Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: Stormy)

Vár a végtelen
Megosztás: f

Vár a végtelen

- Mondd, Milena, hányszor is eszel egy nap? - tudakolta a korlát mellett nyújtó lány, akinek arcát soha sem fogja elfeledni, hiszen azt mondta neki, hogy fiú neve van.
Sam gyors pillantást vetett a hasára, mely ugyan alig látszott, a szemben nyújtózkodó mégis sokkal nagyobbnak ítélte, mint a sajátját.
- Csak a főétkezésekkor - füllentette Sam gyorsan, majd végignézett a madárcsontú bemelegítőkön. Ő ennél vaskosabb kinézettel rendelkezett, pedig nem voltak rajta plusz kilók. Egyszerűen csak másképp edzőttek. Hiszen egy hozzá nem értő is megmondja, hogy egy apró kora óta balettozó lánynak más felépítése lesz, mint egy vele egykorú, mégis inkább kerekek és más alkatrészek vonszolásához szokott társának. Sam is tisztában volt ezzel, mégis elfogta az érzés, hogy kívülálló. Ide nem illő személy, aki mégis görcsösen próbál beilleszkedni tegnapi beiratkozása óta.
- Biztos a saláta az oka. Olvastam, hogy nem mindegy milyet eszünk. Van, amelyik határozottan rossz hatással van a kilókra.
- Igen, azt én is olvastam - bólogatott Samantha mély meggyőződéssel, pedig valójában fogalma sem volt, hogyan hízhatna meg valaki, aki egész nap magokat és leveleket eszik. A hamburger már inkább jobb gyanúsított, meg a sok kóla, melyet az ember megiszik egy hosszú futam során.
A további, kilókról és salátákból álló étrendekkel kapcsolatos, unalmas megjegyzéseknek az ajtón belépő, kissé testes asszonyság vetett véget, melynek Samantha kiváltképp örült. El sem tudta képzelni, mit mondott volna, ha a szőkeségek egyike megkérdezi, melyik saláta a kedvence. Hiszen neki a saláta egyszerűen csak saláta!
- Álljon mindenki a korlátokhoz! - adta az első utasítást a beiratkozáskor megismert asszonyság, mint akkor, most sem túl kedves modorával előrukkolva. Mivel senki sem mozdult bemelegítőhelyéről, az igazgató asszony, akinek valamilyen rejtélyes okból kifolyólag nem szólnak a sok saláta miatt, beszédet fogalmazott. - Az itt jelenlévők közül mindenki rendelkezik balett tudással, ki ilyen, ki olyan szinten. A mai napon egyenlőre csak eldöntöm, melyikőtök kerül majd az első sorba és kik lesznek azok, akik a legrosszabb teljesítménnyel az utolsó, negyedik korláthoz lépnek.
Samantha szíve hevesen verni kezdett, pedig megesküdött volna, hogy ez az érzés csak a versenypályán érheti utol, ahol néha átvéve a kormányt, ő futott pár melegítő kört a kék-fehér Chevrolettel.
- Kezdjük!
A felkiáltásra nem bőgtek fel V8-as motorok, csak egyenruhaként funkcionáló gönceikbe bújt emberek rohantak a korlátokhoz. Aki nem volt elég gyors, hozzá hasonlóan az utolsó sorban kapott helyet. Innen már csak imádkozni lehetett, hogy az oktatójuk felfedezze tehetségüket és utolsóból elsőt csináljon belőlük.
Samantha remegve nézte, hogy az első sorban álló szőkeségek egymás után milyen tökéletesen hadonásznak a kezeikkel és rugdalóznak a lábaikkal, majd összerezzent, amikor felharsant a vezetékneve:
- Hunt!
Sam riadtan kapta tekintetét a meredten rábámuló alakra, majd a hasonlóan vizslató szempárokra is vetett egy-egy gyors pillantást.
- Kérek egy arabeszket, majd egy balancét.
Sam az idegen kijelentésekre csak még nagyobbra nyitotta zöld szemeit, lázasan kutatva fejében az emberi nyelvnek megfelelő fordítások után, de egyszerűen semmi sem jutott az eszébe.
- Tudja, már nagyon régen táncoltam, így egy kis gyakorlásra lenne szükségem… - kezdett magyarázkodásba, lesütve a szemeit, hogy csak a halszálka mintában felhelyezett padlót bámulhassa, mely kevésbé volt ijesztő, mint a testes alak a tükörfal előtt.
- Ám legyen - bólintott Mrs.Richardson. - Amíg gyakorolsz, nyugodtan maradhatsz is az utolsó sorban.
Samantha lemondóan felsóhajtott, de megértően bólintott. Dühösen gondolt arra, hogy ennél simább kezdésre gondolt. Valami felemelőbbre, barátokkal és szuper tánctudással. Szomorúan látta azonban be, hogy semmi sincs úgy, ahogyan ő azt akarja. Változtatni márpedig fog, nem megy vissza alkatrészeket kikalapálni vagy gumikat gurítani ide-oda. Már hátat fordított annak az életének, nem akar visszamenni. Nem akar újra „Hunt lánya” lenni.
Konokul összeszorította az ajkait és elhatározta, ha belehal, akkor is balettozni fog.

Várom a véleményeket!

( 48 megtekintés )

Szólj hozzá:

Még nincs hozzászólás ebben a topicban.


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat