Újság >> Szerepjáték

(ellenőrizte: <3Detti<3)

Sárkányok tánca ~Jelentkezés
Megosztás: f

Sárkányok tánca ~Jelentkezés

Alaptézis: Lassan már kétszáz éve honol béke a romokból felépített Perzseltföldön, melyet véres háborúzás után nyert meg magának a Ripper-uralkodóház. Ugyanis le kellett győznie minden egyes sárkányurat, hogy eme kiváltságot csak maguknak tudhassák.
  A háború végeztével alig maradt meg a régi pompája a birodalomnak, ezért is lett Thorvid Ripper, a második király, uralkodása alatt a neve Perzseltföld, s az se igen volt nyugtató, hogy a Ripper királyok egyre nagyobb zsarnokok lettek az évek alatt, súlyos adókat róttak a népre, melynek eredménye éhezés lett, tömeges halál majd a rossz körülmények miatt járványok söpörtek végig a birodalmon, amik az uralkodócsaládot is megtizedelték, sárkányaikkal együtt.
  A Nagy Járványok kora után került trónra – apja hirtelen halála után – Békítő Tycho, aki begyógyította az elmúlt százötven év sebeit: a járványoknak gátat vetett egy hatalmas tisztítással, gyógyítókat hívatott a tengeren túli birodalomból, az Ohedor-Birodalomból és lejjebb vitte az adókat, ezzel is kiváltva a nép szimpátiáját. Ezen kívül békét kötött a hegyek királyával, a Brora Birodalom uralkodójával, a szerződés pecsétjeként adta fiatalabbik lányát a trónörökösnek. Uralkodása alatt megszilárdította az igen gyenge mezőgazdaságot, s népszavazást indított, a sárkányaik miatt. Mivel a nép egyértelműen kijelentette, hogy félelmet keltenek bennük a bestiák, ezért Tycho király kinézett magának egy semleges szigetet, melyet második gyermeke az Erőszakkőnek nevezett el később, s oda vitette az összes sárkányukat, ezen kívül felhúzott egy hatalmas kastélyt is oda, azt tette meg második székhelyükké – a nép csak a másod osztálynak hívta, mert a másodikként született gyermekek általában odaköltöztek idősebbik testvérük megkoronázása után.
  Tycho-nak, és fél testvérének, Novia-nak négy gyermeke született, közülük kettő érte meg a férfikort, Phronesium és Prometheus, kik között tizenkét év volt a korkülönbség. Tycho király életének hetvenegyedik évében hunyt el, s őt követte az akkor harminckét éves fia a trónon, Phronesium.
  Phronesium Ripper király messze nem volt olyan bölcs és igazságosztó típus, mint apja, csak jó tanácsadói voltak, trónra kerülésekor már két feleségen túl volt. Elsőfokú unokatestvérétől, az első nejétől, volt egy akkor kilenc éves leánya, Rhaenyra, s mivel a király nem látott sok esélyt már fiú utódra, ezért leányát tette meg örökösének. Egy évvel megkoronázása után feleségül vette Olly Ohedor király húsz éves leányát, ki először egy lánnyal ajándékozta meg, Astoria-val, majd két évvel később egy fiúval, kis az Isidorus nevet kapta, ám fiú ide-oda, Rhaenyra maradt az örököse a királynak.
  Rhaenyra tizenötödik születésnapján jelentette be közelegő esküvőjét nagybátyjával, Prometheus-al, s nem várva meg apja tombolását, gyorsan elutazott Erőszakkőre, pártfogói körébe. Ám a királyt ez se ingatta meg döntésében továbbra is leánya maradt az örökös. A mindig többet akaró felesége, azonban állandóan nyaggatta Isidorus „érdekében”, mind hiába. Isidorus tizenhatodik születésnapja előtt Phronesium hirtelen elhunyt – egyesek szerint megmérgezte a saját neje -, s az események felpörögtek: a király fő bizalmasa, hiába eskette meg a volt király, Isidorus-t koronázta meg Perzseltföld királyának.
  Rhaenyra éppen első gyermekét várta Prometheus-tól, amikor tudomást szerzett az árulásról. Ám férje nem hagyta letargiába esni szerelmét, az ősik koronáját tette Rhaenyra csinos fejére, és kikiáltotta Perzseltföld királynőjének.
  Az Ohedor-Birodalom a király oldalára állt, ám a barbár, erőszakos és kegyetlen Brora-Birodalom szó nélkül a királynő mellé állt.
  A polgárháború megosztja a népet, a nemesi címmel rendelkező urakat, az uralkodóház sárkányáit és magát a Ripper-ket is, hiszen testvérek kelnek fel, testvérek ellen…


Szóval ez lenne az alap, remélem minden érthető, ha nem, akkor nyugodtan kérdezzetek. A szerepjáték a két megkoronázás után három hónappal később kezdődne, ahol már tart a polgárháború, s a harcok váltakozó erőkkel folynak. Azt kérném, hogy a királyt, Isidorus-t, ha valaki hozza, az kérem tapasztaltabb játékos legyen, hiszen ő és Rhaenyra írja a történetet - a királynőt én hozom, ha nem baj: ).
Prometheus-t és Astoria-t is lehet hozni, mint karakter és persze más, te magad alkotta Rippereket is, no meg egyszerű lordokat, vagy a másik két Birodalomból is bárkit, szóval a karakterek száma szerintem végtelen: ) Mindenki annyi karaktert hozzon, amennyivel tud játszani, senki ne vállalja túl magát.


Karakterlap:
Név: (vezetéknév és családnév)
Nem: (ahogy tetszik)
Kor: (nekem aztán mindegy, csak egy-két karakternek kötött, akik meg vannak említve a fenti szövegben, a többieknél szabad kéz)
Rang: (király, királynő, királyné, hercegnő/né, herceg, lord, lady...stb...)
Történet: (mesélj az életéről, ki ő, honnan jött, kinek, hogyan a rokona, ha királyi családból való, kinek az oldalán áll. Minimum tizenöt értelmes, magyar mondat, nem tőmondat)
Tulajdonságok: (jó és rossz is van mindenkinek, hét-nyolc, szintén nem tőmondat, értelmes, magyar szavakból álló mondatocska.)
Küllem: (illeszthetsz be képet is, de öt-hat mondatot mindenki tud írni a karaktere külleméről, általános megjelenéséről.)
Egyéb: (valami ami sehova nem illik, csak ide, illetve ha Ripper-t hozol, itt hozd fel a sárkányát. Mert minden Ripper családtagnak van egy sárkánya, se több, se kevesebb. A sárkányok nagyon ragaszkodóak a gazdájukhoz, ezért is van, hogy már nem Erőszakkőn van az összes.)

Hát, szerintem ennyi, ha kérdés merül fel, írjatok: ) Remélem sokan jelentkeztek, várom a karaktereket: )
Kommentben még lesz egy kiegészítés a Ripper családhoz: )

Üdv: Eszti^^♥

( 211 megtekintés )

Szólj hozzá:

cegelil201 2018. 04. 05. 17:59  
Bhaena hercegnő a legszimpatikusabb, az ő nevét talán meg tudom jegyezni, szóval akkor őt választanám.

A következő sorok nem tartalmaznak bántó, sértő szándékot, csak gondoltam leírom a véleményem, nyomorom, talán isis, hívd ahogy akarod ^^:
Én igazán nem szólok meg érte senkit, és ezúttal sem ez a cél, csak megjegyzem, egy szerep lényege(szerintem), hogy magad választhatsz nevet a karakterednek, és az a karakter olyan lehet, amilyennek te megálmodod(bizonyos keretek között), szóval csak annyi, hogy nekem kicsit furi, hogy konkrét meg van adva egy-két karater, és akkor közülük lehet választani, de nya~. Alapvetően nem konyítok a filmhez, sorozathoz, még nem igazán néztem meg(bár tervbe van), így a világról pont semennyi elképzelésem sincs, ezért nem tudom, hogy hogyan is működnek a dolgok, így lehet értetlenkedni fogok néhány dolgon, előre is elnézést. (Meg az agyam is le van szívva. ^^") ^^

De, még felmerült bennem pár kérdés, ami furdalja az oldalamat, így szeretném feltenni, és nem is habozok meglépni, hiszen ezt az utasítást kaptuk!  : D
1.) A polgárháború kit hogyan érint, illetve milyen társadalmi rétegeket mozgat meg, ezt milyen módon, mekkora mértékkel?
2.) Nos, nem is tudom hogy fogalmazzam meg úgy, hogy ne nézz hülyének, de mivel ezt nem hiszem, hogy lehet máshogy: Mi a hercegnőm családneve?  X'D
3.) Mivel ugye sárkányok vannak, így érdekelne, hogy más kitalált (esetleg saját fantázia szülemény) lények is létezhetnek-e a világunkban.
4.) Hát igen, hogy akkor most ugye mi a szitu a sárkányokkal, merül fel a kérdés. Csak Erőszakkőn találhatóak meg, vagy hellyel közzel máshol is?
5.) Egy hercegnőnek milyen feladatokat kell ellátnia, ha kell? 
6.) Mire kell még nagyon odafigyelni, ami esetleg még nem volt kérdezve/említve?

.esztiíy.
 
 
2018. 04. 04. 21:22  
Tahaelarys Ripper király (ki a Nagy Járványok idején halt meg), felesége, Alylys hercegnő, a húga. Első gyermekük Tycho herceg, akit a király egy törvényesített fattya követ, Novia hercegnő. A fattyú után azonban a házas-testvérpárnak is született egy lánya Naella hercegnő. A hercegnő után két fiú jött a világra, két év korkülönbséggel, Rhaerys és Aurelius herceg.
Tycho hercegnek és Novia hercegnőnek ugye négy gyermeke született, de csak Proneseum és Prometheus érte meg a felnőttkort
Naella-t Aurelius vette feleségül, s nászukból született Auria, és az ikrek, Baemion és Visemion
Rhaerys herceg elsőfokú unokatestvérét vette el, Baenyra-t, két fiúk született Aerylon és Aerygaron, illetve egy leányuk Baelyra-t.
Proneseum herceg Auria unokahúgát kényszerült elvenni, melyből Rhaenyra hercegnő született, viszont anyja meghalt. Proneseum-nak utána volt két felesége is az Ohedor-Birodalom hercegnői közül, de csak a második, Andromeda szült neki gyermekeket: Astoria (most 18 éves)hercegnőt és Isidorus ( most 16 éves) herceget, de az akkor már király örököse Rhaenyra maradt.
Prometheus huszonhatodik életévében elvette unokahúgát, Rhaenyra-t, ki még csak tizenöt éves volt akkor. A hercegnőnek, ki azóta már királynő lett, egyszer sikerül teherbe esnie szerelmétől, de végül elment a baba.
Baemion herceg és unokatestvére, Baelyra szerelméből először egy leány született, Baesa (most 26 éves), nem sokkal később egy fiúk is lett, Balaemyx, ám a gyermek fél éves korában, gyengesége miatt elhunyt. Két vetélés követte ezt, majd végre megszületett második gyermekük, Balaegon herceg (most 20 éves). Ezután még egy ikerpár is jött, három évvel Balaegon után, Baelar herceg és Bhaena hercegnő (most 17 évesek).
Visemion herceg a Brora-Birodalomból vette el Vellora hercegnőt, s egy ikerpárt szült neki a barbárok leszármazottja, Vysera és Vysenla hercegnőket. (ők most 25 évesek).

cegelil201 2018. 04. 04. 21:00  
Szerintem tőlem várható egy hercegnő, vagy kettő, még meglátom


 
  KutyaTanya  · Copyright © 2007-2019 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat