Újság >> Történetek / Sorozatok

(ellenőrizte: <3Detti<3)

Biztonságban, Afrika Szívében
Megosztás: f

Biztonságban, Afrika Szívében

 Pár nappal később.
Afrikában még a nap is másképpen sütött, mint Magyarországon. A természet háboríthatatlan ereje itt is magával ragadhatja az embert. Ez a távoli kontinens, akit az emberiség bölcsőjének neveznek befogad az otthonába mindenkit. Az érkező lehet idős, fiatal, vagy éppen csak gyermek. Ha a látogató tiszteletben tartja a természet törvényeit csodálatos és felejthetetlen élményekben lehet része. Tanúja lehet, amint a zsiráfok nyakukat előrenyújtva esznek a fák leveleiből vagy a zebrák békésen legelésznek a szavannán. Ezen a csendes helyen keresett magának új otthont Zétény és a magával hozott alig néhány hetes kisbaba. Szerencsére Kamerunban élt egy barátságos afrikai törzs, akik nem tartoztak a gazdag emberek közé, de mégis elfogadták az életüket olyannak amilyen. Ráadásul a férfi édesapja Árpád is itt tanulmányozta az állatok élővilágot. A férfi lelkében hatalmas vihar tombolt, mióta elmenekült a szülőföldjéről. Nem érezte bűnösnek magát azért, amit tett, mert úgy gondolta, hogy Olívia rászolgált a büntetésre. Már csak azért is, hogy olyan kegyetlenül elutasította házassági ajánlatát sőt még azt sem engedte meg neki, hogy meglátogassa a kórházban miután a kicsi megszületett. Felháborította, hogy így viselkedett vele, hiszen Zsomborral olyan jó barátok voltak, s remélte, hogy a barátság ezután szintén megmarad. Azonban keservesen csalódott, és amikor némán belépett a házba, majd a gyerekszobába hirtelen fejében egy kegyetlen terv bontakozott ki. Szó nélkül kivette a kisbabát a bölcsőből és elfutott vele. Sejtette, hogy a rendőrség nemsokára a nyomába lesz, ezért azonnal mindenféle meggondolás nélkül felszálltak az első afrikai járatra. Most pedig itt áll apja otthonában és fogalma sincs róla, hogy mit mond, majd neki a kislány származásáról. Szerencsére az idős kutató még az elefántok viselkedését tanulmányozta, ezért még nem tért haza, így nem is tudhatott fia látogatásáról. Zétény gyermekkora óta csak levelek alapján ismerhette meg a szigorú tudóst, akinek mindennél többet jelentett a munkája. Tulajdonképpen ezért hagyta el évekkel ezelőtt családját. Soha nem tudta megérteni, miért részesítette előnyben ezt a kontinenst, de remélte most, hogy jó maga is itt fog élni rájöhet édesapja titkára. Eddig jutott gondolatai sorában, mikor megpillantotta az idős embert, aki éppen befejezte munkáját és hazatért a táborba. Lassan odalépett hozzá karjában a kicsivel, majd így szólt:
- Gondolom már nem is nagyon emlékszik rám, hiszen kilenc éves voltam, mikor engem utoljára látott. A fia vagyok Zétény, ő pedig a kislányom - kezdte.
- Nem az nem lehet. Évekkel ezelőtt elhagytam a családomat és idejöttem a vadon biztonságot nyújtó szívébe. Miért jöttél utánam? - kérdezte tőle.
- Kicsi koromtól kezdve meg akartam érteni az apámat, hogy miért hagyta el feleségét és kicsi gyermekét. Mindig azt kérdeztem magamtól vajon mit vétettem, hogy apám szemében Afrika többet ér, mint a saját családja?! Eljöttem ide, mert választ szeretnék kapni kérdéseimre, de mindezek mellett itt szeretném felnevelni a lányomat - magyarázta.
- Hogy hívják a kisbabát? - érdeklődött.
- Noa a neve - hangzott a válasz.
- Változó, mozgékony ezt jelenti. Meglehetősen szokatlan név egy kislánynak - jegyezte meg.
- Annak idején se te döntötted el, hogy mi legyen az én nevem. Ezért kérlek ne szólj döntéseimbe és a lányom nevelésébe - tiltakozott.
- Mégis mit vársz tőlem? - tette fel kérdését.
- Csak annyit, hogy engedd meg, hogy itt lakhassunk a táborban. Az egyik lány gondját viselhetné napközben Noának, míg én segítek neked a kutatásban. Csupán ennyit szeretnék - közölte.
- Rendben van, de meg kell tanulnod tisztelned és szeretned a vadont és annak törvényeit. A lányodnak már sokkal könnyebb dolga lesz, hiszen ő ebbe a környezetbe fog nevelkedni, de te nem ismersz itt senkit és semmit. Egyetlen perc alatt lehetsz egyszerű utazóból könnyű áldozata a dzsungelnek - egyezett bele.
Míg egy kis ideig beszélgettek, majd az apa magára hagyta fiát.
Azonban nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy Zétény valamit eltitkol előtte.

( 103 megtekintés )

Szólj hozzá:

  - megszűnt felhasználó - 2018. 04. 15. 12:59  
szia
hogyhivnak

Mcfreeze
 
2018. 04. 05. 19:16  
imádom


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat