Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Thunder Naplója
Megosztás: f

Thunder Naplója

Reggel, mint mindig, kiestem a kutyaágyamból. Ismét egy fájdalmas reggellel indul a nap. Miután kivánszorogtam a szobából, a frissen lakkozott padlón, egy jó nagyot csúszva, elértem a konyhát. Finom tojásos szárazeledellel lepett meg Cate. Igaz, hogy bár a fele a számból kiesett, de nagyon finom volt. Valami más volt. Tom, nem hívott oda magához, és Carley sem simizett meg. Pár perc múlva, Carley édes hangja kiabált, a ház egyik feléből, a másikba:

-Thunder, gyereee!!-kiabált eszeveszettül
-Carley, ne kiabálj, felkelted a halottakat is!-szólt rá Cate

Ekkor már tudtam, hogy mire megy ki a játék! FÜRDETéS!!!! Utálok fürödni, tiszta hab, fényesség és tisztaság! Imádok koszos lenni. Talán az egyik hobbim a sárban hempergés. Elbújtam, a konyhapult alatt lévő kis zugban, bár, hogy ha én el tudtam oda bújni, akkor az egy kráter, nem zug. Sokszor bújtam már ide. Cate megtalált! Nyüszíthettem, ugathattam de semmi. Elértük a lépcső tetején lévő fránya ajtót. A  fürdőszobából, senki nem jutott még ki, koszosan. Pont ezért pánikoltam. Tisztán fogok meghalni!!! NEEEE!!! A fürdőkádból nincs menekvés! A sampon, barzsam és még sok más tisztálkodási szer! NEEEEE!!!
Tíz perc múlva, csillogó bundámmal jöttem ki a szobából. Azok az illatok... Fájt tőlük az orrom. A sok szenvedés után, végre játszhattam. Sárga labdámmal és feket csipogó kis fogmaszározó játékommal kezdtem először. Után a nagyobb játékokra figyeltem fel. A fociladba, a póráz és a TV. Igen, jól hallod, a TV. Multkor az XBOX került, a földre. Most a TV fog. Rákészültem, beáltam a játszó pózba és mire elrugaszkodtam volna, EBéD! Szívesebben törtem volna ki a TV-t a falból, de az ebéd is megteszi. Carley, Tom és Cate húslevest, kirántott halat és krumplit fogyasztottak. Az enyém jobb, tojás, csirke hússal, és egy kis száraztáppal. A fenségi ebéd megemésztése következett. A kanapén fekve, Cate ölében boldogan aludtam. Tudtam, hogy itt a legjobb, csak...CSENGETTEK! Futottam,
ugattam és mérgesen csorgattam anyálamat a....POSTáSRA?! De...miért nem, Zack jött?
 
FELVILáGOSíTÓ: Zack e szomszéd BullTerrier-je. Thunder legjobb haverja, a szomszédben ólálkosó
  macska után!

Csak egy levelet hozott. Ugattam, és a lábamat Cate lábára tettem, mondván: "Olvasd fel"
A levélben ez ált:

"Kedves Cate
Sajnálattal közlöm, hogy nem tudunk átmenni, mert nyaralunk. Megkérhetnélek, hogy gondozd a növényeinket? A kulcs a lépcső felett lévő polcon van. Köszönöm előr is! Viszlát!"

Unalmas volt Zack nélkül. Kimentem, de nem dobta fel a kedvem semmi. Egyszer csak egy édes, mégis szigorú hang ütött fülön:

-Hé, te!-mondta
-Mi?! Hozzám beszélsz?-kérdeztem
-Nem, a fájoz!-gúnyolódott
-Aha, szóval hozzám beszélsz.-mondtam
-Mi a bajod? Miért lógatod a füleidet?-kérdezte
-A legjobb haverom elutazott, és unatkozom.-panyaszoltam
-Nincs kedved velem jönni?-kérdezte, csillogó szemekkel
-Héé! Egyáltalán, mi is a neved?-érdeklődtem
-Zoe vagyok, és egy szuka Beagle-mesélt magáról

A kinézete alapján, olyan 10-15 hónapos lehetett, szóval idősebb, mint én.

-Mit ácsorogsz?-forgatta szemeit, kérdezősködés közben
-Semmint, de most mennem kell. Már vacsoraidő van.-Mondtam
-Figyu...kaphatok én is? Kidobtak a gazdáim, mert a fülem, túl....rossz-szomorkodva mondta
-Persze, csak siess, mert mindjárt bezárják az ajtót, és kint maradunk!^^

( 81 megtekintés )

Szólj hozzá:

Sky. 2018. 05. 05. 21:24  
 Miért írod le a rövid leírásban, hogy ki áll a főszerepben, mikor a történet címe ezt már elárulta az olvasóknak? Nem kell ekkora űrt kihagyni a szöveg egyes részeinél, plusz a "felvilágosító" két mondatot is bele lehetett volna valahova biggyeszteni a sztoriba, vagy a végére is írhattad volna. Így nagyon belerondít a cikkbe az a részlet, emiatt a történet is félbe szakadt, remélem érted mire gondolok.
Felesleges vesszők vannak szétszórva a szövegben, van egy olyan érzésem, hogy csak találomra hajigáltad oda azokat. Leírás? Keményen annyit tudunk meg minden szereplőről, hogy élő létformák. Őszintén, ha nem látnád a főszereplőről a képet, akkor a szöveg elolvasása után eltudnád képzelni ezt a kutyát?
Pawwy előttem mindent elmondott, gyakorolj sokat és olvass! Folytathatod, de én addig nem ajánlom a következő rész megírását, míg nem fogadod meg a tanácsokat.

Pawwy 2018. 05. 05. 15:20  
Nos, hol is kezdjem... kezdjük a legelejével. Érzelem, illetve tájleírás is hiányzik innen. A felkelést részletesebben le lehetett volna írni, egy ágyból kiesést főleg. Nem tudtuk meg, hogy főszereplő kölyök e vagy felnőt, erről is csak a végén kapunk információt. Tojásos? A kutyák tudtommal nem esznek tojást. Ha az állagára gondoltál: kemény/rágós/puha stb. Ha a formájára: kerek/félhold alakú stb. Illetve ki az a Cate? Hogy néz ki? A gyors témaváltás nekem fura, illetve az a név odallesztése, ami nem is illik oda.
" Finom szárazeledellel lepett meg gazdám, Cate, egy barna hajú tinilány. Nagyon ízletesek voltak a kis kerek ételek, viszont közben, a nagy sietségben néhány kiesett fogaim közül."
A "valami más volt" megint nem illik oda. "De ennek ellenére valami nem stimmelt" vagy valami ilyesmi.
És, megint nem tudjuk meg ki az a Tom és Carley. A "simizett meg" helyett írd ki az egész szavat, ez eléggé böki a szemet, de ez nem nagy hiba. Na, de most... minek kell oda egy sort kihagyni?! Írd folyamatosan, azt a sort feleslegesen hagytad ki.
" - Thunder, gyere! - kiabált eszeveszettül. " Ki kiabált eszeveszettül? Három embert is "megismerhettük". És, a sor kihagyásos dolog a párbeszéd utánra is vonatkozik.
Nem kell felkiáltójel a mondtad végére, mivel se nem kiált fel, se nem vágyakozik valamiért, se nem parancsol senkinek. Csak kijelenti, hogy tudja mit akarnak az emberek.
"FÜRDETÉS!!!!!" Na, ezt nem kellet volna. Kisbetűk, egy felkiáltójel, vagy három pont.
Innen - én - már azt gondoltam, hogy felnőtt, kifejlett kutyi, ha egy zug kráter lett. Itt megint hiányzik a leírás, könnyű azzal megoldani, hogy eltelt pér perc.
NE használj szövegbe nagy betűs szavakat. Semmi értelme.
Felvilágosíto meg nem kell a szöveg kellős közepére. Ennyi lenne csak:

" Zack egy bullterrier, a legjobb barátom."
Ez a gyors barátság nagyon fura, részletezd egy kicsit. Párbeszédben kötőjel után szóköz!
Gyakorolj mindenképpen!


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat