik a kedvenc történetkezdéseim közé, te humorosan, nem kutyát sem érdeklő adatokkal tálaltad a főszereplő gondját-baját.
Amandának felettébb humoros gondolatai voltak, amelyek színesítették a sztorit, a "megdobom egy samponnal" ötleten elmosolyodtam. ^^'
A téma nagyon érdekesnek tűnik, bár a cím sztorihoz való kapcsolódására még nem jöttem rá, a későbbiekben gondolom minden világossá válik.
Összességében nekem irtóra tetszett, egy igazi író lakozik benned, mindenképpen megéri a folytatást!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat