Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: A Doktor)

Biztonságban, Afrika, Szívében
Megosztás: f

Biztonságban, Afrika, Szívében

 Egy évvel később.
Sűrű, sötét éjszaka borult Kamerun népének lakóira.
Noa, míg az igazak álmát aludta semmit sem sejtve arról, hogy mi készülődik családja körében. Zétény és Zuala tegnap titokban összekötötték életüket az elefántok területén. Egy helybéli pap adta őket össze nem kis megdöbbenésre, hiszen az afrikai törzs minden szabályát megszegték ezzel. Zétény azonban már eleget látott Afrikából és a feléje táruló világból, éppen ezért úgy döntött, hogy feleségével együtt elutaznak Kanadába, ahol boldogan élhetnek kettesben. Erre azt mondaná a kedves olvasó, hogy kettesben?! A válasz igen, hiszen nem akarta magával vinni Noát, Olívia egyetlen leányát. Így akarta büntetni anyát és lányát külön - külön s együtt. Olíviát vagy Olit ahogy ő szokta hívni, azzal akarta büntetni, hogy soha nem akarta, hogy megismerje egyetlen leányát, akit elvett tőle, s Afrikába vitte, hogy soha többé ne láthassa őt. Úgy érezte, ennyivel tartozik neki, amiért olyan kegyetlenül elutasította házassági ajánlatát. Noának is szenvednie kellett, hiszen egy távoli kontinensen ismerte meg a környezetét és itt cseperedett a vadonban. Új életébe azonban már nem fért bele az, hogy magával vigyen egy idegen gyermeket egy idegen országba. Édesapjában azonban bármennyire is hihetetlen ennyi idő után megbízott és tudta jól, hogy gondját fogja viselni a nyolc éves lánynak. Hátrahagyott Árpádnak egy búcsúlevelet, melyben részletesen leírta, mit miért tett az elmúlt években. Azt azonban nem említette, hogy Noa valódi szülei valójában kik. Úgy érezte, hogy ezt nem teheti meg idős apjával, hogy felneveljen egy számára teljesen ismeretlen gyereket, hát hagyta, hadd higgye azt, hogy az unokája. Inkább meghagyta abban a hitében, hogy magára hagyja a lányt, de nem akarta, hogy apja csalódjék benne. A levelet letette az asztalra, hogy ne érjen senkit eltűnése. A búcsúlevélben pedig ez állt:
" Szeretett apám!
Még ha most ebben a pillanatban mikor levelemet olvassa nem láthatom arcát érzelmeit mégis el tudom képzelni. Először is megdöbben, majd elcsodálkozik rajta, hogy az egyetlen fia, hogyan viselkedhetett így. Miután felfogta a levél tartalmát már a düh és a méreg keveréke lesz úrrá lelkében. Engedje, hogy egy kicsit könnyítsek a lelkemen, bár nem hiszem, hogy túlzottan örülni fog annak, amit olvashat. Be kell vallanom, hogy Noa egyáltalán nem az én lányom. Néhai barátom egyetlen leánya, akit elvettem az édesanyjától, mert nem tartottam Olíviát megfelelő személynek és úgy véltem itt nagyobb biztonságban lesz. Ha rám gondol vessen meg, de maga ugyanígy elhagyta a családját, mikor kisgyermek voltam. Most pedig követem a példáját és boldog leszek a feleségemmel Kanadában. Egyet azonban megígérek minden hónapban írok Önnek és megkérdezem hogy vannak Afrikában.
Viselje gondját Noának és ne engedje soha el a közeléből. Ennyit kérek csupán magától. Vigyázzanak egymásra és boldoguljanak az életben.
Üdvözlettel:
Zétény"
Másnap hajnalban Árpád döbbenten olvasta el fia búcsúlevelét. Tudta jól nem teheti ki még nagyobb fájdalomnak a gyermeket, ezért nem akart semmi rosszat sem szólni az apjáról, mert még ő maga sem tudta eldönteni mitévő legyen ebben a helyzetben.

( 54 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat